VIDEO James Franco vrea să regizeze un film după „Zgomotul şi furia“, de William Faulkner
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-james-franco-vrea-sa-regizeze-un-film-dupa-zgomotul-si-furia-de-william-faulkner/

Actorul James Franco vrea să regizeze un film după romanul din 1929 al lui William Faulkner „Zgomotul şi furia” şi doreşte să îl includă în distribuţia acestei adaptări pe John Hamm, starul serialului „Mad Men”.

Un articol de Andrada Văsii|7 iulie 2013

Actorul James Franco vrea să regizeze un film după romanul din 1929 al lui William Faulkner „Zgomotul şi furia” şi doreşte să îl includă în distribuţia acestei adaptări pe John Hamm, starul serialului „Mad Men”. 

James Franco va fi regizor şi actor în această producţie şi este dispus să îşi muleze programul după cel al starului din „Nebunii de pe Madison Avenue/ Mad Men”. Hamm ar trebui să joace rolul lui Compson în filmul a cărui acţiune are loc în anii ’20, prezentând o familie de aristocraţi, informează contactmusic.com. Scenariul este semnat de James Franco, alături de Matt Rager, producătorii sperând că filmările vor începe în toamnă.

Suntem în grafic, dar mai trebuie puse la punct câteva detalii, până ne vom simţi siguri pe proiect.

James Franco,
actor

James Franco este apreciat la Hollywood nu doar ca actor, ci şi pentru dorinţa de diversificare a carierei sale. Astfel, starul american s-a aventurat deja în domenii diverse – a regizat câteva documentare şi scurtmetraje, a creat proiecte multimedia, s-a implicat în proiecte teatrale şi de dans experimental, a organizat expoziţii de artă şi îşi continuă studiile superioare la câteva universităţi americane. Totodată, în 2012, Franco şi-a făcut debutul şi în industria muzicală cu albumul „MotorCity”, notează Mediafax.

James Franco a interpretat rolul principal în filmul regizat de Danny Boyle „127 Hours”, pentru care a fost nominalizat, în 2011, la premiile Oscar. Actorul american a putut fi văzut şi în „Mănâncă roagă-te iubeşte/ Eat Pray Love”, „Milk – Preţul curajului”, „Crazy Night”, „Planeta Maimuţelor: Invazia”, dar şi în rolul Harry Osbourne din trilogia „Omul Păianjen/ Spiderman”.

Foto credit: Cinemagia

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.