VIDEO ShortsUP aduce scurtmetrajele la Grădina Botanică din Bucureşti, pe 13 iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-shortsup-aduce-scurtmetrajele-la-gradina-botanica-din-bucuresti-pe-13-iulie/

ShortsUP aduce scurtmetraje premiate şi pe teme insolite la Grădina Botanică din Bucureşti, pe 13 iulie, începând cu ora 20.00, în cadrul unui eveniment intitulat „Marele Picnic“.

Un articol de Andrada Văsii|1 iulie 2013

ShortsUP aduce scurtmetraje premiate şi pe teme insolite la Grădina Botanică din Bucureşti, pe 13 iulie, începând cu ora 20.00, în cadrul unui eveniment intitulat „Marele Picnic”.

„Marele Picnic” este un eveniment-retrospectivă cu scurtmetrajele care au strâns cele mai multe aplauze din partea publicului ShortsUP în ultimii patru ani. Cinefilii le vor savura întinşi pe iarbă, la răcoare, într-un colţ ferit de aglomeraţia Bucureştiului. Va fi un adevărat picnic urban, cu tururi ghidate pe aleile grădinii, jocuri în aer liber şi gustări fresh, „de iarbă verde”, notează Mediafax.

Comedii lejere și dor de ducă

Filmele din program sunt comedii lejere, idilice şi fantezii cu dor de ducă, ce vor prinde viaţă pe un ecran gonflabil, după apus de soare. Animaţia „Pe Muchia Destinului” (regia: Verena Fels, Germania, 2010) vine la „Marele Picnic” după ce a stârnit hohote de râs la „Weekendul Comediei Scurte”, cu o poveste despre sacrificiile făcute în numele prieteniei.

Comedia franceză „Paul Rondin est… Paul Rondin” (regia: Frédérick Vin, Franţa, 2008) are în prim-plan un erou ce porneşte în căutarea jumătăţii, dar se împotmoleşte într-un obstacol major: nu-şi poate ascunde defectul profesional care-l face total diferit de ceilalţi.

Un scurtmetraj despre fluturi în stomac

„Dragoste la prima vedere” (regia: Michael Davies, Marea Britanie, 2010) este un scurtmetraj amuzant, despre fluturi în stomac şi sentimentele trăite o dată în viaţă, care a prins din zbor premiul publicului la Aspen Shortsfest şi premiul juriului la Raindance Film Festival.

Proiecţia va avea loc în sectorul denumit „Grădina Italiană”, iar accesul se face prin Strada Portocalelor, pe lângă Facultatea de Biologie. Spectatorii sunt rugaţi să vină „înarmaţi” cu echipamentul necesar unui picnic cinematografic: pături pentru iarbă, poftă de poveste şi stare de vacanţă.

Publicul alege prin aplauze

„Marele Picnic” încheie acest sezon cu proiecţia celor mai populare scurtmetraje difuzate la ShortsUP din 2008 până în 2013. Dacă la Noaptea Lungă a Filmelor selecţia a fost făcută de marile jurii intenaţionale ale lumii, la evenimentul din 13 iulie publicul este cel care a ales, de-a lungul ultimilor patru ani, prin aplauze, zâmbete şi emoţii la unison. Evenimentele tematice ShortsUP revin din toamnă.

Info :

Biletele pentru ShortsUP „Marele Picnic” pot fi cumpărate în avans prin MyTicket şi Eventim, la preţul de 20 de lei, sau în seara evenimentului, la preţul de 25 de lei.

Foto credit: Anamaria Dascălu, ShortsUP (Facebook)

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.