VIDEO Marcel Iureş, traficant de droguri rus, într-un serial american
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-marcel-iures-joaca-in-sezonul-al-patrulea-al-serialului-american-strike-back/

Actorul Marcel Iureş joacă în mai multe episoade ale celui de-al patrulea sezon al serialului american ,,Riposta/ Strike Back”, în rolul unui important traficant de droguri rus, care îşi doreşte ca moartea fiului său să fie răzbunată.

Un articol de Andrada Văsii|27 august 2013

Actorul Marcel Iureş joacă în mai multe episoade ale celui de-al patrulea sezon al serialului american „Riposta/ Strike Back“, în rolul unui important traficant de droguri rus, care îşi doreşte ca moartea fiului său să fie răzbunată.

Serialul, regizat, printre alţii, de Michael J. Bassett, a fost difuzat de HBO România, din distribuţia acestuia făcând parte Philip Winchester, Sullivan Stapleton şi Rhona Mitra.

Citiți și: Marcel Iureş: „Ce vise neîmplinite am? Încă nu ştiu. O să văd“

Marcel Iureş interpretează rolul unui traficant de droguri rus care complotează împotriva Secţiunii 20. Arkady Ulyanov doreşte să se răzbune pe cei doi agenţi ai secţiei serviciilor secrete britanice, pentru că aceştia i-au omorât fiul, pe Victor Ulyanov.

Citiți și: Marcel Iureş: „N-am auzit de filme româneşti care să se bată la încasări cu niciun alt film din lume“

Într-o atmosferă intensă şi plină de acţiune, serialul se centrează pe cei doi membri din trupele antitero din Section 20, Michael Stonebridge, un agent din elita britanică de spionaj, şi Damien Scott, un fost agent Delta Force SUA, care a fost suspendat înainte de războiul din Irak.

Producătorii serialului au colaborat cu consultanţi care lucrează în domeniul combaterii terorismului pentru a adăuga autenticitate seriei şi un context esenţial poveştii, personajelor, antrenamentelor şi scenelor.

Marcel Iureş a mai jucat în producţii străine, ca „The Tulse Luper Suitcases, Part 2: Vaux to the Sea” (regia Peter Greenaway), „Layer Cake” (regia Matthew Vaughn), „Goal!”, „Isolation” şi „Piraţii din Caraibe: La capătul lumii”, notează Mediafax.

De asemenea, actorul a jucat în „Logodnicii din America” şi în filmul pe care Francis Ford Coppola l-a realizat în România, inspirat de romanul lui Mircea Eliade, „Youth Without Youth/ Tinereţe fără tinereţe”.

Foto credit: Teatrul Act / Alex Iureş

14
/12
/17

„Fixeur”, cel de-al cincilea lungmetraj semnat de Adrian Sitaru, propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2018, a beneficiat de un turneu de promovare în Statele Unite.

12
/12
/17

Festivalul este organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ‘I.L.Caragiale’ București (UNATC), Teatrul Metropolis și Fundația Cinemaiubit, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaștilor din România (UCIN) și DACIN SARA. Fiind cel mai important festival internațional de film studențesc din România, CineMAiubit este locul unde, de-a lungul timpului, și-au făcut […]

12
/12
/17

Astăzi, 12 decembrie, de la ora 20.00, la AFI Cotroceni, are loc avanpremiera exclusivă a thriller-ului „Bullet Head / Capcană mortală”. Invitaţii speciali ai serii de gală vor fi celebrul actor american Adrien Brody şi actriţa româncă Alexandra Dinu. Filmul, din distribuția căruia mai fac parte John Malkovich si Antonio Banderas, va avea premiera în cinemtografele din România pe 5 ianuarie 2018.

12
/12
/17

Walt Disney și Salvador Dali s-au întâlnit în 1945, la o petrecere organizată de Jack Warner, un investitor din lumea filmului. Tot atunci, cei doi mari artiști ai epocii au decis să colaboreze la un proiect cinematografic intitulat “Destino”. Desenele rezultate în urma colaborării dintre Dali și Disney au fost ignorate mai bine de jumătate de secol, până la începutul anilor 2000, când nepotul faimosului desenator american , Roy, le descoperă și materializează proiectul într-un film de 6 minute...

11
/12
/17

SPECIAL Anul 2017 nu a fost nici rău, dar nici extraordinar de bun pentru cinematografia română - nici un foarte mare film. 20 de filme de ficţiune lansate în săli, trei documentare bune, câteva prezenţe în festivaluri (însă fără Cannes), surprinzător de multe debuturi şi câţiva actori foarte tineri şi promiţători.

11
/12
/17

"Star Wars: The Last Jedi", cel de-al 8-lea episod al francizei Star Wars a avut premieră mondială la Los Angeles. La 40 de ani de la lansarea primului film al seriei, specialiștii estimează încasări de 220 milioane dolari pentru "Star Wars: The Last Jedi", în primul weekend de proiecții în cinematografele din Statele Unite.

07
/12
/17

Astra Film Festival, Sibiu pregătește cea de-a XXV-a ediţie, care se va desfăşura în perioada 15-21 octombrie 2018, la Sibiu. Pe 5 decembrie 2017, au început înscrierile de filme - regizori, producători şi distribuitori de filme din toată lumea îşi pot înscrie cele mai recente producţii de film documentar cu termen limită până pe 5 martie 2018.

06
/12
/17

Unul dintre cele mai prețioase momente dintr-un film, din punctul de vedere al unui spectator, este acela când un nou personaj își face apariția în lumea actoriei, pe marele ecran. Un personaj care pare să fi ieșit de nicăieri și să graviteze instantaneu spre măreție. Daniela Vega, femeia fantastică, personajul principal în jurul căruia se învârte acțiunea noului film al regizorului Sebastían Lelio, este o astfel de actriță.

06
/12
/17

Ziarul Metropolis vă prezintă cele mai bune documentare de autor al anului, alese, pentru tradiţionalul top, dintre cele lansate în cinematografe sau prezentate în festivaluri şi pe platforme online.

03
/12
/17

ANCHETĂ Vă prezentăm cinci dintre cei mai promiţători tineri regizori români de film ai momentului. Nu au debutat încă în lungmetraj, dar sunt şanse mari - scurtmetrajele lor stau deja mărturie - să tot auzim de ei în anii următori: Octav Chelaru, Ana-Maria Comănescu, Ruxandra Ghiţescu, Roxana Stroe şi Andrei Tănase.

01
/12
/17

CRONICĂ DE FILM Intrat în cinematografe de 1 decembrie, „Mariţa”, de Cristi Iftime, este cel mai reuşit debut românesc lansat în 2017 în săli. Un film despre stările şi emoţiile pe care le declanşează atmosfera unică dintr-o familie, fie una chiar şi destrămată şi reunită doar pentru o seară de Crăciun.