Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/zeci-de-profesioni%c8%99ti-din-industria-muzical%c4%83-interna%c8%9bional%c4%83-vin-la-bucure%c8%99ti-%c3%aen-perioada-17-19-martie-la-conferin%c8%9ba-mastering-the-music-business/

Timp de 3 zile, în perioada 17 – 19 martie, conferinţa Mastering The Music Business (MMB) transformă Bucureştiul în capitala muzicii, devenind locul în care artişti din toate genurile muzicale se vor întâlni şi vor avea ocazia să împărtăşească idei cu profesionişti de succes din ţară şi din străinătate.

Un articol de Petre Ivan|20 februarie 2020

Producători ai industriei muzicale globale și bookeri ai unor festivaluri importante la nivel european vor veni la MMB pentru a întâlni și asculta peste 15 trupe românești și internaționale în cadrul MMB Showcase Festival.

Cea de-a cincea ediție a Mastering the Music Business aduce numeroși speakeri români și internaționali, din industria muzicală și din industriile adiacente, atât din România, cât și din Franța, Marea Britanie, Olanda, Italia, Belgia, Ungaria sau Statele Unite ale Americii. Aceștia le vor prezenta participanților la conferință idei și tehnologii noi din industrie, dar și povești de succes.

Printre speakerii internaționali care vor fi prezenți la Hotel Caro în perioada 17-19 martie se regăsesc: Ralf Niemczyk (DE) – autor, podcaster și cunoscut jurnalist de la Rolling Stone Magazine Germania, Philippe Weiss (CH) – unul dintre cei mai importanți ingineri de sunet  din industrie având în portofoliu artiști ca Madonna, David Guetta, Usher, Kendrick Lamar, Selah Sue, Drake sau Alicia Keys, Robert Meijerink (NL) – booking manager la Eurosonic Noorderslag, cel mai mare festival de tip showcase din Europa, Corinne Sadki (FR) – președinte al European Music Exporters Exchange (EMEE), Maria Romana Francesca Trainini (IT) – fondator al Independent Music Publishers Forum și mulți alții.

Printre speakerii români se numără: Edy Chereji – unul dintre creatorii festivalurilor Untold și Neversea, Laura Coroianu și Guido Janssens – fondatorii EMAGIC și organizatorii Awake Festival, Titus Carole – Production Manager al festivalului Electric Castle, dar și artiști consacrați ca Tudor Chirilă – actor, solist, scriitor și jurat în cadrul emisiunii Vocea României,  Dan Byron – solistul trupei byron, Doru Trăscău – vocea trupei The Mono Jacks, Cornel Ilie – solistul trupei Vunk și mulți alți oameni de radio, promoteri sau reprezentanți ai caselor de discuri.

Lista completă a speakerilor se găsește aici: https://masteringthemusicbusiness.ro/speakers/

Taxa de acces la toate activitățile MMB 2020 este de 299 de lei și include participarea la conferință în zilele de 17 -19 martie, la Hotel Caro, și acces la showcase-urile din cadrul MMB Showcase Festival din serile de 17 -19 martie de la Expirat.

Bilete se găsesc aici: https://masteringthemusicbusiness.ro/tickets/

Despre MMB

Conferința Mastering the Music Business este primul și cel mai mare eveniment profesional organizat în România pe teme de industrie muzicală. Evenimentul se adresează artiștilor,  managerilor, agentiilor de booking, agențiilor de PR muzical și celorlalți reprezentanți ai industriei – tour manageri, avocați, promoteri, reprezentați ai label-urilor majore și independente. În cele patru ediții de până acum au participat peste 200 de speakeri din România, Europa și Statele Unite ale Americii.

În cadrul MMB Showcase Festival, festivalul asociat conferinței Mastering the Music Business, trupe românești și internaționale concertează atât în fața participanților la conferință, creându-și noi oportunități de business, cât și în fața publicului spectator la concerte – mărindu-și astfel  baza de fani.
Conferința MMB a fost înființată în anul 2016 și este organizată de Asociația RAW Music.

08
/03
/22

Dirijorul britanic LEO HUSSAIN – care debuta în 2016 pe prestigioasa scenă a Operei Regale (Covent Garden) din Londra cu Oedipe de George Enescu, bucurându-se de un mare succes de public - revine vineri, 11 martie 2022 (19.00), la Sala Radio.

