Violonistul Alexandru Tomescu – ambasador HHC Romania
https://www.ziarulmetropolis.ro/violonistul-alexandru-tomescu-ambasador-hhc-romania/

Violonistul Alexandru Tomescu a fost desemnat ambasador al Fundaţiei „Home and Hopes for Children”, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Ştefan Dărăbuş, director naţional al asociaţiei. În această calitate, Alexandru Tomescu va participa în luna martie 2013 la Gala Twin Art ce se va desfăşura la Ateneul Român, în cadrul căreia va susţine un […]

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2012

Violonistul Alexandru Tomescu a fost desemnat ambasador al Fundaţiei „Home and Hopes for Children”, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Ştefan Dărăbuş, director naţional al asociaţiei.

În această calitate, Alexandru Tomescu va participa în luna martie 2013 la Gala Twin Art ce se va desfăşura la Ateneul Român, în cadrul căreia va susţine un recital împreună cu pianistul Andrei Licareţ.

„Cred că am făcut o alegere bună. Am făcut ceea ce trebuie!”, a spus Tomescu, la Librăria Bastilia, exprimându-şi speranţa ca tot mai mulţi copii să aibă o familie prin acţiunea lui.

Potrivit lui Dărăbuş, în 10 ani de activitate a Fundaţiei „Home and Hopes for Children” în judeţul Maramureş s-a reuşit închiderea alături de Direcţia judeţeană de protecţia copilului a 12 instituţii de tip vechi , micuţii fiind plasaţi în instituţii familiale.

„Vrem să aducem copii în familii”, a spus Ştefan Dărăbuş, menţionând că în prezent în Maramureş sunt 50 de instituţii alternative de tip familial.

„De 14 ani punem lacăte pe uşile de fier ale instituţiilor tip mamut din sistemul de protecţie a copilului din România şi oferim fiecărui copil o viaţă de familie. Anul acesta împlinim mai mult decât 14 ani de reformă; împlinim, de fapt, 47 de instituţii de tip vechi închise,12.687 de copii şi tineri dezinstituţionalizaţi, 6.955 de copii rămaşi în familie datorită programelor noastre de prevenire. Şi numărul lor creşte chiar în acest moment”, a mai spus Ştefan Dărăbuş.

Fundaţia „Home and Hopes for Children”este o organizaţie care activează în Europa Centrală, de Est şi în Africa încă din anul 1994, dezvoltând şi în în 12 judeţe din România programe de înlocuire a sistemului instituţional de protecţie a copilului, cu un sistem bazat pe conceptul familial.

Activitatea fundaţiei a vizat în ţara noastră închiderea instituţiilor de tip vechi prin mutarea copiilor în familii, sau în case de tip familial; reforma sistemului de protecţie a copilului prin transformarea legislaţiei din România şi a infrastructurii de servicii; evitarea separării copiilor de familii; reintegrarea copiilor în familiile lor.

De asemenea, s-a avut în vedere auditul sistemului social de protecţie a copilului prin analiză, cercetare şi reformă; inserţia tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie a copilului sprijinindu-i pentru viaţă independentă; creşterea nivelului de profesionalism în cadrul personalului din sistemul de protecţie a copilului.

Sursa: Agerpres

27
/07
/23

August Film este o companie nouă de distribuție a cărei misiune este să aducă publicului din România filme care spun povești personale, filme care au curajul să vorbească despre subiecte incomode, păstrându-și în același timp abordarea umană, plină de emoții autentice, cu care te poți identifica ușor, filme care inspiră - pe scurt, filme pe care cineva le-ar recomanda oamenilor pe care-i iubește.

27
/07
/23

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL va fi deschis anul acesta de cel mai nou film al câștigătorului primului trofeu al său. În 2004, la prima ediție, filmul câștigător al competiției de lungmetraj era „Buongiorno, note” în regia lui Marco Bellocchio care revine pe marele ecran de la Sfântu Gheorghe, după douăzeci de ani, cu „Kidnapped” – povestea unui tânăr evreu răpit și convertit la catolicism în 1858.

27
/07
/23

Corina Chiriac, una dintre legendele muzicii românești, va urca în septembrie pe scena celui mai important eveniment din industria muzicală - Mastering The Music Business. Aceasta va sta de vorbă cu Dan Fințescu, unul dintre organizatorii MMB și moderatorul principal al evenimentului, cu care va povesti despre cei 50 de ani de carieră, despre momentele definitorii, despre decizii, inspirație și dificultăți, despre succes și lumea artistică a anilor trecuți.

26
/07
/23

Toamna se numără... serialele audio, bineînțeles. În perioada 15.09.2023 – 30.10.2023, Asociația Șangri-La Artistic Ground în co-producție cu Societatea Română de Radiodifuziune - Teatrul Național Radiofonic lansează Orbis, serial audio care spune povestea unui grup de jurnaliști ce luptă împotriva unui sistem corupt, înțesat de mistere și întorsături neașteptate de situație.

26
/07
/23

O actriță care vorbește despre frică și despre lupta cu ea, despre șoapte timbrate și despre organul ei preferat de gândire: inima, într-un interviu sub formă de alfabet care o deslușește delicat și în profunzime: Antoaneta Cojocaru.

25
/07
/23

Pregătirile pentru Analogue Festival 2023 sunt în toi. Peste exact o lună, pe 25 august, pe platoul Făget de lângă Mioveni, vom da startul celei de-a doua ediții a festivalului, care propune publicului evadarea în natură și muzică. Anul acesta, pe lângă deja mult-așteptatele ridicări cu balonul cu aer cald sau activările-surpriză ale sponsorilor și partenerilor, organizatorii și-au propus să transforme locul într-un uriaș board game.

25
/07
/23

Această ediție a revistei Teatrul azi și-a dedicat accentele unui univers special al scenei: teatrul de animație, privit ca un act artistic mereu în transformare, în expansiune, nuanțat cultural, ideatic și estetic. Fiind o primă abordare amplă a acestei zone artistice în paginile revistei, coordonatorii acestui dosar, criticii de teatru Irina Zlotea și Octavian Szalad au ales să păstreze un profil general, dedicat actualității teatrului de păpuși și marionete din România și din lume.

25
/07
/23

De azi și până duminică, pe 30 iulie, poposește în Parcul Tăbăcăriei din Constanța, lângă Țara Piticilor, caravana Filme în aer liber și aduce publicului constănțean 6 proiecții în aer liber ale unor filme de Oscar, dar și spectacole de magie, percuție și pantomimă la care intrarea este liberă. Mai multe detalii se găsesc pe Facebook și pe https://filminaerliber.ro/.

25
/07
/23

Joi, 27 iulie, începe cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Ariel Vâlcea Fest, care pentru 4 zile transformă orașul într-un centru performativ ce adună trupe de teatru, regizori și actori veniți din toate colțurile țării dar și din afara României. Festivalul aduce în Râmnicu Vâlcea nume sonore din lumea teatrului, precum Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț, Anca Sigartău, Cristi Martin și mulți alții.