VIDEO John Malkovich, nominalizat de două ori la Premiile Oscar, pentru prima oară în România, la Festivalul „George Enescu“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-john-malkovich-nominalizat-de-doua-ori-la-premiile-oscar-pentru-prima-oara-in-romania-la-festivalul-george-enescu/

De astăzi într-o lună, pe 9 septembrie 2013, Festivalul „George Enescu“ prezintă publicului românesc unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din cadrul acestei ediţii: „The Infernal Comedy“ („Confesiunile unui ucigaş în serie“); dirijorul austriac Martin Haselböck, împreună cu actorul american John Malkovich şi cu regizorul austriac Michael Sturminger au dezvoltat această dramă teatrală.

Un articol de |9 august 2013

De astăzi într-o lună, pe 9 septembrie 2013, Festivalul „George Enescu“ prezintă publicului românesc unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din cadrul acestei ediţii: „The Infernal Comedy“ („Confesiunile unui ucigaş în serie“); dirijorul austriac Martin Haselböck, împreună cu actorul american John Malkovich și cu regizorul austriac Michael Sturminger au dezvoltat această dramă teatrală.

Nominalizat de două ori la Premiile Oscar, actorul John Malkovich este una dintre figurile legendare ale cinematografiei americane contemporane. Este pentru prima dată când John Malkovich vine în România şi va interpreta rolul unui criminal în serie în piesa „The Infernal Comedy – Confessions of a Serial Killer“, pe scena Ateneului Român, de la ora 17.00.

Piesa, care a avut premiera în 2006 în Los Angeles, este scrisă special pentru John Malkovich. Actorul american este narator și singurul personaj al firului epic, iar piesa este un „musical” cu arii ai unor compozitori celebri (Vivaldi, Haydn, Mozart, Van Beethoven), interpretate de orchestra de cameră Wiener Akademie condusă de Martin Haselbock şi de sopranele Laura Aikin şi Aleksandra Zamojska. Spectacolul este subtitrat în limba română.

Concertul se va desfăşura cu casa închisă, dar mai sunt disponibile bilete la Cinema Digiplex, unde se va realiza o transmisie live.

Seria Spectacole de operă şi balet aduce în aceeaşi zi, de la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti, un alt eveniment de excepţie – „Otello”, de Giuseppe Verdi, în interpretarea Corului şi Orchestrei Operei Naţionale Bucureşti, iar la pupitru se va afla dirijoarea americană Kery-Lynn Wilson. În rolul principal este distribuit tenorul german Peter Seiffert, distins cu un Premiu Grammy pentru înregistrarea interpretării operei „Tannhäuser”, de Wagner, sub bagheta maestrului Daniel Barenboim.

Se mai pot cumpăra bilete la acest eveniment, acestea fiind dispoibile pe site-ul eventim.ro.

Alt eveniment important

În aceeaşi seară, de la ora 19.00, la Sala Palatului, Orchestra Sinfonica Nazionale Della RAI va interpreta, sub bagheta lui Juraj Valčuha, Suita nr. 1 în Do Major op. 9 a lui George Enescu, Philip Glass – Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră, solistă Anna Ţifu, laureată a Concursului Internaţional George Enescu, M. Ravel – Tzigane, rapsodie pentru vioară şi orchestră op. 76 (1924) şi I. Stravinski – Suita pentru orchestră „Ritualul primăverii”.

Bilete dispobile pe eventim.ro.

Pentru programul complet accesaţi site-ul Festivalului.

A mai rămas mai puțin de o lună până când începe cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România, Festivalul „George Enescu”, care se desfășoară între 1 și 28 septembrie 2013, în București și în mai multe orașe din țară.

Festivalul aduce pe scenele românești unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la pianistul și dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra. Festivalul “George Enescu” este singurul eveniment unde pot fi urmăriți, cu această densitate, pe scenele românești, timp de o lună, cei mai performanți muzicieni contemporani.

Foto: Frank Masi

 

24
/04
/15

Corul de Copii Radio, un ambasador artistic al României peste hotare, invitat frecvent la festivaluri internaţionale şi implicat în diferite proiecte culturale în ţară şi în străinătate, împlineşte în acest an 70 de ani de existenţă.