07
/03
/22

În 8, 9 și 10 iulie, aeroportul din Arad va găzdui din nou artiști îndrăgiți și fanii lor, iubitorii de muzică bună, distracție și dans până la răsărit. Arad Open Air Festival se află deja la cea de-a șasea ediție, oferind publicului întâlniri cu nume celebre, activități de neuitat, scene pentru toate gusturile. Festivalul promite și anul acesta trei zile magice.

03
/03
/22

Corul de cameră Preludiu dirijat de Andrei Stănculescu invită publicul la un concert special pe data de 9 martie, ora 19.00, la Sala „George Enescu” a Universităţii Naționale de Muzică din București (UNMB), concert realizat în colaborare de Centrul Național de Artă Tinerimea Română (CNATR), Radio România Muzical și Universitatea Națională de Muzică din București.

03
/03
/22

Opera Națională București continuă seria de evenimente care marchează Stagiunea Centenară „Opera 100” și organizează, în perioada 2-6 aprilie, Masterclass-ul Nelly Miricioiu, care se va încheia cu „Belcanto Gala”, în data de 6 aprilie, în cadrul căreia cursanții vor fi acompaniați de Orchestra Operei Naționale București.

01
/03
/22

Concertele 𝑬𝒀𝑬𝑫𝑹𝑶𝑷𝑺 au fost descrise ca fiind, în mod paradoxal, energizante și generatoare ale unei stări de puternică melancolie. Trupa și-a început povestea în 2012, cu piese în limba engleză. Odată cu anul 2015 și cu îmbrățișarea limbii române ca mediu de exprimare, și-au consolidat propria poziție pe piața românească de muzică alternativă, lansând piese ca „Spre Soare”, „Prezent”, „Bicicleta” sau „Mai Stai".

24
/02
/22

Între 13 și 19 februarie 2022, la Iași a avut loc cea de-a treia ediție a Classix Festival, un demers organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Peste 60 de artiști din 13 țări au fost prezenți în cadrul celor 8 concerte care au alcătuit programul festivalului, alături de 7 proiecții de film, un vernisaj, o expoziție, o dezbatere, o prelegere și 10 masterclass-uri.

16
/02
/22

Orchestra Română de Tineret (ORT) dirijată de Cristian Măcelaru – care poate fi ascultat pentru prima oară în România după momentul în care a fost numit director artistic al Festivalului Internaţional “George Enescu” – va concerta sâmbătă, 26 februarie 2022, ora 19, la Ateneul Român, într-o seară care are în program două superbe capodopere ale muzicii ruse : Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Ceaikovski, solistă violonista franceză de origine română Sarah Nemţanu şi Simfonia nr. 10 în mi minor op. 93 de Șostakovici.

15
/02
/22

„Aller guten Dinge sind drei/Lucrurile bune vin câte trei”, spune o expresie din limba germană. Pentru a marca cel de-al treilea an al colaborării lor, Forumul Cultural Austriac și Classix Festival din Iași își duc parteneriatul la un nivel superior propunând, între 13 si 18 februarie, nu mai puțin de trei evenimente cu clasă – două concerte ale instrumentiștilor Auner Quartett și o serie de proiecții, în premieră ieșeană, ale documentarului #newTogether, regizat de Carmen Lidia Vidu.

15
/02
/22

„Jack of all Trades“ este o formație de rock alternativ, care susține că oferă publicului un produs muzical „autobiografic și complet sincer de la cap la coadă”. În noiembrie 2014, aceștia au lansat primul videoclip, „Cum vrei să fiu”, marcând totodată și începutul activității de concerte live.

15
/02
/22

Joi, 17 și vineri, 18 februarie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul britanic Alexander Walker, prezintă publicului Nocturna în si major pentru orchestră de coarde , op.40 de Antonín Dvořák, Rapsodiile pentru vioară şi orchestră nr. 1 și 2 de Béla Bartók, cu violonistul Mircea Călin în ipostaza solistică, și Simfonia nr. 7, în la major, op. 92 de Ludwig van Beethoven.

14
/02
/22

Câștigător al ultimei ediții a Concursului Internațional „George Enescu” (2021), violonistul VALENTIN ȘERBAN este un artist care atrage atenția în peisajul cultural românesc. Membru al cunoscutei orchestre Les Dissonances din Paris și concertmaestru invitat al Orchestrei Române de Tineret, Valentin Șerban a fost protagonistul proiectului inovator „Eyes Wide Shut”: 60 de minute de recital solo, cu piese semnate de mari compozitori ca Bach, Paganini sau Enescu, interpretate în întuneric complet.