VIDEO Sting şi-a adus hiturile la Bucureşti, în formula „Back to Bass“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-sting-si-a-adus-hiturile-la-bucuresti-in-formula-back-to-bass/

Cântăreţul britanic Sting a încheiat, miercuri seară, la Bucureşti turneul ,,Back to Bass”, sub un ,,cer cu nori, dar fără ploaie”, aşa cum o spune unul din cântecele sale.

Un articol de Andrada Văsii|1 august 2013

Cântăreţul britanic Sting a încheiat, miercuri seară, la București turneul „Back to Bass”, sub un „cer cu nori, dar fără ploaie“, aşa cum o spune unul din cântecele sale.

Îmbrăcat în pantaloni de piele mulați și cu un tricou de un alb impecabil, Sting a apărut pe scenă la 20.45, cu 15 minute înainte de ora așteptată de fani. Show-ul a început cu o precizie de ceas elvețian, cu „If I Ever Lose My Faith in You”, și a continuat cu hituri precum „Every Little Thing She Does is Magic”, „Fields of Gold” şi „Shape of My Heart”.

Aflat deja a patra oară la București, Sting i-a obișnuit pe fani cu multele sale fațete de artist. După ce în 2009 a venit în Capitală cu un proiect pe care numai un veteran al muzicii îl poate aduce – muzică elisabetană -, iar în 2011 a venit în Piața Constituției însoțit de o orchestră simfonică, de data aceasta, Sting a venit cu un bass și cu un grup de instrumentiști excepționali, care au demonstrat că hiturile pe care milioane de oameni le fredonează pot fi atât calde pentru public, cât și ofertante pentru artiști, chiar dacă este pentru a „n”-a oară când le cântă.

„Roxanne“ şi „Every breath you take“, în playlist

Doar Sting și ai săi instrumentiști ar fi putut trece atât de firesc de la amuzantul hit The Police „De Do Do Do, De Da Da Da” la improvizații ample cu pian și vioară electrică, la senzualul „Roxanne” – care nu a rămas pe piedestalul său de megahit și a fost, din nou, temă de improvizație în fața a câteva mii de fani -, precum şi la una din melodiile care au lăsat din nou spectatorii fără suflare – „Every Breath You Take”.

Ca de obicei, Sir Sting nu s-a ferit să fie „casual”. A vorbit în limba română, a strigat fanilor de jos „mai tare!”, a întrebat „ce faceți?” și a făcut în așa fel încât la concertul său să fie „Heavy Cloud No Rain” („Înnorat, dar fără ploaie”, n.r. ).

Ploaia pe care chemat-o de atâtea ori în versurile cântecelor sale a venit fix după ultima melodie de bis – „Fragile”, notează Mediafax.

Pe „Fragile”, Sting a făcut ce a făcut de altfel în cele două ore de concert – a arătat că a fi pe locul întâi în toate topurile muzicale nu înseamnă să îți pierzi „baza” și prospețimea. A început ultima melodie din concert cu un „1-2-3″, ca în prima zi de înregistrări din carieră, așa cum a tratat și piesele mari, ca pe niște jam session-uri dintr-un mic club.

Astfel, „Shape of My Heart”, „Englishman in New York”, „Desert Rose”, „Message in a Bottle” au devenit – asemenea suratelor lor din panteonul „Cântecele lui Sting pe care le recunoaște oricine”, pentru un timp, în mijlocul clădirilor de beton din București – noi și unice.

 

Foto credit: Sting (Facebook)

08
/12
/19

Un eveniment de prim rang în lumea muzicii: ediţia 2019 a Festivalului şi Concursului Naţional al Liedului Românesc, desfăşurată la Ateneul Român din Bucureşti, și care iniţiate de soprana Mariana Nicolesco s-au impus din nou ca un revelator extraordinar al comorii de peste 10.000 de lieduri româneşti, fondate pe vechiul cântec de dor.

05
/12
/19

Două ansambluri de muzică contemporană aduc publicului colinde contemporane, dar și o selecție de colinde tradiționale mai puțin cunoscute transpuse într-un limbaj muzical actual, înainte de Sărbători, pe scena Teatrelli. Concertul este programat pentru 10 decembrie, de la ora 19 și reunește ansamblul SonoMania și pe artiștii Maria Balabaș, Mihai Balabaș, Călin Torsan și Marina Pingulescu.

05
/12
/19

Opera Națională București prezintă joi, 5 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. Regia poartă semnatura lui Alexander Rădulescu, scenografia a fost realizată de către Adriana Urmuzescu, maestru de cor Daniel Jinga, asistent de regie Ştefan Neagrău. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

04
/12
/19

Opera Națională București prezintă miercuri, 4 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia şi coregrafia poartă semnătura lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizată de către Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de către Camilla Piccioni. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

03
/12
/19

Orchestra Română de Tineret va susţine un concert sub bagheta dirijorului Diego Dini Ciacci în seara de 5 decembrie 2019, ora 19:30, la Catedrala Sf. Iosif  din Bucureşti, solist fiind concertmaestrul orchestrei, Radu Dunca, concertul fiind organizat de Ambasada Italiei la Bucureşti şi Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română.

02
/12
/19

Vineri, 6 decembrie (19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului american multipremiat internațional RYAN BANCROFT aduc în fața publicului bucureștean, la Sala Radio, muzica unuia dintre cei mai mari compozitori francezi de la finalul sec. XIX și începutul sec. XX: CLAUDE DEBUSSY.

01
/12
/19

Opera e muzică, teatru, scenografie, mișcare – totul live. E o reflecție a societății de demult și de acum. E pasiune, dramă, e toate sentimentele la superlativ. E muzică vie vocală, corală și instrumentală. Vă invităm în decembrie la Opera din București, să vă convingeți!

01
/12
/19

Pe 12 decembrie, de la orele 19:00, la Sala Radio Sergiu Cioiu va prezenta un recital extraordinar muzical, poetic, tandru și ironic, în care poezia și cântecul, împreună, fac un excelent divertisment, intitulat: „Sergiu Cioiu, one-man show, cântece ale prezentului continuu”.

01
/12
/19

Concerte extraordinare organizate cu ocazia Sărbătorilor de iarnă sunt pregătite de către muzicienii din Orchestra simfonică și din Corul Filarmonicii „George Enescu”.

25
/11
/19

În perioada 15-17 decembrie va avea loc o serie de trei concerte și serate culturale, în salonul Centrului Român de Muzică din strada Henri Coandă nr. 5, sector 1, București, în cadrul uni festval realizat de pianistul Florian Mitrea.