VIDEO Sãptãmâna Filmelor de Oscar vine în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-saptamana-filmelor-de-oscar-vine-in-bucuresti/

In perioada 18-24 februarie, la Grand Cinema Digiplex, aveṭi ocazia sã vizionaṭi filmele aflate pe lista de nominalizãri de la premiile Oscar. Alãturi de filmele deja ieşite pe micul ecran, în cadrul evenimentului Sãptãmâna Filmelor de Oscar invitaṭii vor avea ocazia sã vizioneze atât avanpremiere, cât şi filme care nu vor fi difuzate pe micul […]

Un articol de Andrada Văsii|19 februarie 2013

In perioada 18-24 februarie, la Grand Cinema Digiplex, aveṭi ocazia sã vizionaṭi filmele aflate pe lista de nominalizãri de la premiile Oscar.

Alãturi de filmele deja ieşite pe micul ecran, în cadrul evenimentului Sãptãmâna Filmelor de Oscar invitaṭii vor avea ocazia sã vizioneze atât avanpremiere, cât şi filme care nu vor fi difuzate pe micul ecran.

Sãptãmâna Filmelor de Oscar a debutat luni, 18 februarie cu avanpremiera filmului Flight. Rolul principal i-a aparṭinut lui Denzel Washington- nominalizat la Oscar pentru categoria Cel mai bun actor.

Trailerul filmului:

Tot în cadrul proiectului Sãptãmâna Filmelor de Oscar va fi difuzat şi filmul Zero Dark Thirty, tot în avanpremierã. Pe lângã acesta, evenimentul Sãptãmâna Filmelor de Oscar va fi gazda unor filme precum Argo, Amour, Mizerabilii, Viaṭa lui Pi, dar şi Lincoln– filmul cu cele mai multe nominalizãri la ediṭia din acest an a premiilor Oscar.

Trailer Amour:

Exclusivitate a evenimentului Sãptãmâna Filmelor de Oscar este şi proiecṭia filmului War Witch, în regia lui Kim Nguyen. Filmul a beneficiat de nominalizarea la Cel mai bun film într-o limbã strãinã.

Trailer War Witch:

Joi, 21 februarie, în cadrul evenimentului va avea loc proiecṭia filmului The sessions. Unicitatea acestui moment constã în faptul cã filmul nu va fi difuzat în cinematografele din România.

24
/07
/17

În perioada 25 iulie - 3 august, Radio România Muzical transmite în direct șapte spectacole din cadrul Festivalului “Richard Wagner” de la Bayreuth, unul dintre cele mai importante festivaluri de operă din lume şi un punct de referinţă pentru toţi iubitorii muzicii lui Wagner. Transmisiunile directe pot fi ascultate și la Radio România Cultural.

24
/07
/17

În această seară (24 iulie), de la ora 21.10, iubitorii teatrului pot vedea ”Năpasta” de I.L. Caragiale, în regia lui Miron Niculescu. Spectacolul a fost difuzat In Memoriam Emil Bota (15 septembrie 1911 - 24 iulie 1977), în anul 1970, chiar în ziua în care, acum 40 de ani, poetul, prozatorul și îndrăgitul actor - aici în rolul „Ion” – se stingea din viață.

23
/07
/17

Cine nu s-a bucurat în copilărie de minunata „Lorelei” sau de extraordinarele povești din „La Medeleni”? Lumile lui Ionel Teodoreanu, un scriitor de o sensibilitate aparte, care ne-a fermecat pe toți cu „Ulița copilăriei” și care s-a stins brusc, la vârsta de 58 de ani…

22
/07
/17

„Toate aceste nopți albe / All These Sleepless Nights”, „filmul documentar deghizat în ficțiune, teribil de sexy și năucitor în aparenta lui frivolitate”, după cum îl descrie Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, va intra în cinematografe vineri, 28 iulie.

22
/07
/17

Într-un spațiu cu o istorie tulbure precum cea a Balcanilor, unde în loc de „casă, dulce casă” zici „butoi cu pulbere”, totul se schimbă, chiar și iubirea. De care te bucuri unde, când și cum poți, chiar și pe drum. Pătimașe și variate, poveștile de amor balcanic au prins viață în filme care te însoțesc asemeni celor mai dulci amintiri ale iubirilor de-o vară.

21
/07
/17

Bogdan-Alexandru Stănescu (BAS) coordonează colecția „Biblioteca Polirom”. BAS (39 de ani) este poet și, din acest an, romancier. Cartea sa „Copilăria lui Kaspar Hauser” a fost primită cu entuziasm, primind elogii peste elogii. Ne-am întâlnit să stăm un pic de vorbă despre cărți, nu neapărat ale noastre. A reieșit că situația nu e deloc roz. Iată.

21
/07
/17

Toys este o experienţă teatrală radicală, venită din Los Angeles, unde piesa autoarei Saviana Stănescu a fost pusă în scenă cu două stagiuni în urmă de Gábor Tompa. Acesta a încadrat textul într-o oră, cu o mare economie de cuvinte, un text plin de elipse şi întreruperi. Ca urmare, această sumbră poveste cu zâne nu se pierde în psihologizarea interminabilă a personajelor, cu atât mai puţin în amânarea narcotică a unui final. O concizie rar întâlnită în ziua de azi.

21
/07
/17

Chester Bennington, solistul celebrei trupe americane Linkin Park, s-a sinucis. Cântărețul, în vârstă de 41 de ani, s-a spânzurat în ziua în care prietenul lui, Chris Cornell, de la Soundgarden - care s-a sinucis la rândul lui în luna mai - ar fi împlinit 53 de ani. Solistul trupei Linkin Park i-a scris atunci lui Cornell o scrisoare prin care rememorează ce a însemnat prietenia lor.