VIDEO Zece zile de concerte şi petreceri la Casa TIFF
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-zece-zile-de-concerte-si-petreceri-la-casa-tiff/

Casa TIFF va fi, pentru al doilea an, inima Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Între 31 mai şi 9 iunie, Casa TIFF (Str. Universităţii, nr. 6, Cluj-Napoca) va fi locul de întâlnire al invitaţilor, publicului, echipei şi gazda unor proiecţii, concerte şi petreceri de neuitat.

Un articol de Corina Vladov|24 mai 2013

Casa TIFF va fi, pentru al doilea an, inima Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Între 31 mai şi 9 iunie, Casa TIFF (Str. Universităţii, nr. 6, Cluj-Napoca) va fi locul de întâlnire al invitaţilor, publicului, echipei şi gazda unor proiecţii, concerte şi petreceri de neuitat.

Elena Mîndru Quintet
• Sâmbătă, 1 iunie, ora 22.00, Casa TIFF – terasă. Intrare: 10 lei
Elena Mîndru – voce; Lucian Nagy – saxofon; Albert Tajti – pian; Michael Acker – contrabas; Graţian Silaghi – tobe

Originară din Cluj-Napoca, Elena Mîndru a descoperit jazzul la vârsta de 15 ani, după ce a studiat vioara şi pianul. A absolvit Academia de Muzica „Gheorghe Dima“ din Cluj şi a participat la workshop-uri de jazz vocal organizate la Academia Regală de Muzică din Londra şi dirijate de experta Mary King. De-a lungul carierei sale, a cântat alături de nume mari ale jazzului, ca Sorin Romanescu, Lucian Nagy, Andrei Tudor, Patrice Rushen, Will Kennedy, Darius Brubeck, Alfredo Paixao, Hans Vrooman.

Cine-concert „Bagdad Fantaisie“
• Sâmbătă, 1 iunie, ora 18.00, Cinema Florin Piersic
• Duminică, 2 iunie, 22.00, Casa TIFF – terasă. În închiderea Zilelor Francofoniei la TIFF, prezentate de TV5 Monde şi Institutul Francez din Cluj. Intrare liberă

Muzică orchestrată de artistul Sami Pageaux-Waro pe imaginile filmului mut clasic Hoţul din Bagdad / The Thief of Bagdad (r. Raoul Walsh, 1924). Adaptare liberă după „O mie şi una de nopţi“, filmul spune povestea unui hoţ – interpretat de celebrul actor Douglas Fairbanks – care se îndrăgosteşte de frumoasa fiică a Califului din Bagdad.

În iunie 2008, a fost plasat în topul 10 American Film Institute al celor mai bune filme clasice fantasy americane. Filmul a fost editat, colorizat şi îmbogăţit grafic de către artista vizuală Gabrielle Manglou. Samy Pageaux-Waro, un artist din Insula Reunion, combină genuri şi instrumente diferite, de la kora, percuţie şi flaut la muzică electronică.

Patricia Kaas – Ma vie/ My Life
• Luni, 3 iunie, 21.30, Casa TIFF. Intrare liberă

Un documentar regizat de Horst Mühlenbeck despre una dintre cele mai de succes cântăreţe franceze.
Cu vocea ei inconfundabilă şi combinaţia specială de muzică pop, jazz şi chanson, a vândut peste 14 milioane de albume în întreaga lume. Pe 24 iunie, Patricia Kaas va susţine pentru prima dată un concert la Cluj-Napoca, la Sala Sporturilor.

Gilad Abro Trio
• Marţi, 4 iunie, 22.00, Casa TIFF – terasă. Intrare: 15 lei

Gilad Abro – contrabas; Omer Klein – pian; Amir Bresler – tobe
Muzicianul Gilad Abro, născut în Africa de Sud şi mutat în Israel, combină cu lejeritate stiluri şi genuri muzicale precum bebop şi hard bop, jazz, rock şi R&B, fusion, trance. A colaborat cu Johnny Griffin, Randy Barker, Slide Hampton, Larry Willis, Jimmy Cobb, Skazi, Micha Shitrit şi alţii. A câştigat de mai multe ori Musician of Excellence Grant/Award acordat de American-Israel Foundation şi a concertat în Marea Britanie, Japonia, Brazilia, SUA, Spania, Olanda, Italia, Franţa sau Mexic.

The Nuggers
• Miercuri, 5 iunie, 00.00, Club Casa TIFF
• 23.00 – petrecere „Lună Plină“, dedicată Festivalului de Film Horror & Fantastic de la Biertan
• Concertul şi petrecerea vor fi precedate de proiecţia filmelor selectate în Competiţia Locală TIFF 2013, care va începe la 21.30, pe terasa Casei TIFF

Andy ‘Sinboy’ Luke (bass, vocal); Phillip Hofer (chitară); Adrian Agheniţei (chitară); Anton Groves (tobe)
The Nuggers e o trupă de garage-rock formată din patru membri în Bucureşti, via UK. S-au format în 2010 şi au lansat un EP la Ghost Highway Records, în 2012, şi o piesă pe compilaţia Future Nuggets. Au mers prin toată ţara în turneu alături de Roy and the Devil’s Motorcycle (Voodoo Rhythm Records). Lucrează în prezent la primul lor album.
Intrare: gratis, pe baza biletului la filmul Doomsday Book, sau la preţul obişnuit de 10 lei

Ţapinarii
• Joi, 6 iunie, 22.00, Casa TIFF – terasă. Intrare: 10 lei

O formaţie de folk alternativ „ce prezintă viaţa de cuplu, şi nu numai, într-un mod realist, ironic şi autoironic“. S-au format în 2001 şi au editat până acum 9 discuri. Au susţinut peste 400 de concerte live în ţară şi au fost invitaţi în recital la festivaluri autohtone importante.

Luiza Zan & Dan Byron- Live Acoustic Duo
• Vineri, 7 iunie, 22.00, Casa TIFF – terasă. Intrare: 10 lei

Iubitorii de jazz vor avea ocazia să o asculte pe artista nominalizată la categoria „Muzicianul anului“ la cea mai recentă ediţie a Galei Premiilor de Jazz, alături de Dan Byron, solistul trupei de rock alternativ Byron. Acesta a cântat în formaţii precum Agathodaimon, Kumm sau Urma. Cei doi propun un duo acustic inedit, cu voce şi chitară.

Autumn Hotel
• Sâmbătă, 8 iunie, 22.00, Casa TIFF. Intrare: 10 lei

Autumn Hotel este proiectul muzical iniţiat în 2010 de Nick Făgădar (voce, chitară – Luna Amară) împreună cu Domi (tobe, Urma), Andras (keyboards, Kumm), Oigăn (chitară, Kumm), Sorin (bas, Luna Amară) ş.a. Formula în care a fost înregistrat albumul „Autumn Hotel“ îi mai include şi pe Dan Vaida (bas Sfântu’ Aşteaptă), Andrei Roşulescu (chitară, Seven) şi Adrian „OQ“ Neagoe (chitară, Masterpiece).

„Autumn Hotel“ conţine 12 piese originale şi un remix, scrise de Nick Făgădar şi apoi orchestrate, interpretate şi înregistrate împreună cu invitaţii. De la pop-rock la grunge, de la alternative înspre progressive, Autumn Hotel sună curat, intens, introspectiv pe alocuri, iar alteori simplu, direct.

Biletele s-au pus în vânzare, începând din 24 mai, pe www.biletmaster.ro.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.