„The Sisters Brothers”, câștigător a 4 premii Cesar, prezentat în premieră la American Independent Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/western-ul-the-sisters-brothers-castigator-a-4-premii-cesar-prezentat-in-premiera-la-american-independent-film-festival/

Cea de-a treia ediţie a American Independent Film Festival va avea loc între 12 şi 18 aprilie, la Cinema PRO şi Cinema Muzeul Țăranului. Festivalul prezintă în premieră în România western-ul „The Sisters Brothers”, cel mai nou film al lui Jacques Audiard.

Un articol de Liliana Matei|27 februarie 2019

Filmat aproape integral în România, The Sisters Brothers a fost premiat la Veneția 2018 cu Leul de Argint pentru Cea mai bună regie.

The Sisters Brothers / Frații Sisters (traducerea românească) este o co-producție Franța – România – Spania – Belgia – Statele Unite care i-a adus în țară pe multipremiatul regizor francez, dar și pe unele dintre cele mai populare nume de la Hollywood, actorii John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal și Riz Ahmed, care fac parte din distribuție. Filmul va fi lansat în România pe 19 aprilie, fiind distribuit de Voodoo Films.

Pe 22 februarie 2019, The Sisters Brothers a revendicat 4 Premii César – pentru Cea mai bună regie, Cea mai bună imagine (Benoît Debie), Cel mai bun scenografie (Michel Barthelemy) și Cel mai bun sunet (Brigitte Taillandier, Valerie de Loof, Cyril Holts), după ce la începutul acestei luni fusese recunoscut și de Académie des Lumières (echivalentul premiilor Globurile de Aur), care i-a acordat Premiile pentru Cel mai bun film, Cea mai bună regie și Cea mai bună imagine.

Venit după succesul internațional Deephan (Palme d’Or, Cannes 2015), The Sisters Brothers este primul proiect în limba engleză al lui Jacques Audiard și este bazat pe romanul omonim al lui Patrick deWitt, scris în 2011. Western-ul spune povestea fraților Charlie Sisters (Joaquin Phoenix) și Eli Sisters (John C. Reilly) aflați într-o vânătoare continuă și, în același timp, o călătorie inițiatică ce pune la încercare legătura specială care îi unește. Într-o lume sălbatică și ostilă, atât Charlie, cât și Eli au mâinile murdare de sângele criminalilor și al nevinovaților. Charlie este cel mai tânăr și s-a născut pentru a ucide. Eli visează la o viață normală. Amândoi sunt anganjați de Commodore să caute și să ucidă un om.

Audiard și-a început cariera ca asistentul de regie al lui Roman Polanski la The Tenant (1976), dar a regizat primul lungmetraj abia 18 ani mai târziu, în 1994, See How They Fall. Cele opt lungmetraje din filmografia sa au intrat în selecțiile unor festivaluri precum Cannes sau Veneția și i-au adus numeroase premii internaționale. A scris peste 20 de scenarii pentru filme și seriale TV, unele împreună cu tatăl său, scriitorul Michel Audiard.

The Sisters Brothers. Day 26.

Pornind de la tradiția marilor filme narative americane, American Independent Film Festival continuă să prezinte o selecție a celor mai recente producții independente made in USA, apreciate de critică și public și prezentate în circuitul marilor festivaluri din lume ca Sundance, New York, Tribeca, Telluride, Toronto, Cannes sau Veneția.

Primele două ediții ale festivalului i-au avut ca invitați speciali pe actorii Ethan Hawke, Joaquin Phoenix, John C. Reilly, Sebastian Stan și pe Kent Jones, critic de film și curator al Festivalului de Film de la New York. Regizorii Barry Jenkins (Oscar pentru Cel mai bun film în 2017, Moonlight) și Sean Baker (The Florida Project) au intrat în dialog cu publicul în direct, online.

Cea de-a treia ediție a festivalului va avea loc în perioada 12-18 aprilie 2019 iar biletele vor fi disponibile în curand pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook. Programul proiecțiilor și noutățile despre această ediție vor fi actualizate pe site-ul filmedefestival.ro, pe pagina de Facebook American Independent Film Festival și pe Instagram @AmericanIndependentFilmFest.

The Sisters Brothers. Day 37.

American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin ARCUB, susținut de Catena. Proiect cultural finanțat de Centrul Național al Cinematografiei. Parteneri: Camera de Comerț Americană în România – AmCham România. Parteneri media principali: Pro Cinema, Radio Guerrilla. Parteneri media: Radio România Cultural, AaRC, CineFan, Senso TV, Ziarul Metropolis.

Foto: The Sisters Brothers

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.