VIDEO „Rocker“, de Marian Crişan, va fi proiectat sâmbătă, la East End Film Festival de la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-rocker-de-marian-crisan-va-fi-proiectat-sambata-la-east-end-film-festival-de-la-londra/

Peliculele „Rocker”, de Marian Crişan, şi „Trois Exercises”, de Cristi Puiu, vor fi proiectate sâmbătă, respectiv luni, la East End Film Festival de la Londra (25 iunie – 10 iulie).

Un articol de Andrada Văsii|3 iulie 2013

Peliculele „Rocker”, de Marian Crişan, şi „Trois Exercises”, de Cristi Puiu, vor fi proiectate sâmbătă, respectiv luni, la East End Film Festival de la Londra (25 iunie – 10 iulie), informează Institutul Cultural Român.

De asemenea, la East End Film Festival va avea loc, după proiecţia lungmetrajului „Rocker”, o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul principal din acest lungmetraj, Alin State.

Dragostea de tată

Pelicula „Rocker” spune povestea lui Victor, un rocker în vârstă de 45 de ani, a cărui dragoste pentru fiul său, Florin, depăşeşte limitele a ceea ce e social şi moral acceptat. Viaţa de zi cu zi a tatălui orbitează în jurul fiului său, dependent de droguri. Disperat şi gata de a depăşi orice obstacol pentru a-i asigura fericirea, Victor ajunge să fure şi să se umilească. Pe lângă legătura de sânge, ceea ce îi uneşte şi mai mult pe cei doi este muzica rock.

Din distribuţie fac parte actorii Dan Chiorean, Alin State, Ionuţ Nicolae, Ofelia Popii, Crina Semciuc şi mulţi alţii aflaţi la prima apariţie cinematografică, notează Mediafax.

Trei exerciții

Cea de-a doua peliculă românească care va fi proiectată la festivalul londonez este „Trois exercices” şi reprezintă trei filme bazate pe „Trei conversaţii”, de scriitorul şi filosoful rus Vladimir Solovyov. „Exerciţiile” actorilor se află la baza unei trilogii minimaliste despre cinema şi literatură, viaţa socială şi spirituală. Trilogia este rezultatul unui atelier al cunoscutului regizor Cristi Puiu găzduit de studioul Chantiers Nomades.

Foto credit: captură vide filmul „Rocker”

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.