VIDEO Grandioasa tetralogie „Inelul Nibelungilor“, de Richard Wagner, la Festivalul „Enescu“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-grandioasa-tetralogie-inelul-nibelungilor-de-richard-wagner-la-festivalul-enescu-chiar-in-anul-in-care-se-aniverseaza-doua-secole-de-la-nasterea-compozitorului/

Festivalul Internaţional ,,George Enescu” celebrează anul internaţional Richard Wagner prezentând în premieră Tetralogia Inelul Nibelungilor.

Un articol de Andrada Văsii|15 august 2013

Festivalul Internațional „George Enescu” celebrează anul internațional Richard Wagner prezentând în premieră tetralogia „Inelul Nibelungilor“.

„Aurul Rinului”, „Walkiria”, „Siegfried” și „Amurgul Zeilor”, cele mai spectaculoase lucrări ale genului de operă din toate timpurile, vor fi interpretate în concert de către Orchestra Simfonică Radio din Berlin, condusă de dirijorul Marek Janowski pe 15 august, de la ora 19.30, pe scena Sălii Mari a Palatului.

Combinând elemente din mituri germane și scandinave, Wagner a scris el însuși libretele, imaginându-și „opera de artă totală”. Inelul magic făcut de piticul Alberich din aurul furat de la Fiicele Rinului, bijuterie care conferă putere asupra întregii lumi, este motivul intrigii care implică trei generații de protagoniști, zei și personaje mitologice.

Din distribuție fac parte unii dintre cei mai importanți soliști de repertoriu wagnerian ai momentului și unii dintre cei mai reprezentativi soliști de operă din România.

Festivalul oferă publicului o ocazie unică de a vedea capodeopera wagneriană chiar în anul în care întreaga lume a muzicii clasice pune în lumină opera lui Wagner.

Chiar în această vară, celebrul festival BBC Proms a fost deschis cu teatralogia „Inelul Nibelungilor”, sub bagheta titanului Daniel Barneboim, care va fi prezent, de asemenea, în această ediție a Festivalului.

Încă mai puteți găsi bilete pentru „Aurul Rinului” aici.

Regal cu Mozart

În aceeași zi, la Ateneul Român, de la ora 17.00, unul dintre cei mai bine cotați dirijori asiatici ai momentului, Otomo Naoto, urcă pe scenă alături de Harmonious Chamber Orchestra – Osaka și de solistul Ionuț Bogdan Ștefănescu (flaut) pentru a interpreta Concertul pentru flaut și orchestră de coarde, de A. Jolivet, precum și Octuor-ul în Do Major op.7 de George Enescu.

Este unul dintre puținele concerte din Festival la care se mai pot găsi bilete aici.

De la ora 22.30, în cadrul seriei Concertele de la Miezul Nopții,  Ghislieri Choir & Consort vor urca pe scena Ateneului Român, alături de cunoscutul dirijor Giulio Prandi și de unii dintre cei mai cunoscuți soliști ai lumii – soprana Roberta Invernizzi sau tenorul Luca Cervoni – pentru a interpreta Regina Coeli în Do Major KV 108 (1771), de W.A.Mozart și Mattutino de’ morti, de D. Perez.

Puteți achiziționa bilete pentru acest concert aici.

De la ora 13.00, publicul se poate bucura de un concertul „Rezonanțe enesciene”, cu intrarea liberă, la Sala „Mihail Jora” a Societății Române de Radiodifuziune.

Muzică pentru toate gusturile

Au mai rămas două săptămâni până când începe cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România, Festivalul „George Enescu”, care se desfășoară între 1 și 28 septembrie 2013, în București și în mai multe orașe din țară.

Festivalul aduce pe scenele românești unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la pianistul și dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

Festivalul „George Enescu” este singurul eveniment unde pot fi urmăriți, cu această densitate, pe scenele românești, timp de o lună, cei mai performanți muzicieni contemporani.

Info:

Pentru programul complet accesaţi site-ul Festivalului.

Foto credit: Festivalul „George Enescu” (Facebook)

02
/07
/18

Finalul lunii iunie a adus în Bucureștiul torid două zile de festival în care muzica contemporană a răsunat din Aula Muzeului „George Enescu”. Desfășurat în perioada 18-19 iunie 2018, festivalul CIMRO DAYS a propus publicul bucureștean o întâlnire cu noile creații și noii creatori români.

29
/06
/18

Aceasta este fenomenala prestație a australianului Christian Li, câștigătorul premiului întâi la Menuhin Competition 2018. Micuțul australian în vârstă de zece ani a împărțit prima poziție a prestigioasei competiții muzicale rezervată juniorilor (și găzduită de Geneva) cu Chloe Chua din Singapore.

29
/06
/18

Într-o zi de 29 iunie (1974) Charles Aznavour  domina vânzările din Marea Britanie cu "She", singura sa melodie fruntaşă în Regatul Unit. Fotografia de față, realizată în 1952, a fost postată în urmă cu doar câteva ore pe pagina de facebook a legendarului cântăreț francez, care a împlinit, luna trecută, 94 de ani. În imagine apar Edith Piaf, Charles Aznavour și un prieten apropiat al celor doi, Roland Avellis (alias "Cântărețul fără nume")

26
/06
/18

Se întâmpla pe 26 iunie 1977, la Market Square Arena din Indianapolis. Atunci Elvis Presley susținea ultimul său concert. Peste mai puţin de două luni, la 16 august 1977, artistul va fi găsit mort în baia sa. Concluzia raportului medical: moarte naturală - stop cardiac.

26
/06
/18

Filarmonica „George Enescu” sărbătoreşte centenarul naşterii celebrului muzician american Leonard Bernstein. În serile de 28 şi 29 iunie 2018, ultimele două concerte simfonice ale stagiunii 2017-2018 vor fi  conduse de maestrul Christian Badea, unul dintre discipolii cei mai de seamă ai faimosului compozitor, dirijor, pianist şi pedagog.

25
/06
/18

Se împlinesc, astăzi, nouă ani de la moartea regelui muzicii pop. Născut la 29 august 1958, Michael Jackson a influenţat muzica încă de când interpreta în anii ’70 alături de The Jackson 5.

19
/06
/18

Începând din 2015, cu ocazia fiecărui solstițiu, Zammorian (grupul post-psihedelic/post-rock format în 2014 din 6 artiști și designeri români) a prezentat un show sau un live streaming din studio. Joi, 21 iunie 2018, în cea mai lungă zi a anului, Zammorian le va face pe ambele când va concerta și va face streaming din terasa Have a Cigar a Echoes, Inc.

10
/06
/18

Patru concerte care ne poartă în ultimii 100 de ani de muzică vor avea loc în cadrul festivalului Jazz in the Park, pe scena România 100, în Parcul Central din Cluj. Fiecare dintre aceste concerte se centrează pe o anumită perioadă a istoriei muzicii și abordează stiluri și genuri diferite: muzică clasică, doină, jazzul perioadei comuniste și jazz contemporan.

07
/06
/18

Prim dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu“, maestrul Christian Badea revine la București cu un concert excepţional, programat pe 7 şi pe 8 iunie 2018, care are în program capodopere de Ceaikovski şi Şostakovici. Solist în  Concertul nr. 1 pentru violoncel și orchestră de Dmitri Șostakovici va fi violoncelistul Andrei Ioniţă, câştigător al Premiului I la Concursul Internațional Ceaikovski în 2015.