VIDEO Marele câștigător Gopo 2013, ,,Toată lumea din familia noastră” va beneficia de o proiecție specială
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-marele-castigator-gopo-2013-toata-lumea-din-familia-noastra-va-beneficia-de-o-proiectie-speciala/

Vineri, 29 martie, de la ora 18:30, la NCRR, echipa filmului Toată lumea din familia noastră sărbătoreşte succesul de la Premiile Gopo şi lansarea pe DVD cu o proiecţie specială.

Un articol de Andrada Văsii|28 martie 2013

Vineri, 29 martie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român, echipa filmului Toată lumea din familia noastră sărbătorește succesul de la Premiile Gopo și lansarea pe DVD cu o proiecție specială.

Proiecția începe la ora 18:30, la NCRR. După film, actorii Mihaela Sîrbu, Sofia Nicolaescu, Gabriel Spahiu și producătorul filmului, Ada Solomon vor participa la o scurtă discuție cu publicul.

Luni seară, Toată lumea din familia noastră a câștigat în cadrul Premiilor Gopo 2013, șase trofee: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Radu Jude), Cel mai bun scenariu (Radu Jude & Corina Sabău), Cel mai bun actor în rol principal (Șerban Pavlu), Cea mai bună actriță în rol secundar (Mihaela Sîrbu) și Cel mai bun actor în rol secundar (Gabriel Spahiu).

Cel de-al treilea lung metraj al lui Radu Jude, Toată lumea din familia noastră, este acum disponibil și pe DVD în reţeaua Cărtureşti şi la Librăria Engleză „Anthony Frost”. Filmul poate fi comandat și direct de la distribuitor pe [email protected]. DVD-ul include trailer-ul, galerie foto, scurtmetrajul „Alexandra” și mediumetrajul „Film pentru prieteni”, ambele regizate de Radu Jude.

Marius (Şerban Pavlu) e un bărbat divorţat, care aşteaptă cu nerăbdare zilele pe care le poate petrece alături de fetiţa lui, Sofia (Sofia Nicolaescu). Din păcate, fosta soţie, Otilia (Mihaela Sîrbu), are un punct de vedere diferit asupra relaţiei pe care fetiţa ar trebui s-o aibă cu tatăl ei şi face tot posibilul pentru a anula planurile acestuia de a petrece o vacanţă fericită cu ea, la mare. Spectacolul reproşurilor defulate, al frustrărilor care erup, al meschinăriilor vitriolante şi al violenţei verbale care se amplifică, generând violenţă fizică, transformă acest film într-unul dintre cele mai memorabile producţii ale anului 2012.

Pelicula a fost proiectată în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în secţiunea Forum, și a avut premiera în cinematografele din România în luna aprilie 2012. Toată lumea din familia noastră a obținut, printre altele, Marele Premiu al Festivalului de la Sarajevo, Marele Premiu Bayard d’Or și Premiul pentru Cel mai bun actor la Namur IFF, Marele Premiu la CinEast IFF, Trofeul Festivalului Internațional de Film Anonimul, Premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF și Premiul pentru regie, plus Premiul Publicului la B-EST IFF. În octombrie 2012, a fost proiectat la cea de-a 56-a ediție a festivalului BFI Londra, iar noiembrie, la cea de-a 26-a ediție a AFI Fest, din Los Angeles.

Stilul e vérité „românesc”, cu disciplina narativă aferentă – concentrarea temporală, lungirea timpului de fierbere (adică de pînă la explozia protagonistului) etc. Însă aceste rigori nu sînt însoţite de obişnuita „dedramatizare” sau de cenzurarea gesturilor şi a replicilor „prea” spumoase, „prea” trimise-direct-în-poala-publicului. (Andrei Gorzo, Dilema Veche)

Toată lumea din familia noastră te duce cu gândul la Falling Down al lui Joel Schumacher. Ce au aceste două filme în comun? Disperarea neagră a eroului care decide că nu mai are nimic de pierdut şi, prin urmare, porneşte într-o saga a răzbunării pe toţi cei care i-au ignorat necesităţile şi i-au alimentat furia.(Lorena Lupu, TABU)

Toată lumea din familia noastră a fost dezvoltat în cadrul CineLink, Festivalul de Film de la Sarajevo, şi CrossRoads, Co-Production Forum, organizat de Thessaloniki International Film Festival, iar la Sofia Meetings a fost premiat cu Best Pitch Award. Proiectul este susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, Eurimages, HBO România, Teleclub şi City Cinema. Filmul este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Circe Films (Olanda) şi Abis Studio (România).

 

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.

17
/01
/24

Din 16 ianuarie, filmul Klaus & Barroso, cu Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Adrian Nicolae rulează în cinematografele din toată țara, distribuită de Forum Film. În Republica Moldova filmul va rula din 18 ianuarie, pe ecranele Cineplex.

16
/01
/24

16 ianuarie, 2024 - Cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, evenimentul anual care sărbătorește și recompensează realizările cinematografiei românești, va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

16
/01
/24

Asteroid City, cel mai recent film al lui Wes Anderson, în care joacă Jason Schwartzman (The French Dispatch, The Grand Budapest Hotel), Scarlett Johansson (Black Widow, Jojo Rabbit) și Tom Hanks (Elvis, News of the World), va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime începând din 20 ianuarie.

16
/01
/24

Seria ISTORII se va desfășura în perioada 15 - 30 ianuarie la Cinema ARTA, pe strada Universității nr. 3. Publicul are șansa să descopere în această perioadă, în fiecare zi de marți, o selecție de filme (scurtmetraje sau lungmetraje) curatoriate pentru a deschide conversații despre modul în care istoria este construită și transmisă cu ajutorul limbajului, imaginilor, semnelor și conceptelor.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

05
/01
/24

Rebel Moon este un adevărat eveniment în universul producțiilor SF și de fantezie și rodul unor eforturi de decenii. În plus, lungmetrajul poartă semnătura lui Zack Snyder, cineastul din spatele filmelor 300 - Eroii de la Termopile, Man of Steel: Eroul și Armata celor morți.

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.