Votează cele mai relevante kitsch-uri din cultura română!
https://www.ziarulmetropolis.ro/voteaza-cele-mai-relevante-kitsch-uri-din-cultura-romana/

Din 15 iulie, românii pot vota online cele mai relevante kitsch-uri autohtone timp de două săptămâni. Categoriile şi nominalizările au fost făcute de o comisie formată din Sergiu Vasile (Utopia Balcanica şi Timesnewroman), Mihai Popescu (VICE),Corina Băcanu, Cristian Șimonca (Blogu’ lui Otravă), Ioana Mănoiu (Managing Partner GMP Public Relations) şi Cristian Lică, Kitsch manager la Romanian Kitsch Museum. Comisia a ţinut cont de sugestiile exprimate de vizitatorii muzeului şi de recomandările din social media.

Un articol de Petre Ivan|19 iulie 2017

Românii pot vota, aici, kitsch-urile cele mai relevante din următoarele categorii:

  • Kitsch istoric și legendar (nominalizații fiind Elena Ceaușescu, Dracula, Arsenie Boca, Dacii și Moș Gerilă)
  • Arhitectură și monumente (nominalizații fiind Turnul Eiffel de la Slobozia, Bustul de la Scornicești, Inima lui Isus din Lupeni, Harghita, Casa Poporului, Țeapa lui Ghilduș)
  • Artă decorativă și design interior (nominalizații fiind peștele de pe televizor, carpeta cu răpirea din serai, prosoapele șoferilor de tir, animalele împăiate și piticii de grădină)
  • Cultură și fashion (nominalizații fiind papucii cu puf, tatuajele kitschoase, treningul cu pantofi, ghiulurile, plasa de rafie, dansul pinguinului)
  • Media și digital (nominalizații fiind selfie-urile în baie, OTV, titlurile de tabloid, sms-urile de sărbători, prezența online a cocalarilor și pitzipoancelor)

Demersul nostru științific nu intenționează să jignească pe nimeni, nici să aducă atingere demnității nimănui. Din această cauză, nu au fost incluse în concurs persoane fizice, în viață, a căror imagine ar putea fi afectată de rezultatele concursului. – Cristian Lică, Kitsch manager la Romanian Kitsch Museum.

Voturile vor putea fi exprimate până pe 31 iulie, pe 1 august având loc ceremonia de premiere a celor mai relevante kitsch-uri autohtone.

Participanții vor putea vota o singură dată la fiecare categorie și își vor putea prezenta și argumentele într-un scurt text. Pe perioada desfășurării concursului, nu vor fi prezentate rezultate parțiale ale votului. Cele finale vor fi prezentate la sfârșitul competiției.

Acest demers face parte din realizarea unui studiu științific sub auspiciile celei mai recente destinații muzeale ale bucureștenilor și turiștilor, Muzeul Kitsch-ului, ce include aproximativ 200 de exponate și poate fi vizitată din luna mai în Strada Covaci nr. 6 din Centrul vechi al Capitalei.

La două luni de la deschidere,Muzeul Kitsch-ului a devenit unul dintre cele mai interesante muzee din București, conform Tripadvisor, cea mai documentată și credibilă sursă de informare pentru turiștii străini.

Exponatele provin din colecția personală a proprietarului Cristian Lică, realizată de-a lungul unor ani buni cu ajutorul consignațiilor, târgurilor de profil și altor colecționari și îmbogățită recent cu numeroase artefacte. Investiția lui în noua destinație culturală se ridică la peste 15.000 de euro. De curând, colecția a fost îmbogățită cu numeroase artefacte donate de simpatizanți din toată țara. Prețul unui bilet este de 30 de leide luni până sâmbătă și 20 de lei duminica.

Foto: Cele mai relevante kitsch-uri din cultura română – facebook

29
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, la Teatrul Mic, sala Studio (Str. Gabroveni nr 57), are loc premiera piesei „Eu sunt propria mea soție”,  de Doug Wright, în regia Teodorei Petre, cu actorul Gabi Costin. Piesa este un One Man Show Gabi Costin care realizează o performanță incredibilă: interpretează aproape 40 de personaje foarte ușor de urmărit și savurat.

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Art Safari revine în această primăvară cu o ediție ce marchează un deceniu de existență. În prim plan, marii maeștri ai artei românești: Eustațiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Dărăscu, Ressu, Iser. Noul sezon prezintă 5 expoziții de artă, ce pot fi văzute în perioada 8 martie-28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.