Balul Mărţişorului vine la Teatrul Naţional de Operetă
https://www.ziarulmetropolis.ro/balul-martisorului-vine-la-teatrul-national-de-opereta/

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” participa vineri, 1 martie, ora 18.00, la Balul Martisorului, un eveniment organizat de Primaria Otopeni si Centrul Cultural „Ion Manu”, Otopeni, menit sa marcheze intr-o nota festiva ziua de 1 Martie. In cadrul acestui eveniment – Balul Martisorului, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” va sustine o reprezentatie a spectacolului-colaj de sansonete „Paris, mon amour”, regia: Razvan Ioan Dinca. Spectacolul […]

Un articol de Andrada Văsii|28 februarie 2013

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian participa vineri, 1 martie, ora 18.00, la Balul Martisorului, un eveniment organizat de Primaria Otopeni si Centrul Cultural „Ion Manu”, Otopeni, menit sa marcheze intr-o nota festiva ziua de 1 Martie.

In cadrul acestui eveniment – Balul Martisorului, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” va sustine o reprezentatie a spectacolului-colaj de sansonete „Paris, mon amour”, regia: Razvan Ioan Dinca. Spectacolul de la Balul Martisorului este o incursiune muzicala in cartierele pariziene, aducand in fata spectatorilor farmecul si romantismul unor piese celebre precum La vie en rose, Je ne regrette rien, A Paris sau Ne me quitte pas.

Programul evenimentului Balul Martisorului este completat de recitalul cvartetului Bella Musica, alcatuit din Geanina Meragiu, Mirela Dranga, Claudia Carapancea si Olivia Beiu. Cvartetul abordeaza un repertoriu care acopera o larga paleta stilistica muzicala, de la creatia baroca la cea moderna.

Tot in cadrul Balului Martisorului va avea loc si un concurs de interpretare vocala cu premii, acesta beneficiind de participarea orchestrei Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”.

Prezentatorul evenimentelor desfasurate in cadrul Balului Martisorului este actorul Mihai Smarandache.

PARIS, MON AMOUR

Regie: Razvan Ioan Dinca
Dirijor si orchestratie: Lucian Vladescu
Coregrafie: Florin Fieroiu
Costume: Oana Botez
Decor si video-proiectie: Sabina Spatariu
Maestru de cor: Gabriel Popescu

Asistent de regie: Raluca Popa

Asistent coregrafie: Marius Grosu
Asistent maestru de cor: Razvan Luculescu

Cu participarea magicianului Andrei Teasca (Teatrul de Magie)
Light design: Daniel Klinger
Acrobatii artistice: Artistic Events Production

 

Cu: Loredana Cavasdan, Catalin Petrescu, Raluca Cioca, Florin Budnaru, Oana Frasinescu, Ernest Fazekas, Daniel Eufrosin, Silvia Sohterus, Gladiola Nitulescu, Alexandra Savu, Daniel Madia, Daniela Vladescu

Mimi: Eduard Adam, Adrian Nour

Personaje secundareDorina Velicu, Cristina Strecopitov (asistenta de magie), Cristina Canciu (asistenta de magie), Raluca Obreja (acrobata)

Ansamblul coral: Carmen Angheloiu, Cristina Georgescu, Cristina Cojocaru, Marius Meragiu, Razvan Rusu, Alois Dobos

Ansamblul de balet: Sorina Tiron-Micsunescu, Andreea Toma, Raluca Popa, Gabriela Calin, Marius Grosu, Marian Horhota, Relu Dobrin, Sorin BadeaRaluca Herciu, Diana Petrache, Luminita Florescu.

 Accesul este gratuit si se face pe baza de invitatii, acestea putand fi ridicate zilnic intre orele 10.00 – 14.00 de la secretariatul Centrului Cultural „Ion Manu” sau rezervate online pe www.ionmanu.ro. Regulamentul concursului de interpretare vocala si alte detalii suplimentare sunt disponibile pe site-ul www.ionmanu.ro.

21
/11
/22

INTERVIU Teatrul independent Auăleu şi Muzeul Consumatorului Comunist din Timişoara, două dintre cele mai active şi îndrăgite instituţii culturale din oraş şi care funcţionează în aceeaşi clădire, riscă să rămână fără licenţă. Regizorul şi actorul Ovidiu Mihăiţă, co-fondatorul teatrului, cere ajutor şi explică situaţia.

21
/11
/22

„Să vorbesc cu tine” - o producție work in progress creart/Teatrelli - pe un text de Ana-Maria Bamberger, un spectacol de și cu Antoaneta Cojocaru și Daniel Pascariu, scenografie și proiecții video - Vladimir Turturică, este prezentat publicului în versiunea finală, propunând o abordare mai puțin obișnuită pe scena de teatru din București, cea de comics în mișcare.

18
/11
/22

„Dumnezeul de a doua zi”, spectacol care se joacă acum la Teatrul Metropolis, are o istorie lungă. Povestea de dragoste dintre El și Ea, Vlad Zamfirescu și Mirela Oprișor, e una dintre cele mai emoționante povești pe care le puteți vedea acum pe scenele din România.

18
/11
/22

Festivalul Internațional de Teatru INTERFERENȚE continuă cu texte din dramaturgia absurdă internațională și maghiară precum Macbett de Eugène Ionesco, Așteptându-l pe Godot de Samuel Beckett și Familia Tót de Örkény István.

17
/11
/22

Deschiderea oficială a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului. Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției Eternal Yorick - Life Book Antal, care prezintă creația scenografului Csaba Antal.

17
/11
/22

Sărbătorile de Iarnă aduc pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, pentru al 14-lea an consecutiv, spectacolul „Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun”, regizat de Florin Coșuleț, de data aceasta într-o variantă nouă, centrată în jurul colindului, al tinereții și al întâlnirii. Jucată cu casa închisă în toți acești ani, producția este o poveste despre Crăciun plină de emoție, duioșie, cu întâlniri surprinzătoare și finaluri fericite.

17
/11
/22

Teatrul Național din Timișoara a pus în vânzare biletele pentru cele trei spectacole ale căror premiere vor avea loc în luna decembrie, ca un preambul spectacologic care dă măsura teatrului ca voce a societății: CONUL LEONIDA FAȚĂ CU REACȚIUNEA de I.L. Caragiale, regia artistică Felix Alexa (1 decembrie, 13 decembrie, Sala Mare), AMINTIRI DIN EPOCA DE ȘCOALĂ de Mihaela Michailov, regia artistică Ion-Ardeal Ieremia (13 și 14 decembrie, Studio UȚU) și BREAKING NEWS, scenariu după I.L. Caragiale, regia artistică Mihaela Lichiardopol (20 și 21 decembrie, Studio UȚU).

17
/11
/22

Tandem este un eveniment ce aduce pe scenă speakeri duet. Speakeri ce se cunosc și au o relație. Sunt fie prieteni, iubiți, familie, parteneri de afaceri, colaboratori și vin pe scena Tandem să spună aceeași poveste, fiecare din perspectiva proprie. Cu scopul de a arăta ambele fețe ale aceleiași monede și de a puncta necesitatea comunicării în ambele sensuri.