Vlad Zografi, două lansări de carte în FNT
https://www.ziarulmetropolis.ro/vlad-zografi-doua-lansari-de-carte-in-fnt/

La Librăria Humanitas de la Cişmigiu au avut loc două lansări de carte ale autorului Vlad Zografi: „Infinitul dinăuntru” şi „Toate minţile tale”. Volumele au apărut la Editura Humanitas.

Un articol de Judy Florescu|30 octombrie 2014

Personalitățile care au luat cuvântul la lansarea celor două cărți din cadrul Festivalului Național de Teatru, ediția 2014, au fost Marina Constantinescu, directorul festivalului și Liviu Ornea, matematician, Universitatea din București.

Iată ce au declarat cei doi invitaţi:

Marina Constantinescu: „Este o zi importantă pentru noi pentru că punem în discuție și în circuitul Festivalului Național de Teatru un autor dramatic a cărui operă înseamnă mult pentru teatrul românesc. Ne-am bucurat atunci când i-am văzut piesele puse în scenă: Petru la Teatrul Bulandra cu o distribuție excepțională, un spectacol regizat de către Cătălina Buzoianu, un eveniment al teatrului românesc și al multor stagiuni de la Teatrul Bulandra.

Am citit Petru în manuscris, înainte să fie pus la Satu-Mare. N-am să uit niciodată entuziasmul cu care Monica Lovinescu și Virgil Ierunca au primit acest text. Piesele lui Vlad Zografi sunt atât de actuale și de puternice așa cum s-a dovedit și punerile lor în scenă. Cred că Vlad Zografi este un autor foarte iubit și la Teatrul Mic, unde i-a fost montată piesa Viitorul e maculatură.”

Maria Stefanescu 03

Liviu Ornea: „Vlad Zografi e fizican la bază și nu un fizician oarecare, ci unul care are un doctorat la Paris în Fizică teoretică, la mijlocul anilor 90. Era un lucru rar, nu făcea asta oricine. A publicat articole din teza sa de doctorat din 1996, articole care sunt citate și în ziua de astăzi.

După ce și-a dat teza, a rupt diploma de doctorat și a devenit un profesionist al scrisului. Nu știu dacă el s-a amăgit crezând că va dispărea orice urmă de fizician în el, pentru că nu a dispărut, iar asta se vede foarte bine și în eseuri și în piesele de teatru. Ce a rămas din fizician: o rigoare, o claritate a expunerii, și o nevoie de teorie.”

Foto: Maria Ştefănescu



22
/12
/19

Dragostea este în fel și chip. Sentimentul suprem, care se colorează în infinite nuanțe, care înflăcărează imaginația creatorilor dintotdeauna, a dat naștere unora dintre cele mai reușite romane, care își păstrează peste ani puterea de seducție asupra cititorilor.

16
/12
/19

Miercuri, 18 decembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc lansarea romanului „Doamna Pylinska și secretul lui Chopin” de Eric-Emmanuel Schmitt, bestseller Gaudeamus 2019, recent apărut în seria de autor dedicată scriitorului francez, la Humanitas Fiction, în traducerea lui Doru Mareș.

15
/12
/19

Cartea „Milioanele arlechinului”, traducere din limba cehă și note de Sorin Paliga, a fost publicată la Editura Art în anul 2019.

14
/12
/19

Editura Humanitas vă învită luni, 16 decembrie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea romanul „Deborah” de Cătălin Mihuleac, volum publicat în colecția „821.135.1 – Scriitori români contemporani”, coordonată de Andreea Răsuceanu.

05
/12
/19

Editura Corint vă invită la un eveniment cu totul special, dedicat pasionaților de istorie, dar și celor pentru care Regele Mihai I ocupă un loc aparte în inimă și bibliotecă. Joi, 5 decembrie, ora 18:00, la Exotique (Splaiul Unirii, nr. 96, București), are loc relansarea volumului „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I“ de Bogdan Șerban-Iancu.