Câştigătorul marelui premiu la Festivalul de Film de la Toronto: Lungmetrajul „Silver Linings Playbook”
https://www.ziarulmetropolis.ro/castigatorul-marelui-premiu-la-festivalul-de-film-de-la-toronto-lungmetrajul-silver-linings-playbook/

„Silver Linings Playbook” este drama cu accente comice despre un bărbat care se mută cu părinţii lui după ce a petrecut opt luni într-o instituţie pentru boli mintale ce a câştigat duminică marele premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto. Pelicula, regizată de David O. Russell îi are distribuţie pe Jennifer Lawrence, Bradley […]

Un articol de |17 septembrie 2012

„Silver Linings Playbook” este drama cu accente comice despre un bărbat care se mută cu părinţii lui după ce a petrecut opt luni într-o instituţie pentru boli mintale ce a câştigat duminică marele premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto.
Pelicula, regizată de David O. Russell îi are distribuţie pe Jennifer Lawrence, Bradley Cooper şi Robert De Niro, şi a fost recompensată cu premiul BlackBerry People’s Choice pentru cel mai bun film , la cea de-a 37-a ediţie a festivalului canadian.

Având la bază un roman de Matthew Quick, „Silver Lining Playbook”, care a avut premiera mondială la Toronto, prezintă felul în care un scriitor încearcă să îşi revină după o serie de accidente din viaţa profesională şi personală.
Printre lungmetrajele recompensate cu People’s Choice (premiul publicului) la ediţiile anterioare ale festivalului se numără câteva care au câştigat apoi premiul Oscar pentru cel mai bun film al anului, precum „Discursul regelui/ The King’s Speech” şi „Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire”.

Finalist la premiul publicului a fost şi „Argo”, un thriller regizat de Ben Affleck despre ingeniosul plan care a permis scoaterea a şase americani în afara Teheranului, după invadarea din 1979 a ambasadei americane de către islamişti.

„Argo” a avut, la rândul său, premiera mondială la Toronto.

Premiul publicului pentru cel mai bun documentar a revenit peliculei „Artifact”, care îi prezintă pe Jared Leto şi trupa lui, Thirty Seconds to Mars, în timpul înregistrărilor pentru albumul „This Is War” şi disputa în justiţie cu casa de discuri a formaţiei.

Premiul publicului la secţiunea „Midnight Madness” a revenit peliculei „Seven Pychopaths”, de Bartholomew Cubbins, o comedie presărată cu scene sângeroase în care Collin Farrell joacă rolul unui scriitor ce încearcă să termine scenariul unui film despre un criminal în serie. Din distribuţia filmului fac parte doi actori de renume, Christopher Walken şi Woody Harrelson.

Premiul pentru cel mai bun film canadian a revenit lungmetrajului „Laurence Anyways”, regizat de Xavier Dolan, o dramă despre viaţa unui bărbat care crede că este transgender.

Organizat pentru prima dată în 1976, Festivalul Internaţional de Film de la Toronto este, alături de cele de la Cannes şi Sundance, unul dintre evenimentele de top din universul cinematografic. Toronto serveşte adeseori drept rampă de lansare pentru multe filme şi actori care primesc apoi premiile Oscar. La Toronto, producătorii multor filme semnează totodată numeroase contracte de distribuţie pe plan internaţional.

 

Sursa: Mediafax

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.

29
/01
/24

Primul concert al lunii februarie la Sala Radio vă invită la o frumoasă călătorie muzicală prin Viena imperială. Vineri, 2 februarie 2024 (19.00), veți asculta creații semnate de doi mari compozitori austrieci, care și-au desfășurat o mare parte din activitatea lor artistică în spațiul vienez – MOZART și BRUCKNER – lucrări interpretate de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului vienez SASCHA GOETZEL.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

29
/01
/24

Pe 13 februarie, de la orele 18:30, SCENA  GÂNDIRII - Conferințele Operei Naționale București îl va avea ca invitat pe istoricul Adrian Cioroianu, care va susține prelegerea „MAREA TEMERE. Cât de probabil este un nou război global?”, prilej pentru o incursiune în miezul posibilităților și incertitudinilor actuale.