VIDEO Filmul „Poziția copilului” ajunge în toată țara
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-filmul-pozitia-copilului-ajunge-in-toata-tara/

Filmul ,,Poziţia copilului” rulează în continuare în peste 20 de oraşe, din această săptămână şi în Sibiu, Salonta, Suceava, Botoşani şi Piatra Neamţ.

Un articol de Andrada Văsii|25 martie 2013

„Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, își continuă traseul prin țară. Filmul rulează în continuare în peste 20 de orașe, din această săptămână și în Sibiu, Salonta, Suceava, Botoșani și Piatra Neamț.

Cu 44.449 de spectatori și încasări de 617.643 de lei, după a doua săptămână în cinematografe, „Poziția copilului” este deja unul dintre cele mai de succes filme românești din ultimul deceniu.

Dacă în weekend sucevenii au văzut filmul distins cu Ursul de Aur și i-au cunoscut pe realizatori, joi, 28 martie, mult râvnitul trofeu va ajunge la Sibiu, la Astra Film – Sala Studio, pentru două proiecții în prezența echipei, de la 18:00 și 20:30.

La Salonta, la Cinema Morgen, poate fi văzut în acest weekend, vineri și duminică, în două proiecții speciale, de la 19.00.

În a treia săptămână, în București, filmul rulează la Cinema City AFI Cotroceni (subtitrare în limba engleză), Movieplex, Hollywood Multiplex, Grand Cinema Digiplex, Cinema City Sun Plaza, Cinemateca Union, Cinema Patria (Sala Caffé 3D), NCRR (sâmbătă, 14.00, subtitrare în limba engleză).

În restul țării, poate fi văzut la Cluj (Cinema City, Odeon Cineplex, Cinema Victoria), Arad (Cinema City Atrium, Cinema City Galleria), Timișoara (Cinema City), Constanța (Cinema City, Cityplex), Iași (Cinema City), Oradea (Cortina Digiplex), Bacău (Cinema City), Brașov (Cityplex), Baia Mare (Cinema City) Brăila (Cinema City), Ploiești (Cinema City, Caffe Cinema 3D), Pitești (Cinema City), Târgu Mureș (Cinema Arta), Tulcea (Cityplex), Satu Mare (Grand Mall), Sibiu (Astra Film – Sala Studio) Vaslui (Eurocinema SilverMall), Botoșani (Cinema Unirea), Piatra Neamț (Cinema Dacia), Salonta (Cinema Morgen), Suceava (Auditorium Joseph Schmidt, Universitatea Ștefan cel Mare), Slobozia (Casa de Cultură a Municipiului).

„Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele „Maria” (2003) și „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.

Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă și fiu. Li se alătură, într-o distribuție selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov și Tania Popa.

Un dosar de presă complet poate fi descărcat de pe site-ul filmului: www.pozitiacopilului.ro.

 „Poziţia copilului” este o producţie Parada Film în co-producţie cu Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, BMW Motor AG, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO România.

 

Foto credit: Cos Aelenei

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.