VIDEO „Doctori de femei“, de la Teatrul Metropolis, la Antena 1
https://www.ziarulmetropolis.ro/doctori-de-femei-de-la-metropolis-la-antena-1/

Spectacolul „Doctori de femei“, producţie de succes a Teatrului Metropolis din Bucureşti, va fi difuzat astăzi, de la ora 20.30, la Antena 1, în cadrul proiectului „Teatru TV“, iniţiat de actorul Mihai Bendeac

Un articol de Dan Boicea|13 martie 2013

Spectacolul „Doctori de femei“, producţie de succes a Teatrului Metropolis din Bucureşti, va fi difuzat astăzi, de la ora 20.30, la Antena 1, în cadrul proiectului „Teatru TV“, iniţiat de actorul Mihai Bendeac.

Din distribuţia spectacolului „Doctori de femei“ fac parte: Mihai Bendeac, Adrian Titieni, Anca Sigartău, Emanuel Pârvu, Mariana Dănescu, Andreea Vasile, Vlad Corbeanu, Gabi Costin. Regia este semnată de Emanuel Pârvu, care a făcut şi adaptarea după „Tailleur pour dammes“ de George Feydeau. Spectacolul se află în stagiunea actuală a Teatrului Metropolis.

„A venit momentul fatidic, în care trebuie să te împaci cu soacra. Veţi împărţi aceeaşi canapea! Am lucrat la asta foarte mult timp. Ne-am dorit cu toţii să avem asta pe TV. Teatrul TV revine!“, spune actorul Mihai Bendeac.

Spectacolul, înregistrat săptămâna trecută la Teatrul de Comedie, a avut un public numeros, între care şi oameni apropiaţi lui Mihai Bendeac, familia, prietenii şi colegii. Andreea Berecleanu, Dan Negru, Ovidiu Lipan Ţăndărică, George Mihăiţă, Joseph Hadad, George Ivaşcu, acestea sunt doar câteva dintre numele cunoscute care au fost în sală la filmarea spectacolului.

Miercurea aceasta, telespectatorii vor putea urmări „Doctori de femei“, iar pe 20 martie „Pijamale“. Ambele producţii se află în repertoriul Teatrului Metropolis din Bucureşti. Regia TV a spectacolelor îi aparţine lui Emanuel Pârvu.

Pe parcursul proiectului vor fi difuzate la acest post de televiziune şi producţia Teatrului de Comedie din Bucureşti, „Bani din cer“, dar şi „O noapte furtunoasă“, spectacol regizat de Gelu Colceag.

Vedetele din România susţin proiectul „Teatru TV“. Iată ce au declarat cei mai cunoscuţi oameni din cultură şi din show-biz:

Ivascu

George Ivaşcu
„Abia aştept să aud că telespectatorii s-au distrat cu o comedie bună, în care actorii joacă cu mare poftă. «Doctori de femei» a avut mereu sala plină la Teatrul Metropolis. Şi mă bucur că vor putea vedea acest spectacol şi oamenii care locuiesc în afara Bucureştiului şi cărora le-ar fi fost greu să ajungă până aici. Dar pentru asta s-a inventat teatrul de televiziune: să micşoreze distanţele şi să crească pasiunea pentru teatru“.

George Mihăiţă
„Mulţi dintre voi sunteţi departe de teatru din diverse motive. Nu aveţi timp, nu aveţi stare. Venim la voi, suntem foarte aproape de voi, cum n-am mai fost de 20 şi ceva de ani. Ce întâlnire extraordinară!“

Mihaita

Emanuel Pârvu
„Seară, fotoliu, lumină stinsă, telecomandă, Antena 1, volumul tare, telefonul închis, bucurie. Teatrul este singurul lucru viu!“

Monica Davidescu
„Copil fiind, aveam televizorul într-o cameră neîncălzită şi eu cu sora mai mare ne luam două pături, ne înfăşuram în pături până la gât şi mergeam să vedem Teatru TV“.

