VIDEO Tom Hanks va juca în adaptarea cinematografică a romanului „Inferno“ de Dan Brown
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-tom-hanks-va-juca-in-adaptarea-cinematografica-a-romanului-inferno-de-dan-brown/

Actorul american Tom Hanks va interpreta din nou rolul profesorului Robert Langdon, în adaptarea cinematografică a romanului „Inferno“, de Dan Brown, care va fi regizată de Ron Howard.

Un articol de Andrada Văsii|18 iulie 2013

Actorul american Tom Hanks va interpreta din nou rolul profesorului Robert Langdon, în adaptarea cinematografică a romanului „Inferno“, de Dan Brown, care va fi regizată de Ron Howard.

Tom Hanks a interpretat rolul principal în ecranizările a două dintre romanele scrise de Dan Brown, „Codul lui Da Vinci” şi „Îngeri şi Demoni”, ambele regizate de Ron Howard. Noul film, „Inferno”, va fi produs de studiourile Sony şi va fi lansat pe 18 decembrie 2015.

Un regizor care nu a dorit să regizeze

„Inferno”, publicat în luna mai, este cel de-al patrulea roman scris de Dan Brown care îl are ca protagonist pe Robert Langdon, un profesor de la Harvard care dovedeşte mult fler şi curaj în investigaţiile sale istorice. Cartea va apărea în luna august şi în româneşte, la Editura Rao.

Fanii acestei francize de succes se aşteptau ca Tom Hanks să joace acest rol şi în adaptarea cinematografică a celui de-al treilea roman din serie, „The Lost Symbol”, însă, după ce Ron Howard a anunţat că nu doreşte să regizeze acest film, proiectul a intrat „pe linie moartă“.

În schimb, Tom Hanks şi Ron Howard au acceptat să se implice în proiectul cinematografic „Inferno”. Scenariul filmului va fi scris de David Koepp, scenaristul care a adaptat pentru marele ecran „Îngeri şi demoni”.

Profesorul investighează în Europa

Romanul „Inferno” prezintă noile aventuri ale personajului Robert Langdon, celebrul profesor de la Harvard, prins în mijlocul unei investigaţii întortocheate în inima Europei. Acesta este atras într-o lume preocupată de una dintre cele mai misterioase şi trainice opere literare. Romanul descrie evenimente petrecute în Florenţa secolului al XIV-lea şi are la bază „Infernul”, partea poetică din „Divina Comedie”, scrisă de Dante Alighieri între 1307 şi 1321.

Adaptarea cinematografică din 2006 a romanului „Codul lui Da Vinci” şi versiunea pentru marele ecran, din 2009, a romanului „Îngeri şi Demoni” – ambele scrise de Dan Brown – au generat încasări de peste 1,24 miliarde de dolari pe plan mondial, ambele fiind realizate de studiourile Sony Pictures.

Foto credit: Cinemagia

13
/01
/23

Două filme din competiţia Festivalului de la Cannes, foarte diferite, pot fi găsite în ianuarie în cinematografe: "Frate şi soră", de Arnaud Desplechin, şi "Păianjenul sfânt", de Ali Abbasi.

05
/01
/23

Anul 2023 se anunţă bun pentru cinematografia română de festival. Vor avea premiera mondială filme provocatoare ale unor cineaşti consacraţi, precum şi o serie de debuturi promiţătoare în ficţiune sau documentar. Ziarul Metropolis a adunat într-o anchetă cele mai aşteptate titluri, cu declaraţii în exclusivitate de la regizorii lor.

04
/01
/23

„Taximetriști”, comedia regizată de Bogdan Theodor Olteanu, care invită spectatorii în viața de noapte a Bucureștiului prin intermediul a doi prieteni taximetriști și a clienților lor, îi aduce împreună pe același generic pe Monica Bîrlădeanu și Andi Vasluianu. Filmul are premiera în cinematografe pe 20 ianuarie, iar informațiile despre biletele puse deja în vânzare sunt disponibile pe site-ul taximetristi.film.

30
/12
/22

Am tot scris în ultimii ani, încă de dinainte de pandemie, despre diversificarea tot mai mare a cinematografiei române. Însă cred că 2022 a depăşit orice previziuni, cu un număr record de filme.

22
/12
/22

Pentru topul cu cele zece filme favorite din 2022, am ales doar titluri care au avut premiera mondială în acest an. La ele am adăugat alte zece menţiuni - cinci tot din 2022, plus alte cinci din 2021, dar recuperate abia în anul care tocmai se încheie.

21
/12
/22

În Ajun de Crăciun, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura ne propune o întâlnire de colecție. Invitaţii, Cătălin Ştefănescu („Garantat 100%"), Marina Constantinescu („Nocturne") şi Irina Păcurariu („Reţeaua de idoli") ne invită să fim martorii unei profunde discuții jurnalistice, născută din 30 de ani experiență în media din România.

21
/12
/22

TVR Cultural întâmpină Sărbătoarea Crăciunului cu programe speciale, gândite să satisfacă exigențele telespectatorilor săi. Colinde, documentare de excepție, spectacole de balet, interviuri cu artiști de marcă, dar și piese de teatru care au intrat în istorie se regăsesc în grila de sărbătoare. Nu lipsesc filmele de sezon și nici edițiile speciale ale emisiunilor consacrate.