Concert aniversare Claudia Hanghiuc
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-aniversare-claudia-hanghiuc/

Pe cont-ul de Facebook, artista a declarat:   Eu, Claudia Măru Hanghiuc, declar pe propria răspundere că anul acesta activitatea mea solistică a împlinit 32 de ani (din care de 22 sunt în relaţii de mariaj liber-consimţit cu Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”)! Am cântat pe scene aflate la mari distanţe una de alta: […]

Un articol de Andrada Văsii|14 noiembrie 2012

Pe cont-ul de Facebook, artista a declarat:

 

Eu, Claudia Măru Hanghiuc, declar pe propria răspundere că anul acesta activitatea mea solistică a împlinit 32 de ani (din care de 22 sunt în relații de mariaj liber-consimțit cu Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian”)!
Am cântat pe scene aflate la mari distanțe una de alta: America, Australia, Finlanda, Japonia, Germania,Rusia, Franța, Italia, Spania, Bulgaria, Republica Moldova, România, cu premii, aplauze, și aprecierea criticii din întraga lume. Tatăl meu care acum e înger m-a învățat să fiu puternică. Mamei îi sărut ochii și mâinile pentru ce mi-a dăruit! Am doi frați exact așa cum merit (minunați), pe care îi iubesc. Am un soț de care sunt îndrăgostită lulea de 32 de ani și care mă iubește așa de mult încât mi-a dăruit cel mai minunat băiat pe care mi l-aș fi putut dori. Am sufletul și mintea deschise către „a face” și „a fii fericit”. Am scris cărți de versuri și literatură SF bazată pe realitățile istorice. Am compus un muzical. Am prieteni minunați, o Instituție pe care o respect și un public pe care îl iubesc! Și de-asta, pentru mine, „Viața e frumoasă”!

TINERII MEI PRIETENI ce vă vor încânta:
Alexandra Crăescu – o tânără încântătoare, de numai 23 de ani, care până la această vârstă a reușit, cu un stil pe care eu îl numesc „rock gentil”, să fie un nume iubit în spațiul muzical românesc și european. În 2011 a fost premiată la Concursul Internațional „Sylvester Levay” iar la această a V-a ediție a Festivalului Internațional „Viața e frumoasă” Alexandra și-a adjudecat Trofeul Dacian! Mă bucur din suflet pentru că la acest eveniment îmi este alături cu tinerețea și pofta ei de viață!

Bogdan Mihai – considerat unul dintre cei mai performanți tenori rossinieni din lume, Bogdan în vârstă de 30 de ani a cucerit teatrele, publicul și criticii de operă din întreaga Europă, Rusia, Japonia, Franța, Italia. Este proaspăt întors dintr-un turneu de două luni din Germania unde a susținut o lungă serie de spectacole cu Ernesto din opera „Don Pasquale” de Donizetti în regia Brigittei Fassbender. Mă simt privilegiată să-l am alături pe scenă, într-o lume în care mulți îl doresc dar foarte puțini reușesc să și-l alăture!

Andrei Tomescu – 32 de ani. Ca toți Gemenii este extrem de talentat. Surpriza legată de faptul că Andrei, editor și
prezentator de știri televizate, CÂNTĂ… a fost așa de mare pentru mine încât că m-a lovit iremediabil drept în zona „centrului prieteniei” și de-atunci îi iubesc timbrul vocal, de o unicitate remarcabilă, care se simte asemenea unui umăr cald peste care poți vărsa o lacrimă sau pe care te poți sprijini când ești fericit!

Doina Antohi – o prezență de o forță extraordinară, la cei 32 de ani ai săi Doina este regizor, actriță, manager, cântăreață. Este înzestrată cu o putere de a se lupta și o dorință de a învinge cum rar mi-a fost dat să văd iar pofta ei de viață și plăcerea de a cânta sunt de-a dreptul molipsitoare pentru toți cei care o cunosc!

Adina Sima- Pe Adina am găsit-o acum câțiva ani în corul filarmonicii piteștene și m-a convins pe loc cu timbrul său ciudat și forța unei voci ca o fântână adâncă și, limpede și misterioasă! Am rogat-o să vină în București și să le arate tuturor cum se poate cânta „ca pe Broadway”. Iar toți cei care au auzit-o s-au îndrăgostit de ea iremediabil. Sunt foarte fericită că o piteșteancă de-a mea, talentată, puternică și frumoasă de pică îmi este prietenă!

Victor Bucur – la cei 32 de ani Victor a moderat emisiuni televizate, a reușit să fie personaj principal în spectacole de dramă,comedie, pentru copii (în piese de teatru, muzical și operetă), și-a adjudecat un important premiu pentru „Excelență în interpretarea stilui de music-hall” și… un lucru extrem de dificil de îndeplinit… calitățile lui vocale, înterpretative și umane m-au convins să-l adaug pe mica mea listă de prieteni de suflet!

23
/11
/17

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la orele 13.30, Editura Humanitas lansează, în cadrul Gaudeamus 2017, romanul „Ruta Subterană”, de Colson Whitehead, distins cu Premiul Pulitzer 2017. La evenimentul găzduit de standul editurii vor participa Radu Paraschivescu, Cristian Pătrășconiu și Denisa Comănescu. Nu ratați, așadar, una dintre cele mai de succes cărți ale anului, din care am extras aici câteva fragmente.