Alexandra Velniciuc
„Teatrul s-a adaptat societăţii moderne şi Teatru TV va însemna cu totul altceva. Va fi la fel de bine primit de public aşa cum Teatrul TV de pe vremuri era adaptat publicului de pe vremuri. Aşa cum se spune că teatrul înseamnă viaţă la pătrat cred că şi Teatrul TV înseamnă viaţă la pătrat. Lumea vrea teatru!“

Gabi Costin
„S-a luat lumina pe scenă. Hai să continuăm. Spectatorii au început să-şi aprindă telefoanele mobile şi au început să ne lumineze. Şi simţeai aşa cum că toată sala încearcă să te ajute pe tine să duci spectacolul. Cred că ăsta e teatrul. Şi cred că la TV o să fie şi mai frumos.“

Dan Bittman
„Teatrul e o minune. Teatrul TV înseamnă copilăria mea. Erau seri lungi alături de părinţi petrecute în faţa ecranului. Teatrul, Teatrul TV în special, ne linişteşte. Ne aduce iarăşi în lumea normală, în viaţa reală.“

CRBL
„Teatrul pentru mine este o altă lume. N-aveţi timp să citiţi o carte, n-aveţi timp să mergeţi la teatru. Nicio problemă. Imaginaţi-vă! Te aşezi în fotoliu, pui mâna pe telecomandă şi se deschide altă lume. E viaţă, artă, e altceva. Deja mi s-a făcut pielea găină. Dacă mă voi uita? Cum să nu mă uit? Eu sunt fanul numărul 1 al teatrului TV!“

Dani Oţil
„S-a dat o lege împotriva Teatrului TV? De ce a dispărut Teatrul TV? Eu, unul, cunosc mult teatru românesc de la TV. Nu era neapărat Teatru TV, dar era teatru arătat la TV. Am încercat de un milion de ori să îl imit pe George Mihăiţă acolo. Nu mi-a ieşit. Lăsaţi Teatrul TV să vină la mine!“

Ovidiu Lipan Ţăndărică
„Teatrul ne readuce la o stare normală şi ne dă o linişte, acea linişte sufletească de a trăi nişte momente senzaţionale împreună cu cei dragi. Acasă, în mediul tău pe care îl cunoşti, poţi să ai, într-adevăr, o seară de neuitat!“

Ozana Barabancea
„Când mă gândesc la Teatru TV în primul rând îmi amintesc de părinţii mei. Publicul merită artă, cu adevărat artă şi teatru de calitate.“

23
/11
/17

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la orele 13.30, Editura Humanitas lansează, în cadrul Gaudeamus 2017, romanul „Ruta Subterană”, de Colson Whitehead, distins cu Premiul Pulitzer 2017. La evenimentul găzduit de standul editurii vor participa Radu Paraschivescu, Cristian Pătrășconiu și Denisa Comănescu. Nu ratați, așadar, una dintre cele mai de succes cărți ale anului, din care am extras aici câteva fragmente.

23
/11
/17

Actrița Stela Popescu a fost găsita fără suflare, joi după-amiază, în locuința sa, echipajul SMURD sosit la fața locului constatând decesul. Stela Popescu, una dintre cele mai cunoscute actrițe ale României, ar fi împlinit luna viitoare 82 de ani. De-a lungul celor peste 60 de ani de carieră, a jucat în peste 30 de filme si in sute de piese de teatru.

23
/11
/17

Ultimul tablou pictat înainte de moarte de fostul premier britanic Winston Churchill, The Goldfish Pool at Chartwell, a fost vândut la licitație la Londra cu suma de 357.000 de lire (402.160 de euro). Churchill, laureat al premiului Nobel pentru Literatură si pasionat de pictură a realizat zeci de tablouri pe care însă nu le vindea niciodată...

