VIDEO Filmul „Wolverine“ a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-filmul-wolverine-a-debutat-pe-primul-loc-in-box-office-ul-nord-american/

Filmul SF de acţiune „Wolverine/ The Wolverine“, cu actorul australian Hugh Jackman în rolul principal, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american.

Un articol de Andrada Văsii|29 iulie 2013

Filmul SF de acţiune „Wolverine/ The Wolverine“, cu actorul australian Hugh Jackman în rolul principal, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american. Acesta a avut încasări de 55 milioane de dolari, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de compania Exhibitor Relations.

Filmul „Wolverine“, care prezintă noi aventuri cu Wolverine, cel mai iubit personaj din franciza „X-Men”, are o acţiune antrenantă, care se desfăşoară în Japonia.

Filmul horror „The Conjuring”, cu Vera Farmiga şi Patrick Wilson în distribuţie, a pierdut poziţia de lider pe care o ocupa săptămâna trecută şi a coborât pe locul al doilea cu încasări de 22,1 de milioane de dolari.

Filmul de animaţie „Sunt un mic ticălos 2/ Despicable Me 2“ a coborât la rândul său o poziţie, ajungând pe locul al treilea, cu încasări de 16 milioane de dolari.

Filmul „Turbo”, cea mai recentă producţie de animaţie lansată de studiourile Fox, care prezintă aventurile unui melc de grădină pasionat de viteză, a coborât pe locul al patrulea, cu încasări de 13,3 milioane de dolari.

Comedia „Oameni mari şi fără minte 2/ Grown Ups 2″, care îi are în distribuţie pe Adam Sandler, Steve Buscemi, Salma Hayek şi Taylor Lautner, a pierdut un loc şi a coborât pe poziţia a cincea, cu încasări de 11,5 milioane de dolari.

Agenţi CIA aflaţi la vârsta pensionării

Filmul de acţiune cu accente comice „Greu de pensionat 2/ Red 2″, cu Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren, Mary-Louise Parker şi Anthony Hopkins, a coborât pe locul al şaselea în box office-ul nord-american. Prezetând aventurile unor foşti agenţi CIA aflaţi la vârsta pensionării, această peliculă a generat încasări de 9,4 milioane de dolari.

Unul dintre blockbusterurile verii, pelicula SF „Cercul de foc/ Pacific Rim”, a pierdut încă o poziţie şi a ajuns pe locul al şaptelea, cu 7,5 milioane de dolari. Această superproducţie hollywoodiană descrie lupta titanică dintre uriaşii roboţi teleghidaţi de oameni şi o armată de monştri extratereştri ieşiţi din fundul oceanului.

Filmul „Captură la dublu/ The Heat”, cu Sandra Bullock în rolul unui agent FBI care trebuie să facă echipă cu o poliţistă, interpretată de Melissa McCarthy, căreia îi sare ţandăra din orice, s-a menţinut pe poziţia a opta, cu încasări de 6,8 milioane de dolari.

Pelicula „R.I.P.D. Copoi pentru strigoi”, un film de aventuri cu accente supranaturale, cu Jeff Bridges şi Ryan Reynolds, a coborât pe locul al nouălea, cu încasări de 5,8 milioane de dolari, notează Mediafax.

Filmul „Fruitvale Station”, recompensat la Festivalul Sundance şi care prezintă povestea adevărată a unui tânăr american de culoare ucis de un poliţist din San Francisco, a urcat şapte poziţii şi încheie topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane, după ce a vândut bilete de 4,6 milioane de dolari.

Foto credit: Cinemagia

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.