VIDEO „Însemnările unui nebun“, un spectacol ArCuB apreciat la nivel naţional şi internaţional
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-insemnarile-unui-nebun-un-spectacol-arcub-apreciat-la-nivel-national-si-international/

Invitat în programul celei de-a 20-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, alături de cei 2.500 de participanţi din 50 de ţări, spectacolul „Însemnările unui nebun“ s-a jucat, vineri, 14 iunie, cu casa închisă, în Sala Thalia.

Un articol de Andrada Văsii|18 iunie 2013

Invitat în programul celei de-a 20-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, alături de cei 2.500 de participanţi din 50 de ţări, spectacolul „Însemnările unui nebun“ s-a jucat, vineri, 14 iunie, cu casa închisă, în Sala Thalia.

Reprezentaţia a fost la fel de bine primită de publicul sibian, ca şi de cel din Capitală, şi s-a bucurat de aprecierile unanime ale criticilor prezenţi la festival.

Un spectacol cu muzică live

Una dintre particularităţile viziunii regizorale asupra celebrului text al lui Gogol este introducerea în spectacol a muzicii live, compusă şi interpretată de Alexander Bălănescu. Aceasta devine un alter ego al personajului principal. Regizorul Felix Alexa a adăugat expresivitatea viorii la ritmul şi măestria actorului. Astfel, Marius Manole şi Alexander Bălănescu stabilesc conexiuni, completându-se la milimentru în dedublarea personalităţii şi ilustrarea stărilor sufleteşti ale protagonistului, supus procesului de pierdere treptată a lucidităţii.

Succesul înregistrat în cadrul unui festival internaţional de asemenea amploare sporeşte valoarea acestei producţii, care se afirmă atât printr-o viziune regizorală profundă şi inedită, cât şi prin interpretarea remarcabilă a celor doi artişti.

Foto credit: ArCuB

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.