23
/11
/17

Actrița Stela Popescu a fost găsita fără suflare, joi după-amiază, în locuința sa, echipajul SMURD sosit la fața locului constatând decesul. Stela Popescu, una dintre cele mai cunoscute actrițe ale României, ar fi împlinit luna viitoare 82 de ani. De-a lungul celor peste 60 de ani de carieră, a jucat în peste 30 de filme si in sute de piese de teatru.

23
/11
/17

Ultimul tablou pictat înainte de moarte de fostul premier britanic Winston Churchill, The Goldfish Pool at Chartwell, a fost vândut la licitație la Londra cu suma de 357.000 de lire (402.160 de euro). Churchill, laureat al premiului Nobel pentru Literatură si pasionat de pictură a realizat zeci de tablouri pe care însă nu le vindea niciodată...

23
/11
/17

Cea de-a 71-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes se va desfășura în perioada 8-19 mai 2018 și va începe cu o zi mai devreme față de debutul tradițional al evenimentului, ce avea loc de regulă într-o zi de miercuri. Evenimentul din 2018 va avea însă o durată identică cu aceea din anii precedenți, au anunțat miercuri organizatorii francezi

23
/11
/17

Vineri, 24 noiembrie și sâmbătă, 25 noiembrie 2017, de la ora 19.00, la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, va avea loc premiera spectacolului „Soțul tău rămâne-al meu”, adaptare scenică după textul “Nu-nțeleg ce se-ntâmplă” de Mihai Ignat.

22
/11
/17

Târgul de Carte Gaudeamus 2017 se află în plină desfășurare la Pavilionul Central de la Romexpo, până duminică, 26 noiembrie. Din sutele de cărți expuse – și unele reduse – am ales zece pe care merită să le luați acasă. Într-un peisaj editorial mai degrabă sărac, zece volume care vă vor face iarna mai frumoasă…

22
/11
/17

Cartea „Sub semnul lui Dylan” (traducere din limba spaniolă și note de Adina-Ioana T. Vladu) a fost publicată la Editura Allfa, în colecția „Pe Strada Ficțiunii”, în anul 2015.

22
/11
/17

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 18.00, la librăria Humanitas Cișmigiu va avea loc o întâlnire deschisă cu actorul și profesorul Miklós Bács, cu tema „Este actoria o artă?”, în cadrul Întâlnirilor Yorick.

22
/11
/17

Peste 1000 de titluri, 80 de cărți-eveniment, aproape 30 de lansări de carte și audiobook, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari, politologi, fotografi și jurnaliști celebri

22
/11
/17

Matei Vișniec este în prezent cel mai jucat dramaturg român atât în țară cât și în străinătate. În cadrul Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ”ImPuls”, ediția a 13-a, Vișniec este prezent cu două piese, ambele fiind producții ale Teatrului de Animație Țăndărică.

22
/11
/17

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale“ împreună cu Teatrul Tineretului Metropolis din București organizează cea de-a V-a ediție a Audiției Naționale. Concursul este deschis tinerilor actori, absolvenților și studenților facultăților de teatru din țară.  Evenimentul este organizat de către UNATC „I.L.Caragiale” București cu sprijinul Teatrului Metropolis din București.

22
/11
/17

Faceți loc în trending! Din 14 decembrie, CASTiNG, cel mai așteptat serial online de comedie, ajunge pe YouTube. Olimpia Melinte, Andreea Șovan, Ana Udroiu și Romina Sehlanec intră în pielea personajelor imaginate de ele, într-o producție independentă semnată de DIUD și distribuită gratuit, pe parcursul a 8 săptămâni, pe canalul casting.series.

21
/11
/17

Pe 30 noiembrie, la ora 16:00, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), va deschide Târgul 'Poveste de Crăciun' în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, unde îi așteaptă cu o mulțime de activități și surprize de sezon pe cei mici împreună cu familiile lor. Tot aici se va deschide și Patinoarul Copiilor, cel mai mare de acest fel din București dedicat exclusiv celor mici, care va funcționa pe toată durata iernii și va fi animat de mini-spectacole pe gheață cu personajele îndrăgite ale Operei Comice pentru Copii.

21
/11
/17

Institutul Cultural Român și Centrul Național al Cărții, în colaborare cu Ambasada României în Statele Unite Mexicane, organizează a doua participare consecutivă cu stand național la Târgul Internațional de Carte de la Guadalajara, Mexic (25 noiembrie – 3 decembrie). Anul acesta, literatura română va fi reprezentată de două voci proeminente ale prozei și poeziei: Mircea Cărtărescu și Ana Blandiana.

21
/11
/17

Teatrul Naţional I. L. Caragiale din Bucureşti anunţă premiera cu piesa Regele moare de Eugène Ionesco, un spectacol cu mari actori, o piesă de referinţă a literaturii contemporane, adusă în scenă de un tandem regizoral îndrăgit, tinerii Andrei şi Andreea Grosu, fondatorii Unteatru, cel devenit un teatru dintre cele mai apreciate.