Visul unei seri… rusești – concert cu actrița Tania Popa la Cinema Pro
https://www.ziarulmetropolis.ro/visul-unei-seri-rusesti-concert-cu-actrita-tania-popa-la-cinema-pro/

Actriţa Tania Popa susţine luni, 30 ianuarie, de la ora 19.30, la Cinema Pro, concertul „Visul unei seri ruseşti“.

Un articol de Liliana Matei|22 ianuarie 2017

Rusia înseamnă Şaliapin, Ana Pavlovna, Repin, Rubliov, Tolstoi, Ceaikovski, Barîşnikov, Dostoievski, Bodnarciuk, Nureyev, Koncealovski, Pugaciova, Pliseţkaia, Mihalkov şi mulţi, mulţi alţii…

Tania Popa

Rusia mai înseamnă Ermitaj, superbele şaluri ruseşti, chihlimbarul, troika, Fabergè, balalaika, vodka, samovar, Matrioșka, Laika…

Este cineva care nu s-a intersectat, vreodată, cu ceea ce am enumerat până acum?

Dar Rusia mai înseamnă și unul dintre cele mai bogate și mai puternice fenomene muzicale din lume!
Muzica rusească s-a născut întotdeauna din trăiri, din bucurii şi tristeţi, din poveşti de dragoste, din învingeri sau pierderi, din viaţă!

Fiecare melodie are o poveste a ei, mai mult sau mai puţin cunoscută, care a răzbit în timp prin frumuseţea versurilor şi a liniei melodice.

De la cântece tradiţionale, la tango-uri, la romanţe, la foxtrot-uri, la valsuri, fiecare melodie este o bucăţică de suflet rusesc!

Cunoscuta şi îndrăgita actriţă Tania Popa, născută în Republica Moldova, este şi o excepţională interpretă a unui repertoriu muzical rusesc, care cuprinde peste o sută de melodii. Timbrul său vocal este transpunerea patrimoniului său genetic, o extensie remarcabilă, de la sensibilitate la vulcanic. Poate fi considerată urmaşa uneia dintre cele mai mari şi rafinate cântăreţe, considerată regina romanţelor, Alla Baianova.

„VISUL UNEI SERI… RUSEŞTI” este povestea uneia dintre cele mai frumoase culturi, în care istoricul melodiilor şi alternarea genurilor muzicale vă vor introduce într-o lume de vis!

Puteți cumpăra bilete, de aici.

11
/05
/22

Miercuri, 18 mai 2022 (de la 19.00), ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO prezintă un concert 100% MOZART, derulat sub bagheta dirijorului de origine libaneză TOUFIC MAATOUK. În 2015, acesta a debutat ca dirijor într-una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din lume - Carnegie Hall, New York - cu Messa di Gloria de Puccini, moment urmat de debutul (în 2016) la Teatro San Carlo din Napoli cu Recviemul lui Mozart.

10
/05
/22

Joi, 12 mai și vineri, 13 mai 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului În lumina evocării-George Enescu de Ulpiu Vlad, Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46 de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și Variaţiunile Enigma, op. 36 de Edward Elgar.

05
/05
/22

Peste 100 de tineri muzicieni din 32 de țări s-au înscris la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu la cele patru secțiuni dedicate: violoncel, vioară, pian și compoziție. Concurenții declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament vor participa la etapa online. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.