VIDEO Lady Gaga, complet goală într-un clip care promovează un proiect iniţiat de artista Marina Abramovic
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-lady-gaga-complet-goala-intr-un-clip-care-promoveaza-un-proiect-initiat-de-artista-marina-abramovic/

VIDEO INTERZIS MINORILOR Cântăreaţa americană Lady Gaga a acceptat să apară complet goală într-un clip de promovare a unui proiect iniţiat de artista sârbă Marina Abramovic.

Un articol de Corina Vladov|9 august 2013

VIDEO INTERZIS MINORILOR Cântăreaţa americană Lady Gaga a acceptat să apară complet goală într-un clip de promovare a unui proiect iniţiat de artista sârbă Marina Abramovic.

Lady Gaga promovează în videoclip Institutul Marina Abramovic (Marina Abramovic Institute/ MAI), o instituţie din New York rezervată artelor şi meditaţiei. Această şcoală neconvenţională îi încurajează pe participanţi „să îşi crească nivelul de conştientizare asupra propriilor experienţe fizice şi mentale”, potrivit site-ului MAI.

Lady Gaga a adoptat „metoda Abramovic” aparent fără niciun fel de efort în acest videoclip de două minute, intitulat „The Abramovic Method Practiced by Lady Gaga”, care a fost postat miercuri pe contul MAI de pe platforma Vimeo.

Citiţi şi: Fenomenul Marina Abramović: cum să reînveţi să bei apă

Lady Gaga apare în poziţii bizare, într-un decor uneori înfiorător, adeoseori cu ochii acoperiţi. Însă ceea ce şochează de această dată nu este nuditatea cântăreţei, ci mai degrabă vocea ei: coloana sonoră a videoclipului este compusă dintr-o singură notă muzicală, pe care Lady Gaga o prelungeşte, scoţând un sunet gutural, cât mai mult (şi mai tare) posibil.

Strângeri de fonduri

Artista sârbă, în vârstă de 66 de ani, a lansat proiectul Marina Abramovic Institute pe platforma de crowdfunding Kickstarter, unde speră să obţină donaţii de 600.000 de dolari până pe 25 august. Această sumă este destinată renovării unei clădiri din New York, unde vor fi „prezentate şi conservate lucrări artistice de durată, precum dans, teatru, film, opera şi alte forme care ar putea să se dezvolte în viitor”. Până joi, la prânz, proiectul iniţiat de Marina Abramovic primise donaţii în valoare de 232.661 de euro, notează Mediafax.

Lady Gaga, al cărei nume real este Stefani Germanotta, este renumită pentru performanţele ei televizate, care sunt spectaculoase şi adeseori controversate. La gala MTV VMA 2010, artista americană a purtat o rochie croită din bucăţi de carne crudă, în semn de protest faţă de politica „don’t-ask-don’t-tell” („nu întreba, nu spune”) din armata americană. Această lege, care impunea militarilor să îşi ascundă homosexualitatea, a fost abrogată în 2011.

Cântăreaţa Lady Gaga, care a concertat la Bucureşti în august anul trecut, a devenit celebră graţie unor piese precum „Bad Romance” şi „Poker Face”, dar şi cu ajutorul unui marketing agresiv şi al provocărilor – în special vestimentare.

Lady Gaga a câştigat deja numeroase premii, printre care cinci Grammy (din 12 nominalizări), a stabilit două recorduri mondiale şi a înregistrat vânzări de peste 23 de milioane de exemplare din albume şi 64 de milioane din single-uri. Billboard a numit-o „artistul anului” 2010 şi „cel mai bine vândut artist al anului 2010″.

Lady Gaga a ocupat locul 73 pe lista celor mai influenţi oameni ai decadei 2000, a fost inclusă în Topul 100 al celor mai influenţi oameni din lume întocmit anual de revista Times, iar Forbes a introdus-o pe lista celor mai puternice celebrităţi de pe glob. Tot editorii revistei Forbes au poziţionat-o pe locul 7 pe lista lor anuală a celor mai influente femei din lume.

Marina Abramovic este o artistă din Serbia care a fost recompensată cu Leul de Aur la ediţia din 1997 a Bienalei de la Veneţia. Operele sale explorează adeseori relaţia dintre artist şi public, limitele trupului uman şi posibilităţile infinite ale mentalului.

Foto: captură video

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.