24
/04
/15

În 27 aprilie se împlinesc 100 ani de la dispariția compozitorului Aleksandr Skriabin: nu mă iluzionez crezând că sunt prea mulți cei care au auzit vreodată de Aleksandr Skriabin, deși el este unul dintre cei mai importanți și interesanți compozitori care au trăit la granița secolelor al XIX-lea și XX.

24
/04
/15

Folkul alternativ și gospelul se instalează în premieră pe 26 aprilie la Silver Church, prin trupa americană Wovenhand, care-și lansează al șaptelea album, „Refractory Obdurate”.

22
/04
/15

Cântărețul britanic de origine nigeriană, Ola Onabule, unul dintre artiștii marcanți ai soul-jazzului britanic va concerta la București, în 27 aprilie la Sala ArCub. Concertul face parte din turneul de promovare al Zilei Internaționale a Jazzului în Romania (www.jazzday.ro) și este de asemenea prilej de aniversare a celor 70 de ani UNESCO.

21
/04
/15

Tinerimea Română prezintă pe 26 aprilie la ora 19.00 la Ateneul Român, Ceaikovski in love - un concert-eveniment marca Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal.

20
/04
/15

Cu prilejul sărbătoririi celui de-al IV-lea Centenar de la publicarea părţii a doua a romanului “Don Quijote de la Mancha” de Miguel de Cervantes y Saavedra (1615-2015), Institutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Filarmonicii “George Enescu”, organizează marţi, 21 aprilie, ora 19.00, la Sala Mare a Atenelui Român, recitalul de muzică veche “Cervantes şi muzica. Donde hay música no puede haber cosa mala / Unde-i muzică, nu poate fi nimica rău”, în interpretarea grupului ZARABANDA (Spania).

20
/04
/15

Jazz Night Out revine la Sala Radio, pe 21 aprilie, cu trupa americană Oregon. Patru nominalizări la Grammy, prezența la Woodstock în ’69 a doi dintre membri și peste patru decenii de înregistrări sunt câteva dintre poveștile care-i recomandă. Ca să nu mai spunem că au urcat pe scene legendare precum Carnegie Hall, Lincoln Center sau Berlin Philarmonic Hall.

20
/04
/15

Vineri, 24 aprilie (19.00), Bogdan Zvorișteanu revine pe scena Sălii Radio împreună cu vioara sa de patrimoniu universal Gagliano (realizată în 1761) pentru a interpreta, alături de Orchestra Naţională Radio, Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră semnat de compozitorul francez romantic Camille Saint-Saëns.

16
/04
/15

Mickey Mouse şi gaşca sa de prieteni au sosit la Bucureşti pentru a pregăti Disney Live! Mickey's Music Festival, un spectacol muzical pentru întreaga familie, care se va desfăşura între 22 şi 26 aprilie, la Sala Palatului.

15
/04
/15

Doi dintre cei mai mari muzicieni români – pianistul VALENTIN GHEORGHIU şi violonistul GABRIEL CROITORU – îşi dau, pentru a treia oară, întâlnire cu... BEETHOVEN la Sala Radio! După primele două recitaluri ca parte a Integralei sonatelor pentru pian şi vioară semnate de Beethoven, sunteţi invitaţi luni, 20 aprilie (19.00) să „savuraţi” următoarea serie de trei lucrări, în interpretarea celor doi artişti.

15
/04
/15

Cea de-a cincea ediţie a Turneului Pianul călător este în plină desfăşurare. După lansarea de succes de la Galaţi, Horia Mihail a poposit în oraşul său natal, Braşov, iar apoi a mers în Banat, la Reşiţa şi Timişoara, unde spectatorii s-au bucurat din plin de sonoritaţile pe care turneul le-a adus în oraşul lor. Imediat după Paşti, ajungând la Piteşti, Buşteni şi Ploieşti, pianistul va reveni cu lucrări romantice din repertoriul de anul acesta.

15
/04
/15

Joi, 30 aprilie, de la ora 19.00, regina Traviatei Felicia Filip alege să fie alături de publicul bucureștean, într-o discuție intimă și relaxată, moderată de Emil Pantelimon și completată de acordurile muzicale ale violonistei Mihaela Mitrofan. Ediția primăvăratică a Trialogurilor vă așteaptă în Ceainăria ARCUB din str. Batiște nr. 14.