Concerte, gale de operetă şi spectacole pentru copii pe scena Teatrului Naţional din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/concerte-gale-de-opereta-si-spectacole-pentru-copii-pe-scena-teatrului-national-din-sibiu/

Sibiu, 20 februarie 2013. Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă în acest sfârşit de săptămână microstagiunea Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”. Programul de evenimente include spectacole de operetă şi musical, concerte, gale, spectacole şi activităţi pentru copii.   Teatrul Naţional de Operetă se află pentru a doua oară în Sibiu, după prezenţa din luna […]

Un articol de Andrada Văsii|20 februarie 2013

Sibiu, 20 februarie 2013. Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă în acest sfârşit de săptămână microstagiunea Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”. Programul de evenimente include spectacole de operetă şi musical, concerte, gale, spectacole şi activităţi pentru copii.

 

Teatrul Naţional de Operetă se află pentru a doua oară în Sibiu, după prezenţa din luna noiembrie a anului trecut cu cele două reprezentaţii ale spectacolului „Paris, mon amour”, care s-a bucurat de o largă apreciere din partea publicului, ambele reprezentaţii fiind prezentate cu casa închisă. Programul de la Sibiu face parte din turneul naţional al Teatrului de Operetă, o iniţiativă de amploare realizată în premieră de o instituţie muzicală din România.

 

Programul de evenimente al microstagiunii va debuta vineri, 22 februarie, ora 11:00, cu opereta pentru copii „Cocoşelul neascultător”. „Cocoşelul neascultător” este una dintre cele mai celebre poveşti muzicale pentru copii, scrisă de Ion Lucian şi jucată cu succes de aproape 50 de ani, în nenumărate ţări din Europa şi din lume. Spectacolul este o poveste despre prietenie, despre lupta dintre bine şi rău şi despre forţa faptelor bune, ilustrată de aventurile celor trei buni prieteni, Cocoşelul, Ursuleţul şi Motănelul. Programul zilei de vineri va continua începând cu ora 19:00 printr-o „Invitaţie la Vals”- un concert al Orchestrei Teatrului Naţional de Operetă. Concertul este o invitaţie de a pătrunde în lumea fermecătoare a valsului şi polcilor, în compania unora dintre cei mai cunoscuţi compozitori ai genului: Johann Strauss-fiul, Johann Strauss-tatăl, Josef Strauss, Iosif Ivanovici, Jacques Offenbach şi Johannes Brahms. Concertul include şi o selecţie de polci cunoscute la nivel internaţional, ca „Tritsch Tratsch Polka”, „Pizzicato Polca” sau polca „Ohne Sorgen”.

 

Programul de evenimente continuă sâmbătă, 23 februarie, ora 19:00, cu un spectacol colaj, ce are la bază cele mai cunoscute chansonete franţuzeşti. „Paris, mon amour” invită spectatorii într-o cafenea de pe o stradă pariziană, unde, sub lumina felinarelor, aceştia vor asista la o serie de poveşti despre dragoste, despre artă, despre seducţie şi frumos. Spectatorii vor putea asculta celebrele piese ale lui Edith Piaf („Je ne regrette rien”, „La vie en rose”), Jacques Brel („Ne me quitte pas”) sau Joe Dassin („Salut”).

 

Trupa Teatrului Naţional de Operetă va mai urca pe scenă și duminică, 24 februarie, ora 11:00, pentru a prezenta musicalul pentru copii „Frumoasa din pădurea adormită”. Scrisă iniţial ca text literar şi publicată pentru prima dată în volumul „Histoires ou contes du temps passe” („Istorii şi poveşti din vremuri trecute”) de Charles Perrault, povestea a trecut prin numeroase adaptări, de la film şi desene animate (în celebra versiune Walt Disney) sau balet clasic (în versiunea cea mai cunoscută compusă de P.I.Ceaicovski) la musical, adaptarea Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” este realizată de prozatoarea Silvia Kerim şi compozitorul Marius Ţeicu. „Frumoasa din pădurea adormită“ este unul dintre cele mai îndrăgite spectacole pentru copii ale Teatrului Naţional de Operetă şi se joacă cu succes de aproape 10 ani.

 

Programul de spectacole din cadrul acestei microstagiuni va fi încheiat duminică seara, de la ora 19:00, printr-o gală ce include o selecţie de arii şi duete din cele mai cunoscute operete din repertoriul românesc şi internaţional, scrise de compozitori celebri ca Franz Lehar, Emmerich Kalman, Paul Abraham, Frederich Loewe, Francis Lopez sau Gherase Dendrino. În program sunt incluse fragmente din operetele „Lăsaţi-mă să cânt”, „Văduva veselă”, „Silvia” „My Fair Lady”, „Ţara surăsului”, „Contesa Maritza” sau „Bal la Savoy”, interpretate de prim-soliştii Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”.

 

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.