VIDEO Premiera de gală a filmului „Domestic” a avut sute de invitați la CinemaPro din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-premiera-de-gala-a-filmului-domestic-a-avut-sute-de-invitati-la-cinemapro-din-bucuresti/

Comedia „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru, a avut premiera de gală joi seara, la CinemaPro din Bucureşti, în prezenţa a peste 550 de invitaţi care au aplaudat puternic la final.

Un articol de Andrada Văsii|25 martie 2013

Comedia „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru, a avut premiera de gală joi seara, la CinemaPro din București, în prezența a peste 550 de invitați care au aplaudat puternic la final.

În fața unei săli pline, echipa „Domestic”, în frunte cu regizorul Adrian Sitaru, producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan, actorii Adrian Titieni și fiica sa, Ariadna Titieni, Gheorghe Ifrim, Ioana Flora, Sergiu Costache, Dan Hurduc, Natașa Raab, Gabriela Popescu și Tania Filip au urcat pe scenă și au mulțumit publicului. Unul dintre invitații de seamă ai serii, care a executat și câteva tumbe simpatice pe scenă, a fost câinele Patrocle, personaj important și în „Domestic”.

Printre invitații la premieră s-au numărat realizatorul TV Alexandru Mironov, muzicianul Ovidiu Lipan Țăndărică, activistul Nicușor Dan, Cornel Ilie – solistul trupei Vunk, Irina Margareta Nistor, regizorii Nae Caranfil și Marian Crișan, actorii Mimi Brănescu, Dragoș Bucur, Paul Ipate, Ioana Blaj, Dan Bordeianu, Dorian Boguță, Șerban Pavlu, producătoarele Ada Solomon și Oana Giurgiu.

Pentru prima dată, românii din afara țării pot vedea „Domestic” în full HD simultan cu premiera sa în cinematografele din țară, pe www.webkino.ro. Costul unui „bilet” electronic, cu toate taxele incluse, este de 5 dolari. Sistemul e disponibil și pe telefon mobil și tabletă, dacă posesorii au instalată aplicația Vimeo.

Echipa filmului se va întâlni și cu spectatorii din alte orașe, în proiecții de gală la Cluj (vineri, 22 martie, ora 20.00, Cinema Florin Piersic), Timișoara (sâmbătă, 23 martie, 19.00, Liceul de Muzică „Ion Vidu”), Oradea (duminică, 24 martie, 19.00, Cortina Cinema Digiplex).

Filmul intră pe 22 martie în cinematografe. În prima săptămână, la București, filmul poate fi vizionat la Hollywood Multiplex, Movieplex Plaza, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, The Light Cinema, Cinema Studio, Cinema Patria Caffe 3D, Cinema Europa, Cinema Scala și Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR).

În țară, va fi proiectat din acest weekend la Cluj (Cinema City și Cinema Florin Piersic), Oradea (Cinema Cortina Digiplex), Arad (Cinema City Atrium), Ploiești (Cinema City, Cinema Premiera), Craiova (Cinema Patria), Sibiu (Studio Astra Film, 30 martie, ora 19:00), Târgu-Mureș (Cinema Arta), Târgu-Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Călărași (Cinema Orizont).

La Timișoara, filmul va avea alte trei proiecții, pe lângă cea de gală la Liceul de Muzică „Ion Vidu”, la Aula Bibliotecii Central Universitare (BCUT), pe 24 martie (ora 18:00), 25 martie (ora 19:00) și 28 martie (ora 19.00).

Al treilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după „Pescuit sportiv” (2008) şi „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), „Domestic” este o comedie despre „oameni care mănâncă animalele pe care le iubesc şi animalele care iubesc oamenii necondiţionat”. Protagoniști sunt câțiva vecini de bloc și câțiva simpatici locatari necuvântători: un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel.

Din distribuție fac parte Adrian Titieni și fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache și Dan Hurduc (9 ani).

 

Informații suplimentare, un dosar de presă și orarul proiecțiilor, pe www.domesticthemovie.ro. Fotografii și filmulețe inedite puteţi găsi pe pagina de Facebook a filmului: http://www.facebook.com/Domestic.TheMovie.

 

Credit foto: Adi Marineci

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.