„Westworld” și „Stranger Things”, marii pierzători ai Galei premiilor Emmy + Lista câștigătorilor EMMY 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/westworld-si-stranger-things-marii-pierzatori-ai-galei-premiilor-emmy-lista-castigatorilor-emmy-2017/

Cea de a 69-a ediţia a galei premiilor Emmy a fost dominată, duminică seară, de producţiile „The Handmaid’s Tale”, „Big Little Lies”, „Saturday Night Live” şi „Veep”, în timp ce marii pierzători au fost „Westworld” (nominalizat la 22 de categorii), „Stranger Things” şi „The Crown”.

Un articol de Petre Ivan|18 septembrie 2017

Cu nouă trofee, ”Saturday Night Live” şi-a adjudecat rolul de mare câştigător, fiind urmat de serialele ”The Handmaid’s Tale” şi ”Big Little Lies”, cu câte opt premii, scrie The Hollywood Reporter.

Alec Baldwin a fost premiat pentru rolul său Donald Trump interpretat în cadrul emisiunii NBC, ”Big Little Lies” a primit, între altele, trofeul pentru cea mai bună miniserie, iar adaptarea făcută de Hulu romanului semnat de Margaret Atwood – ”The Handmaid’s Tale” – a fost desemnată ”cel mai bun serial – dramă”, în timp ce Elizabeth Moss a fost recompensată pentru rol principal.

HBO a fost premiat şi la categoria ”cel mai bun serial – comedie”, pentru ”Veep”, cu Julia Louis-Dreyfus, care a fost desemnată ”cea mai bună actriţă într-un serial – comedie”,

Donald Glover a primit trofeul secţiunii ”cel mai bun actor într-un serial – comedie”, pentru ”Atlanta”, iar Kate McKinnon a fost ”cea mai bună actriţă în rol secundar – comedie” (”Saturday Night Live”).

Sterling K. Brown (”This Is Us”) a fost ”cel mai bun actor principal într-un serial – dramă”, în timp ce Ann Dowd (”The Handmaid’s Tale”) a fost desemnată ”cea mai bună actriţă în rol secundar – dramă”, titlu pe care l-a primit şi John Lithgow, pentru ”The Crown”.

Reed Morano a fost premiată pentru regia episodului pilot ”Offred” din ”The Handmaid’s Tale”, iar Bruce Miller, pentru scenariul aceluiaşi produs.

Cel mai bun film de televiziune a fost ”Black Mirror” (Netflix), Nicole Kidman a primit trofeul pentru ”cea mai bună actriţă într-o miniserie” (”Big Little Lies”), iar Riz Ahmed, pentru ”cel mai bun actor într-o miniserie” (”The Night Of”).

Laura Dern a fost şi ea premiată – s-a impus la categoria ”cea mai bună actriţă în rol secundar într-o miniserie sau film de televiziune” (”Big Little Lies”).

Cea mai bună competiţie de televiziune a fost desemnată ”The Voice” (NBC).

Lista câștigătorilor EMMY 2017

Cel mai bun serial dramă — „The Handmaid’s Tale”

Cel mai bun serial de comedie — „Veep”

Cel mai bun serial cu sketch-uri de varietăți — „Saturday Night Live”

Cel mai bun talk-show — „Last Week Tonight with John Oliver” (HBO)

Cel mai bun miniserial — „Big Little Lies”

Cel mai bun film de televiziune — „Black Mirror: San Junipero”

Cel mai bun program-competiție de tip reality-show — „The Voice”

Cel mai bun actor în rol principal într-un serial de comedie — Donald Glover („Atlanta”)

Cea mai bună actriță în rol principal într-un serial de comedie — Julia Louis-Dreyfus („Veep”)

Cel mai bun actor în rol principal într-un serial dramă — Sterling K. Brown („This Is Us”)

Cea mai bună actriță în rol principal într-un serial dramă — Elisabeth Moss („The Handmaid’s Tale”)

Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial de comedie — Alec Baldwin („Saturday Night Live”)

Cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial de comedie — Kate McKinnon („Saturday Night Live”)

Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial dramă — John Lithgow („The Crown”)

Cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial dramă — Ann Dowd („The Handmaid’s Tale”)

Cel mai bun actor în rol principal într-un miniserial sau film de televiziune — Riz Ahmed („The Night Off”)

Cea mai bună actriță în rol principal într-un miniserial sau film de televiziune — Nicole Kidman („Big Little Lies”)

Cel mai bun actor în rol secundar într-un miniserial sau film de televiziune — Alexander Skarsgard („Big Little Lies”)

Cea mai bună actriță în rol secundar într-un miniserial sau film de televiziune — Laura Dern („Big Little Lies”)

Cea mai bună regie a unui serial de comedie — Donald Glover („Atlanta”)

Cea mai bună regie a unui serial dramă — Reed Morano („The Handmaid’s Tale”)

Cea mai bună regie a unui miniserial sau film de televiziune — Jean-Marc Vallee („Big Little Lies”)

Cea mai bună regie a unui serial de varietăți — Don Roy King („Saturday Night Live”)

Cel mai bun scenariu pentru un serial dramă — Bruce Miller („The Handmaid’s Tale”)

Cel mai bun scenariu pentru un serial de comedie — Aziz Ansari și Lena Waithe („Master of None”)

Cel mai bun scenariu pentru un miniserial sau film de televiziune — Charlie Brooker („Black Mirror: San Junipero”)

Cel mai bun scenariu pentru un show de varietăți — „Last Week Tonight with John Oliver” (HBO).

Foto: Emmy 2017 – facebook

20
/12
/22

Echipa care a creat „România Sălbatică”, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, face un cadou tuturor iubitorilor de natură înainte de sărbătorile de iarnă: acces gratuit la povestea din spatele realizării documentarului laureat anul acesta cu 3 premii Gopo (Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun sunet).

19
/12
/22

Colinde, documentare şi concerte extraordinare, transmisiuni în direct de la Vatican și Catedrala Sfântul Iosif, filme și ediții speciale ale emisiunilor consacrate se regăsesc în grila de Crăciun a TVR2 pentru întreaga familie.

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.