23
/11
/17

Cea de-a 71-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes se va desfășura în perioada 8-19 mai 2018 și va începe cu o zi mai devreme față de debutul tradițional al evenimentului, ce avea loc de regulă într-o zi de miercuri. Evenimentul din 2018 va avea însă o durată identică cu aceea din anii precedenți, au anunțat miercuri organizatorii francezi

23
/11
/17

Vineri, 24 noiembrie și sâmbătă, 25 noiembrie 2017, de la ora 19.00, la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, va avea loc premiera spectacolului „Soțul tău rămâne-al meu”, adaptare scenică după textul “Nu-nțeleg ce se-ntâmplă” de Mihai Ignat.

22
/11
/17

Târgul de Carte Gaudeamus 2017 se află în plină desfășurare la Pavilionul Central de la Romexpo, până duminică, 26 noiembrie. Din sutele de cărți expuse – și unele reduse – am ales zece pe care merită să le luați acasă. Într-un peisaj editorial mai degrabă sărac, zece volume care vă vor face iarna mai frumoasă…

22
/11
/17

Cartea „Sub semnul lui Dylan” (traducere din limba spaniolă și note de Adina-Ioana T. Vladu) a fost publicată la Editura Allfa, în colecția „Pe Strada Ficțiunii”, în anul 2015.

22
/11
/17

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 18.00, la librăria Humanitas Cișmigiu va avea loc o întâlnire deschisă cu actorul și profesorul Miklós Bács, cu tema „Este actoria o artă?”, în cadrul Întâlnirilor Yorick.

22
/11
/17

Peste 1000 de titluri, 80 de cărți-eveniment, aproape 30 de lansări de carte și audiobook, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari, politologi, fotografi și jurnaliști celebri

22
/11
/17

Matei Vișniec este în prezent cel mai jucat dramaturg român atât în țară cât și în străinătate. În cadrul Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ”ImPuls”, ediția a 13-a, Vișniec este prezent cu două piese, ambele fiind producții ale Teatrului de Animație Țăndărică.

22
/11
/17

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale“ împreună cu Teatrul Tineretului Metropolis din București organizează cea de-a V-a ediție a Audiției Naționale. Concursul este deschis tinerilor actori, absolvenților și studenților facultăților de teatru din țară.  Evenimentul este organizat de către UNATC „I.L.Caragiale” București cu sprijinul Teatrului Metropolis din București.

22
/11
/17

Faceți loc în trending! Din 14 decembrie, CASTiNG, cel mai așteptat serial online de comedie, ajunge pe YouTube. Olimpia Melinte, Andreea Șovan, Ana Udroiu și Romina Sehlanec intră în pielea personajelor imaginate de ele, într-o producție independentă semnată de DIUD și distribuită gratuit, pe parcursul a 8 săptămâni, pe canalul casting.series.

21
/11
/17

Pe 30 noiembrie, la ora 16:00, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), va deschide Târgul 'Poveste de Crăciun' în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, unde îi așteaptă cu o mulțime de activități și surprize de sezon pe cei mici împreună cu familiile lor. Tot aici se va deschide și Patinoarul Copiilor, cel mai mare de acest fel din București dedicat exclusiv celor mici, care va funcționa pe toată durata iernii și va fi animat de mini-spectacole pe gheață cu personajele îndrăgite ale Operei Comice pentru Copii.

21
/11
/17

Institutul Cultural Român și Centrul Național al Cărții, în colaborare cu Ambasada României în Statele Unite Mexicane, organizează a doua participare consecutivă cu stand național la Târgul Internațional de Carte de la Guadalajara, Mexic (25 noiembrie – 3 decembrie). Anul acesta, literatura română va fi reprezentată de două voci proeminente ale prozei și poeziei: Mircea Cărtărescu și Ana Blandiana.

21
/11
/17

Teatrul Naţional I. L. Caragiale din Bucureşti anunţă premiera cu piesa Regele moare de Eugène Ionesco, un spectacol cu mari actori, o piesă de referinţă a literaturii contemporane, adusă în scenă de un tandem regizoral îndrăgit, tinerii Andrei şi Andreea Grosu, fondatorii Unteatru, cel devenit un teatru dintre cele mai apreciate.