Ziua Porților Deschise, la Fundația Calea Victoriei. Nu rata lansarea oficială a Școlilor de Vară 2018!
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-portilor-deschise-la-fundatia-calea-victoriei-nu-rata-lansarea-oficiala-a-scolilor-de-vara-2018/

Am făcut planurile de vacanţă pentru vara lui 2018 şi te invităm şi pe tine să ne fii alături în aventurile culturale şi artistice pe care le-am pregătit.

Un articol de Liliana Matei|24 mai 2018

Pentru că noi iubim Bucureștiul, iar aglomerația de pe autostradă nu ne atrage, destinația noastră de vacanță este fix în centrul orașului – C.A. Rosetti 47 – cu Școli de Vară fresh și subiecte care te inspiră și îți stimulează imaginația.

Ca în fiecare an, în lunile iunie-august cursurile marca #FCV se transformă în Școli de Vară – ateliere cu întâlniri zilnice care se întind pe maxim o săptămână. Un fel de pilule efervescente de artă, cultură, voie bună și socializare ;).

Și ca să marcăm acest moment printr-o sărbătoare, pe 9 iunie te invităm la Ziua Porților Deschise! O sărbătoare în care îți oferim de la ora 11:00 dimineața până la ora 16:00 după-amiaza demouri GRATUITE de câte o oră cu cei mai iubiți lectori ai Fundației, care te vor fermeca și pe parcursul verii.

Poți alege povești despre stele la demo-ul de Astronomie sau povești despre București la demo-ul susținut de Anita Sterea; afli câteva detalii despre stilul tău personal la demo-ul de Stil Vestimentar sau îți încerci condeiul la demo-ul de Scriere Creativă. Mai avem pentru tine, pe alese: demo de Public Speaking, demo de Networking, demo de Design și multe altele.

PROGRAMUL COMPLET pentru Ziua Porților Deschise

11.00 – 12.00

Adrian Șonka – Harta cerului: Expediție virtuală printre stele și constelații

Iulia Ivanov – Cum ne stăpânim emoțiile? Trucuri de Public Speaking

Monica Neațu – Pictură și erotism: Simboluri ascunse în 3 tablouri celebre

Alice Teodorescu – Exerciții de scriere creativă

Alin Comșa – Literatura și dezvoltarea personală: Garcia Marquez

13.00 – 14.00

Dragoș Famazon – Veneția: 7 lucruri pe care să nu le ratezi în excursie

Valentina Bălașa Ario – Ce stil vestimentar ți se potrivește?

Alice Cornea – Networking – Esențialul despre tine în 3 minute

Raluca Mocanu – Design interior: idei de vară pentru casa ta

15.00 – 16.00

Cristian Vechiu – Amulete și talismane: simboluri și obiecte care ne protejează

Eduard Bucescu – Strategii de relaxare și practică mindfulness

Anita Sterea – Povești, case, amintiri: plimbare pe str. C. A. Rosetti

Karina Nagy – Jocuri de improvizație

Violeta Dincă – Relații de iubire: Între frica de dependență și cea de abandon

Mario Barangea – Incursiune în filozofia romantismului

Ca să participi, înscrie-te pe [email protected], menționând activitatea la care vrei să vii.

Fiecare participant va primi un Voucher de 50 de lei pe care il poate folosi ca avans pentru o Școală de Vară din 2018.*

Și pentru că vacanțele trebuie planificate, indiferent unde alegi să le petreci, aici poți consulta Programul Școlilor de Vară din 2018.

*Voucherele sunt valabile doar pentru Școlile de Vară 2018, nu se cumulează între ele sau cu alte oferte și promoții.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 10 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 2000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

29
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, la Teatrul Mic, sala Studio (Str. Gabroveni nr 57), are loc premiera piesei „Eu sunt propria mea soție”,  de Doug Wright, în regia Teodorei Petre, cu actorul Gabi Costin. Piesa este un One Man Show Gabi Costin care realizează o performanță incredibilă: interpretează aproape 40 de personaje foarte ușor de urmărit și savurat.

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Art Safari revine în această primăvară cu o ediție ce marchează un deceniu de existență. În prim plan, marii maeștri ai artei românești: Eustațiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Dărăscu, Ressu, Iser. Noul sezon prezintă 5 expoziții de artă, ce pot fi văzute în perioada 8 martie-28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.