VIDEO 18.000 de bilete vândute la „Sighişoara Medievală“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-organizatorii-festivalului-sighisoara-medievala-anunta-ca-s-au-vandut-18-000-de-bilete/

18.000 de bilete au fost vândute în cele trei zile de desfăşurare a Festivalului ,,Sighişoara Medievală”, încheiat duminică, însă organizatorii estimează un număr dublu de participanţi, în condiţiile în care elevii, studenţii şi copii sub 14 ani au avut acces gratuit.

Un articol de Andrada Văsii|29 iulie 2013

18.000 de bilete au fost vândute în cele trei zile de desfăşurare a Festivalului „Sighişoara Medievală“, încheiat duminică, însă organizatorii estimează un număr dublu de participanţi, în condiţiile în care elevii, studenţii şi copiii sub 14 ani au avut acces gratuit.

Purtătorul de cuvânt al Festivalului „Sighişoara Medievală”, Sanda Viţelar a declarat că la cea de-a XXI-a ediţie a evenimentului, cu tema „Vlad Cavalerul Dreptăţii”, au fost vândute 18.000 de bilete. Cu toate acestea, organizatorii estimează un număr dublu de participanţi.

La ediţia de anul acesta, desfăşurată sub tema „Vlad Cavalerul Dreptăţii”, şi-au dat concursul 216 actori, cavaleri, muzicieni, saltimbanci, domniţe, alături de Toboşarul şi Garda Cetăţii Sighişoara. Potrivit cifrelor centralizate de organizatori în cele trei zile ale festivalului s-au vândut 18.000 de bilete, dar, ţinând cont de faptul că elevii, studenţii şi copii sub 14 ani au beneficiat de acces gratuit, putem estima un număr dublu de vizitatori.

Sanda Viţelar,
reprezentant „Sighişoara Medievală“

Ea afirmă că autorităţile publice care au asigurat paza, liniştea şi ordinea la ediţia de anul acesta au comunicat că în cele trei zile de festival nu s-au înregistrat incidente.

Vizitatori de renume

Festivalul „Sighişoara Medievală” 2013 a fost vizitat, printre alţii, de Dusan Zarubica, ambasadorul Serbiei în România, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu şi Mircea Geoană, care s-au întâlnit, cu această ocazie, şi cu primarul localităţii, Dorin Dăneşan.

Festivalul „Sighişoara Medievală” 2013 a început, vineri după-amiază, cu Marea Paradă a Cavalerilor, Trubadurilor, Menestrelilor, Actorilor şi Meşteşugarilor – pe traseul „Oraşul de jos” – „Piaţa Vlad Cavalerul Dreptăţii” – şi cu pecetluirea de către ordinele cavalereşti a unui Hrisov de Bună Pace.

Vineri seară, Vlad „Cavalerul Dreptăţii” şi-a „spus” povestea într-un spectacol de dans, muzică şi foc regizat de directorul artistic al Festivalului, Liviu Pancu, care s-a repetat şi sâmbătă seara.

Străzi cu meşteşuguri

Străzile Cetăţii din Sighişoara au fost pline, ca în fiecare an, de meşteşugari, sculptori în lemn, pictori şi diverşi artişti, care şi-au expus producţiile în faţa unui public numeros, notează Mediafax.

Alături de aceştia, au fost prezenţi artişti din formaţiile Ad Hoc, Lupus Dacus, Truverii, Nomen Est Omen, Cva Domini, Terra Alba (România) şi Ambient Folklore, (Bulgaria), precum şi trupele Ordinul Cavalerilor de Mediaş, Ordinul Cavalerilor Lup, Toboşarul şi Garda Cetăţii Sighişoara (România), Ordinul Cavalerilor Crux Alba (Ungaria) şi Ordinul Cavalerilor Chigot (Bulgaria).

Foto credit: „Sighişoara Medievală” (Facebook)

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.