Young Fathers, premiul Mercury pentru cel mai bun album britanic al anului
https://www.ziarulmetropolis.ro/young-fathers-premiul-mercury-pentru-cel-mai-bun-album-britanic-al-anului/

Trupa scoţiană de hip-hop Young Fathers a câştigat, miercuri, distincţia Mercury Music pentru cel mai bun album britanic sau irlandez al anului, cu discul său de debut intitulat „Dead”, învingând artişti precum Damon Albarn şi Kate Tempest.

Un articol de Petre Ivan|30 octombrie 2014

Albumul de debut al trupei scoţiene Young Fathers, „Dead”, a fost desemnat cel mai bun material discografic din ultimele 12 luni, câştigând distincţia Mercury Music, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Londra şi care premiază anual cel mai bun album muzical britanic sau irlandez, informează contactmusic.com.

Trupa Young Fathers a făcut parte dintr-o listă de 12 nominalizaţi, alături de nume Damon Albarn, FKA twigs, Kate Tempest şi East India Youth, organizatorii alegând discurile dintr-o listă de 220 de materiale discografice eligibile.

Premiul Mercury Music pentru cel mai bun album al anului vine şi cu un cec de 25.000 de euro.

Mercury Music Prize se acordă începând din 1992, printre câştigătorii din anii anteriori numărându-se artişti ca Primal Scream, Arctic Monkeys, Franz Ferdinand, The XX, Alt-J şi PJ Harvey.

În 2013, distincţia a fost câştigată de James Blake cu albumul „Overgrown”.

Young Fathers sunt un trio hip-hop alternativ din Edinburgh, Scoţia. Muzica trupei este un amestec interesant de influenţe, reflectând trecutul şi originile culturale diferite ale fiecărui membru. Massaquoi este originar din Liberia, Bankole este născut în Scoţia, dar are părinţi nigerieni, iar Hastings a crescut în nordul oraşului Edinburgh.

Foto: Young Fathers – facebook

07
/04
/22

În perioada 13 – 16 aprilie 2022, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” desfășoară în premieră Turneul național de Paște „Săptămâna Patimilor”, sub coordonarea dirijorilor Anna Ungureanu și Cezar Verlan. Proiectul se va desfășura în orașele Arad: 13 aprilie, la Filarmonca din Arad, Timișoara: 14 aprilie, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Alba Iulia: 15 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor; Cluj–Napoca: 16 aprilie la Teatrul Maghiar de Stat.

28
/03
/22

Marţi, 5 aprilie, la ora 19:00, la Palatul Suţu, compozitorul și muzicologul Dan Dediu va deschide seria de concerte-conferinţă intitulată „Muzică pe pâine – despre frumuseţea muzicii clasice”, un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti şi Fundaţia ACCUMM.

17
/03
/22

Miercuri, 23 martie 2022,  de la ora 19.00, Corul Filarmonicii „George Enescu”, condus de Iosif Ion Prunner, va susține un program dedicat apropiatei sărbători pascale: Missa In illo tempore de Claudio Monteverdi și câteva lucrări de Gavriil Musicescu: Imnele Sfintei Liturghii, Concertul coral nr. 1, op. 15 și Concertul coral nr. 2, op. 30. Concertul este realizat în parteneriat cu Trinitas TV.

15
/03
/22

Considerat unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii, un creator romantic influențat puternic de stilul clasic, Johannes Brahms a fost așezat de celebrul dirijor și pianist Hans von Bülow pe un piedestal, alături de ceilalți doi mari „B” ai muzicii germane: Bach – Beethoven – Brahms.