VIDEO Steven Spielberg vrea să facă un remake al filmului „Fructele mâniei / The Grapes of Wrath“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-steven-spielberg-vrea-sa-faca-un-remake-al-filmului-fructele-maniei-the-grapes-of-wrath/

Cineastul american Steven Spielberg şi studiourile de producţie cinematografică DreamWorks negociază cu moştenitorii scriitorului John Steinbeck pentru a obţine drepturile pentru o nouă ecranizare a romanului american „Fructele mâniei / The Grapes of Wrath“.

Un articol de Andrada Văsii|7 iulie 2013

Cineastul american Steven Spielberg şi studiourile de producţie cinematografică DreamWorks negociază cu moştenitorii scriitorului John Steinbeck pentru a obţine drepturile pentru o nouă ecranizare a romanului american „Fructele mâniei / The Grapes of Wrath“.

Regizorul Steven Spielberg şi studiourile DreamWorks sunt în discuţii cu moştenitorii scriitorului privind producerea unei noi versiuni cinematografice a romanului care a câştigat premiul Pulitzer, după filmul lansat în anul 1940 de regizorul John Ford, informează contactmusic.com.

Robert Redford vs. Steven Spielberg

Potrivit deadline.com, pentru drepturile de ecranizare a romanului a licitat şi Robert Redford, dar Steven Spielberg a câştigat „competiţia”.

Filmul original a primit şapte nominalizări la Oscar, John Ford câştigând trofeul pentru cel mai bun regizor, iar Jane Darwell, cel pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Steven Spielberg a dezvăluit în repetate rânduri că John Ford este unul dintre regizorii care i-au influenţat cariera, astfel că proiectul cineastului american nu este chiar o surpriză, notează Mediafax.

În cei 40 de ani de carieră, Steven Spielberg a regizat numeroase filme care au marcat istoria cinematografiei mondiale: de la „Duel pe autostradă/ Duel” din 1971, aflat la originea unui lungmetraj de televiziune, la thrillerul „Fălci/ Jaws” (1975), de la „Întâlnire de gradul trei” (1977) la „Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute” (1981), de la „E.T. Extraterestrul” (1982) la „Culoarea purpurie” (1985), de la celebrele filme din 1993 „Jurassic Park” şi „Lista lui Schindler” la „Salvaţi soldatul Ryan” (1998) şi până la „Lincoln”, pentru care actorul britanic Daniel Day-Lewis a câştigat în acest an cel de-al treilea premiu Oscar din carieră.

Foto credit: Cinemagia

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.