VIDEO Jason Priestley a semnat un contract cu o editură prestigioasă pentru a-şi scrie memoriile
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-jason-priestley-a-semnat-un-contract-cu-o-editura-prestigioasa-pentru-a-si-scrie-memoriile/

Actorul Jason Priestley, unul dintre protagoniştii serialului de televiziune ,,Beverly Hills 90210″, a semnat un contract cu prestigioasa editură americană HarperCollins pentru a-şi scrie memoriile.

Un articol de Andrada Văsii|7 august 2013

Actorul Jason Priestley, unul dintre protagoniştii serialului de televiziune „Beverly Hills 90210″, a semnat un contract cu prestigioasa editură americană HarperCollins pentru a-şi scrie memoriile.

Actorul în vârstă de 43 de ani spune că va vorbi în acest volum de memorii despre viaţa sa privată, despre accidentul său de maşină din 2002 şi despre cele cinci zile petrecute la închisoare în 2000, după ce a fost arestat pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate.

Jason Priestley le-a promis fanilor că va face şi câteva dezvăluiri inedite din timpul filmărilor de la serialul „Beverly Hills 90210″, produs de Fox şi difuzat timp de 10 sezoane, inclusiv despre relaţia sa complicată cu creatorul show-ului, Aaron Spelling, şi despre disputa care i-a făcut să se îndepărteze unul de celălalt, după încheierea ultimului sezon al producţiei.

Actorul a primit de la editura HarperCollins un cec cu o sumă de şase cifre, în avans, pentru a scrie acest volum, al cărui titlu nu a fost deocamdată dat publicităţii.

Memorii 90210

HarperOne, divizia tipografică a celebrei edituri americane, a anunţat că autobiografia starului canadiano-american va fi publicată în primăvara anului 2014, notează Mediafax.

Una dintre colegele din distribuţia îndrăgitului serial, Tori Spelling, a lansat la rândul ei un volum de memorii, intitulat „sTORI Telling”, care a ajuns pe lista de bestselleruri a publicaţiei New York Times în 2009.

O altă colegă din „Beverly Hills”, Shanon Doherty, nu a dorit să îşi publice memoriile, alegând în schimb să lanseze, în 2010, un volum de dezvoltare personală, „Badass: A Head-Earned Guide to Living Life with Style and (the Right) Attitude”.

Jason Priestley a devenit celebru cu rolul lui Brandon Walsh din serialul „Beverly Hills, 90210″, difuzat la începutul anilor 1990. Pentru acest rol, el a fost nominalizat de două ori la Globurile de Aur, în 1993 şi 1995. Actorul a devenit tot mai implicat în partea de regie şi de producţie a ultimelor două sezoane ale show-ului.

De la actor la regizor

După încheierea serialului „Beverly Hills 90210″, Jason Priestley a apărut în mai multe seriale TV, remarcându-se cu roluri în calitate de invitat special în producţiile „Medium” şi „My Name is Earl”.

Totodată, Jason Priestley s-a remarcat şi în calitate de regizor de televiziune, regizând în ultimii ani aproximativ 50 de episoade pentru diverse show-uri TV.

În prezent, actorul poate fi văzut pe micile ecrane în serialul „Call Me Fitz”, o comedie neagră în care interpretează rolul titular, al unui carismatic vânzător de maşini second hand.

Foto credit: Cinemagia

27
/02
/20

Fragmente esențiale dintr-o carte-monument „Balcanii. De la sfârșitul Bizanțului până azi”, de Mark Mazower (profesor de istorie la Columbia University).

25
/02
/20

Ernesto Sábato (1911-2011) a fost unul dintre cei mai importanți scriitori argentinieni din secolul XX, dacă nu cel mai important. Alături de Borges și Cortázar, Sábato a dat o viață nouă literaturii sud-americane.

21
/02
/20

Marketingul face întâlnirea/interacțiunea dintre artiști și public posibilă. Este esențial, dat fiind că artele spectacolului nu există în lipsa receptării directe de către un public prezent în proximitate. Volumul combină fondul teoretic cu câteva studii de caz și opiniile unor personalități ale lumii culturale/profesioniști cu mulți ani de experiență. Printre ei: Emil Boroghină, Constantin Chiriac, Lucian Vărșăndan, Adrian Roman, Dan Bartha-Lazăr, Vava Ștefănescu, Gilda Lazăr, Marinela Țepuș, Tamara Susoi, Maria Sârbu și Simion Buia.

16
/02
/20

Pe 12 februarie s-au împlinit 126 de ani de la nașterea uneia dintre scriitoarele cele mai cunoscute ale României interbelice. Purtând un pseudonim pe care l-a dezagreat dar care a consacrat-o, Otilia Cazimir a fost o feministă a vremii ei, dar și iubita discretă a unui alt mare poet.

09
/02
/20

În „Fata cu Leica” (Editura Art, 2019), Helena Janeczek spune extraordinara poveste a fotografei Gerda Taro, prima femeie fotograf ucisă pe front și partenera legendarului Robert Capa. O carte de neratat!

09
/02
/20

Născut pe 9 februarie 1940, la Cape Town, scriitorul sud-african J.M. Coetzee, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (2003), împlinește astăzi 80 de ani. Cartea pe care v-o propunem este primul său roman, „Ținuturi în crepuscul” (Editura Humanitas Fiction).

06
/02
/20

Vineri, 21 februarie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta 38), va avea loc o dezbatere pornind de la volumul „Suntem dezrădăcinate. Călătoria mea şi poveştile altor fete refugiate din toată lumea”, apărut de curând la Editura Polirom, în traducerea Biancăi Alecu.

05
/02
/20

Pentru că februarie este luna iubirii (veți constata atât pe 14 februarie, cât și pe 24), ne-am gândit ce carte s-ar putea dovedi perfectă atât pentru doamne și domnișoare, cât și pentru domni. Am optat pentru „Cele zece iubiri ale lui Nishino”, de Hiromi Kawakami (Polirom, 2015, traducere din japoneză de Florin Oprina).

02
/02
/20

În cea mai nouă carte a sa, „Suntem dezrădăcinate” (Editura Polirom, 2019), Malala Yousafzai (Premiul Nobel pentru Pace, 2014) aduce laolaltă povești impresionante ale fetelor refugiate din întreaga lume.