Zilele unteatru pentru unpublic. 8 ani de unteatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/zilele-unteatru-pentru-unpublic-8-ani-de-unteatru/

„Zilele unteatru”, evenimentul teatral al verii în capitală, se află în 2018 la ediţia a patra. Festivalul are loc la unteatru şi începe pe 25 iulie, chiar în ziua în care teatrul aniversează opt ani. Sărbătoarea continuă până pe 29 iulie cu spectacolele noi ale unteatru din acest an, concerte şi vizionări de filme de scurt metraj.

Un articol de Petre Ivan|12 iulie 2018

Cu ocazia festivalului, unteatru deschide oficial Sala Mică.

Aici se va juca atât primul spectacol din „Zilele unteatru”: „Conu’ Leonida față cu reacțiunea” de I.L. Caragiale, în regia lui Florin Liță, cât și „Chelnerul mut” de Harold Pinter, în regia Sânzianei Stoican, în ultima zi de festival.

Programul propune publicului unteatru un mix de talent, profesionalism și voie bună, adică șaisprezece evenimente, spectacolele anului 2018 la unteatru, din care trei premiere („Persona”, „Chelnerul mut” și „Conu’ Leonida față cu reacțiunea” văd pentru prima dată lumina reflectoarelor în prezența publicului); două concerte live, trei ediții de socializare la Serile unteatru, două evenimente rompop marca Discotecă și o seară de proiecții Best of Bucharest Film Awards, mai precis:

Miercuri, 25 iulie

19:00 „Conu’ Leonida față cu reacțiunea” de I.L. Caragiale / regia Florin Liță / Sala Mică / Durata 1h

20:30 „Vârstele lunii” de Sam Shepard / regia Toma Dănilă / Sala Mare / Durata 1h10min

Joi, 26 iulie

20:00 „Pescărușul” de A. P. Cehov / regia Andrei Șerban / Sala Mare / Durata 2h30min

22:00 Serile unteatru / terasa unteatru

Vineri, 27 iulie

19:00 „Tot ce-i minunat în lume” de Duncan Macmillan și Jonny Donahoe / regia Nicolae Constantin Tănase / Sala Mică / Durata 1h30min

20:30 „Pescărușul” de A. P. Cehov / regia Andrei Șerban / Sala Mare / Durata 2h30min

20:30 Serile unteatru & Discotecă / muzică ’60s rompop tropical latino twist pe terasa unteatru

21:00 Best of Bucharest Film Awards / Hub 44 / Durata 4h

Sâmbătă, 28 iulie

15:00 „Nora” de Henrik Ibsen / regia Zsuzsánna Kovács / Sala mare / Durata 2h

19:00 „Persona” după un film de Ingmar Bergman / regia Peter Kerek / Sala mare / Durata 1h15min

20:00 „9 piese de teatru remixate” cu Alex Ștefănescu / Terasa unteatru / Durata 50min

21:00 Serile unteatru & Discotecă / muzică ’70s rompop funky disco pe terasa unteatru

22:00 „Pluto” de Sam Shepard / regia Cristian Balint / Sala mare / Durata 1h30min

Duminică, 29 iulie

Zilele unteatru

N (A U M)

17:30 „Chelnerul mut” de Harold Pinter – repetiție cu public / regia Sânziana Stoican / Sala Mică / Durata 1h10min

19:30 „N (A U M)” după texte de Gellu Naum / regia Mariana Cămărășan / Sala Mare / Durata 1h30min

21:00 Concert Byron / Bar / Durata 1h15min

*

Cu această ocazie, mesajul „gazdelor” de la unteatru, Andreea și Andrei Grosu, este:

„Ai crescut. Am crescut și noi odată cu tine. Avem opt ani. Toți buni, toți nebuni, unul mai plin decât altul. Fie ca și anul ăsta: 1. să fim prea îndrăgostiți de ce facem, 2. să credem prea tare, 3. să ne supăram prea des, 4. să fim imposibil de fericiți, 5. să mergem prea departe, 6. să îndrăznim nepermis de mult, 7. să ne iubim prea de tot, 8. să fim prea curajoși. La mulți ani, prieten drag, sperăm să îmbătrânim împreună „în orașu-n care plouă de trei ori pe săptămână, un bătrân și o bătrână – două jucării stricate – merg ținându-se de mână.”* Te iubim, unteatrule.” Iar pentru publicul unteatru cei doi adaugă: ”vă așteptăm să ne bucurăm împreună”.

Biletele s-au pus în vânzare pe platformele specializate, iar detaliile sunt disponibile pe unteatru.ro.

*Acuarelă de Ion Minulescu

Foto: Zilele unteatru, Pescărușul – facebook, unteatru.ro

18
/10
/15

Cine nu-şi mai aminteşte de „Bădia”, actorul care a jucat în  “Drumul oaselor”,  „,Păcală se întoarce”, ”Dumbrava minunată” sau „Cireşarii” ? Actorul care a stat zece ani prin puşcării, a scris poezii, epigrame, o piesă de teatru şi a jucat în filme roluri memorabile?

