Ziua Naţională a Germaniei va fi sărbătorită la Studioul Experimental de Operă şi Balet
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-nationala-a-germaniei-va-fi-sarbatorita-la-studioul-experimental-de-opera-si-balet/

Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” sărbătoreşte, miercuri, 3 octombrie, de la ora 19,30, împreună cu publicul său, Ziua Naţională a Germaniei printr-un concert special, informează Biroul de presă al Operei Naţionale Bucureşti (ONB). În cadrul evenimentului, sopranele Edith Borsos, Anda Pop şi Andreea Iftimescu, acompaniate de pianista Verona Maier, vor interpreta lucrări […]

Un articol de |27 septembrie 2012

Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” sărbătoreşte, miercuri, 3 octombrie, de la ora 19,30, împreună cu publicul său, Ziua Naţională a Germaniei printr-un concert special, informează Biroul de presă al Operei Naţionale Bucureşti (ONB).

În cadrul evenimentului, sopranele Edith Borsos, Anda Pop şi Andreea Iftimescu, acompaniate de pianista Verona Maier, vor interpreta lucrări din creaţia unor reputaţi compozitori germani precum Carl Maria von Weber, Robert Schumann, Richard Wagner, Johannes Brahms, Richard Strauss.

Contribuţia compozitorilor germani în istoria muzicii, în special în ceea ce priveşte creaţia de operă şi lied, va fi punctată de regizoarea Anda Tabacaru, care va prezenta evenimentul.

Soprana Edith Borsos este absolventă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi a urmat cursuri de măiestrie cu nume celebre ale teatrului liric precum soprana Mariana Nicolesco şi basul Ionel Pantea.

Este solistă a Operei Naţionale Bucureşti şi colaborează cu instituţii de prestigiu ca Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Opera din Budapesta, Teatrul Csokonay din Debrecen. A susţinut concerte şi recitaluri în România şi Ungaria, fiind apreciată în roluri de primă mărime.

Anda Pop este solistă a Operei Braşov şi a colaborat, de-a lungul carierei, cu Opera Naţională Bucureşti, Orchestra Naţională de Cameră din Capitală, Orchestra Naţională Radio, Opera din Budapesta, cu filarmonici din ţară şi străinătate.

A efectuat mai multe turnee în străinătate şi a colaborat cu soliştii Teatrului San Carlo din Napoli la proiectul „Le Donne di Puccini”, în perioada 2007-2008. De 15 ani, colaborează cu pianista Verona Maier, împreună susţinând numeroase turnee în ţară şi străinătate.

Doctorandă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Andreea Iftimescu este absolventă a aceleiaşi prestigioase instituţii, unde a studiat cu prof.univ.dr. Maria Slătinaru Nistor şi prof. univ. dr. Eleonora Enăchescu.

Pianista Verona Maier a desfăşurat o bogată activitate artistică, materializată în recitaluri concerte şi cursuri de măiestrie susţinute atât în ţară, cât şi în străinătate.

A participat la numeroase festivaluri internaţionale. În 2004, Verona Maier a fost distinsă cu medalia „Meritul cultural” – Clasa I de către Preşedinţia României.

 

Sursa: Agerpres

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.