VIDEO „Însemnările unui nebun“, un spectacol ArCuB apreciat la nivel naţional şi internaţional
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-insemnarile-unui-nebun-un-spectacol-arcub-apreciat-la-nivel-national-si-international/

Invitat în programul celei de-a 20-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, alături de cei 2.500 de participanţi din 50 de ţări, spectacolul „Însemnările unui nebun“ s-a jucat, vineri, 14 iunie, cu casa închisă, în Sala Thalia.

Un articol de Andrada Văsii|18 iunie 2013

Invitat în programul celei de-a 20-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, alături de cei 2.500 de participanţi din 50 de ţări, spectacolul „Însemnările unui nebun“ s-a jucat, vineri, 14 iunie, cu casa închisă, în Sala Thalia.

Reprezentaţia a fost la fel de bine primită de publicul sibian, ca şi de cel din Capitală, şi s-a bucurat de aprecierile unanime ale criticilor prezenţi la festival.

Un spectacol cu muzică live

Una dintre particularităţile viziunii regizorale asupra celebrului text al lui Gogol este introducerea în spectacol a muzicii live, compusă şi interpretată de Alexander Bălănescu. Aceasta devine un alter ego al personajului principal. Regizorul Felix Alexa a adăugat expresivitatea viorii la ritmul şi măestria actorului. Astfel, Marius Manole şi Alexander Bălănescu stabilesc conexiuni, completându-se la milimentru în dedublarea personalităţii şi ilustrarea stărilor sufleteşti ale protagonistului, supus procesului de pierdere treptată a lucidităţii.

Succesul înregistrat în cadrul unui festival internaţional de asemenea amploare sporeşte valoarea acestei producţii, care se afirmă atât printr-o viziune regizorală profundă şi inedită, cât şi prin interpretarea remarcabilă a celor doi artişti.

Foto credit: ArCuB

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.