18
/10
/15

Luni, 19 octombrie, de la ora 18.00, la Cinema Studio (Bd. Magheru 29) din Bucureşti, în cadrul celei de-a X-a ediţii a Zilelor Filmului German, va avea loc premiera filmului documentar Le beau danger, regizat de René Frölke, şi dedicat prozatorului şi eseistului român Norman Manea cu ocazia împlinirii vîrstei de 75 de ani.

17
/10
/15

Zalabam, zalabam, zalabam! În apropierea Haloween-ului, Hârca face jocurile! Hârca trage sforile! “Hârca se întoarce” cu surprize! Miercuri, 28 octombrie, la ora 20.00, la Teatrul Elisabeta, spectatorii vor avea parte de o reprezentanție specială. Tot atunci, actorii Alexandru Suciu (alias Vlad) și Bogdan Talașman (alias Bâzu) se vor lupta, fiecare cu „armele” lui, pentru iubirea frumoasei Viorica (Diana Dumitrescu).

16
/10
/15

Nu, nu am de gând să vorbesc despre mirese şi nunţi, ci despre două discuri în aparenţă antagonice tocmai prin faptul că vin din partea a doi muzicieni foarte diferiţi, cu o experienţă foarte diferită. Totuşi, un lucru le uneşte: calitatea intrinsecă a muzicii de pe aceste două discuri. Protagoniştii sunt violonistul Ithzak Perlman şi compozitorul Max Richter.

16
/10
/15

O scrisoare scrisă de Wolfgang Amadeus Mozart unui prieten austriac, botanist de renume, a fost vândută în SUA pentru suma de 217.000 de dolari. În misiva de o pagină, scrisă în limba germană și nedatată, dar compusă probabil în iulie sau în august 1786, Mozart (1756-1791) îi cere prietenului său Nikolaus Joseph von Jacquin să îi restituie trei partituri prin curier.

16
/10
/15

Începând de astăzi şi până pe 25 octombrie, la Cluj se desfăşoară cea de-a șaptea ediție a festivalului Comedy Cluj. Din programul festivalului fac parte şi 5 filme distribuite în România de Independenta Film: La Famille Belier, Une heure de tranquillite, Le tout nouveau testament, La Rancon de Gloire şi Queen and Country.

16
/10
/15

Între 23 și 29 octombrie, la Cinema PRO, Cinema Studio și Cinema Elvire Popesco, vor rula câteva dintre cele mai aplaudate filme de la Cannes, unele distinse cu marile premii – Dheepan (Palme d’Or), The Lobster (Premiul Juriului), The Assassin (Premiul pentru Regie), Chronic (Premiul pentru scenariu), maratonul de 338 de minute Arabian Nights, Tale of Tales (cu Salma Hayek și Toby Jones), Louder than Bombs, Mustang (un „The Virgin Suicides” în versiune orientală), La tierra y la sombra (Camera d’Or). Biletele pentru Les Films de Cannes à Bucarest au fost puse în vânzare pe Eventbook.ro și la casieriile cinematografelor în care va avea loc Les Films de Cannes à Bucarest.

16
/10
/15

Vineri, 16 octombrie, Marina Constantinescu deschide noul sezon Nocturne cu poveşti despre Aferim!, dar şi despre actorul care vine din lumea teatrului şi care a cunoscut faima datorită filmului. De la ora 23.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+

16
/10
/15

CRONICĂ DE FILM „Macbeth” (2015), al doilea lungmetraj al regizorului australian Justin Kurzel, este o adaptare destul de fidelă celebrei piese a lui Shakespeare, având pe afiş două staruri fără reproş - Michael Fassbender şi Marion Cotillard. În ciuda unor excese vizuale, filmul transmite forţă şi grandoare.

15
/10
/15

Aţi ascultat vreodată un recital de orgă? Un asemenea eveniment muzical deosebit vă propune joi, 22 octombrie (19.00) muzicianul polonez BOGDAN NARLOCH, invitat la Sala Radio, care se bucură de privilegiul de a fi dotată cu cea mai mare orgă din România şi una dintre cele mai mari din Europa (peste 7.600 de tuburi).

15
/10
/15

„Marmură”, nouă premieră la Bulandra, este unul dintre foarte rarele spectacole de pe scenele bucureștene care seamănă, fie și din profil, unei capodopere. De ce? O sumară expunere de motive, deci.

15
/10
/15

Actrița britanică Emilia Clarke, cunoscută în special pentru rolul din serialul Game of Thrones, a fost desemnată cea mai sexi femeie a anului 2015 de revista Esquire. În septembrie, Emilia Clarke a fost desemnată femeia anului și de către revista GQ. Recent, a jucat rolul Sarah Conor în „Terminator: Genisys”.