VIDEO Peste 50 de artişti la Festivalul de Jazz de la Gărâna care începe astăzi
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-peste-50-de-artisti-la-festivalul-de-jazz-de-la-garana-care-incepe-astazi/

Peste 50 de artişti vor concerta pe scena celei de-a XVII-a ediţii a Festivalului de Jazz de la Gărâna, care va începe joi, în Poiana Lupului din judeţul Caraş-Severin.

Un articol de Andrada Văsii|11 iulie 2013

Peste 50 de artişti vor concerta pe scena celei de-a XVII-a ediţii a Festivalului de Jazz de la Gărâna, care va începe joi, în Poiana Lupului din judeţul Caraş-Severin. Bugetul evenimentului este de 180.000 de euro, bani fiind proveniţi din sponsorizări.

Directorul Festivalului de Jazz de la Gărâna, Marius Giura a declarat că la ediţia a XVII-a a acestui eveniment vor urca pe scenă peste 50 de artişti, bugetul festivalului fiind de 180.000 de euro, bani proveniţi din sponsorizări.

Cu tot ce înseamnă festival cheltuim 180.000 de euro. Noutăţile sunt, ca de fiecare dată, artiştii. Este pentru prima dată când într-o zi avem cinci grupuri pe scenă în loc de patru, câte erau în ediţiile anterioare. Sunt peste 50 de artişti care cântă anul acesta la Gărâna, aproximativ 55 la sută sunt români, dacă ţinem cont şi de românii plecaţi în străinătate. Mai avem şi acţiuni colaterale, expoziţie foto, lansare de carte.

Marius Giura,
organizator festival

Patru trupe în deschidere

Conform programului, astăzi, în prima zi a festivalului, vor concerta Ansamblul de percutie „Prezent” (România), Bill Frisell-Big Sur Sextet (SUA), Charles Lloid-Sangam (SUA, India) şi Peter Sarosi-Azara (România, Cuba).

Vineri vor urca pe scenă Irina Popoa & The Sinners (România), Arild Andresen Trio (Norvegia, Marea Britanie), Luiza Zan Project (România, SUA, Ungaria) şi John Surman-Vahalla (Marea Britanie, Norvegia).

Nume mari din afara țării

În programul festivalului de sâmbătă se regăsesc Peter Wertheimer Quartet (Israel), Pavel Kaczmarczyc Audiofeeling Band (Polonia), Dainius Pulauskas Band (Lituania), In the Country (Norvegia) (foto sus) şi Bugge Wesseltoft-Piano Solo (Norvegia).

În ultima seară a festivalului, duminică, vor concerta Jazzybit (România), Nicolas Simion Trio-Crazy World feat. Eugen Gondi & Sorin Romanescu (Germania, Olanda, România), Bugee Eesseltoft& Joe& Ilhan Ersahin – „The Electric Trio” şi Magnus Ostrom (Suedia).

Info:

Biletele costă 70 de lei pentru o zi, iar un abonament pe trei zile este 200 de lei, în timp ce un abonament general, pe patru zile, costă 250 de lei.

Foto credit: Festivalul de Jazz de la Gărâna (Facebook)

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.

19
/09
/22

Din 19 septembrie, proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” revine în școlile din România. Început în 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este program național în școlile românești, în baza unui protocol semnat între Radio România și Ministerul Educației. În ultimul an școlar, 2021-2022, la acest program au participat peste 250.000 elevi din București și alte 34 județe din țară.

29
/08
/22

Sâmbătă, 10 septembrie 2022, începând cu ora 19.00, la CREART – SALA TEATRELLI din București (Piața Alexandru Lahovari nr. 7), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură din București, Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu Fundația Regală Margareta a României și Muzeul Național George Enescu și cu susținerea Kaufland România, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează concertul de deschidere a turneului național FIORI E COLORI.

26
/08
/22

Dimitri’s Bats a lansat piesa „Get Your Fix”, un nou single despre reclame, dragoste și consumerism, de pe viitorul EP al trupei, „Get Your Fix”. Vă invităm să-l cunoașteți mai bine pe Radu Osaciuc, solistul trupei, într-un interviu sub formă de alfabet.