În umbra lui Coré, spectacol francez de teatru-dans la Undercloud
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-umbra-lui-core-spectacol-francez-de-teatru-dans-la-undercloud/

,,În umbra lui Coré” este al doilea spectacol din Festivalul de teatru independent Undercloud care face parte din selecţia internaţională de spectacole.

Un articol de Ziarul Metropolis|7 septembrie 2014

Duminică, 7 septembrie, de la ora 21:00, spectacolul francez A l’ombre de Coré – În umbra lui Coré, al companiei franceze de dans „BAKHUS”, jonglează cu dualitatea aparentă-realitate, vorbind, în limbajul coregrafic, prin intermediul jocului de umbre și lumini, despre dificultatea de a discerne între iluzie și adevăr. Foarte modern, spectacolul, care a participat în sectiunea off a Festivalului de la Avignon (Theater Golovine, 2013 si 2014), este o provocare la nivel vizual, oferind exemple de maiestrie coregrafica clasică, îmbinată cu tehnici moderne, de tipul proiecțiilor video.

Producția a fost creată în 2011, în urma unei colaborari a coregrafului Mickaël Six cu dansatorul Sami Loviat-Tapie. Proiectul coregrafic explorează dimensiunile câmpului vizual – ceea ce vedem în realitate și ceea ce ni se pare că vedem. Hipnotizat, într-un univers poetic, publicul, fascinat deopotrivă de regatul umbrelor și de lumea înconjurătoare, se va găsi în imposibilitatea de a ști ce să privească mai întâi.

Pentru coregraful Mikael Six, aventura dansului a început în 2001, în zona underground hip hop. A descoperit, apoi, și a început să fie interesat de coregrafie. A colaborat cu mai multe companii de dans precum Artefakt (Céline Amato) sau Hervé Koubi. Dornic să descopere alte zone artistice, Mickael Six a lucrat și pentru spectacole de circ sau teatru. A creat spectacole de improvizaţie pe străzile marilor orașe: Avignon, Nisa, Barcelona, Roma. În ultimii zece ani, Mickael a început să-și împărtăşească propria viziune asupra dansului, realizând spectacole de autor.

Compania BAKHUS are drept obiectiv promovarea artelor spectacolului. În sfera dansului urban şi de stradă, trupa propune proiecte artistice în care toate formele de spectacol precum teatrul, muzica live, proiecţiile video se completeaza reciproc. Compania dezvoltă proiecte culturale şi educaţionale în parteneriat cu Centrul Cultural din Cannes, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Centrul de Artă Concret din Mouans-Sartoux.

INFO

Spectacolul A l’ombre de Coré – În umbra lui Coré  va avea loc în Sala de cinema Studio Horia Bernea, iar urata spectacolului este de 45 de minute.

Biletele se pot procura online prin www.bilete.ro sau de la info-point Undercloud situat in curtea Muzeului. Orar: 12:00-21:00. Costul unui bilet/spectacol este de 35 lei. Informatii suplimentare la numarul de telefon 0727.100.856 sau pe www.undercloud.ro

foto: http://www.theatre-golovine.com/

24
/07
/17

În perioada 25 iulie - 3 august, Radio România Muzical transmite în direct șapte spectacole din cadrul Festivalului “Richard Wagner” de la Bayreuth, unul dintre cele mai importante festivaluri de operă din lume şi un punct de referinţă pentru toţi iubitorii muzicii lui Wagner. Transmisiunile directe pot fi ascultate și la Radio România Cultural.

24
/07
/17

În această seară (24 iulie), de la ora 21.10, iubitorii teatrului pot vedea ”Năpasta” de I.L. Caragiale, în regia lui Miron Niculescu. Spectacolul a fost difuzat In Memoriam Emil Bota (15 septembrie 1911 - 24 iulie 1977), în anul 1970, chiar în ziua în care, acum 40 de ani, poetul, prozatorul și îndrăgitul actor - aici în rolul „Ion” – se stingea din viață.

23
/07
/17

Cine nu s-a bucurat în copilărie de minunata „Lorelei” sau de extraordinarele povești din „La Medeleni”? Lumile lui Ionel Teodoreanu, un scriitor de o sensibilitate aparte, care ne-a fermecat pe toți cu „Ulița copilăriei” și care s-a stins brusc, la vârsta de 58 de ani…

22
/07
/17

„Toate aceste nopți albe / All These Sleepless Nights”, „filmul documentar deghizat în ficțiune, teribil de sexy și năucitor în aparenta lui frivolitate”, după cum îl descrie Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, va intra în cinematografe vineri, 28 iulie.

22
/07
/17

Într-un spațiu cu o istorie tulbure precum cea a Balcanilor, unde în loc de „casă, dulce casă” zici „butoi cu pulbere”, totul se schimbă, chiar și iubirea. De care te bucuri unde, când și cum poți, chiar și pe drum. Pătimașe și variate, poveștile de amor balcanic au prins viață în filme care te însoțesc asemeni celor mai dulci amintiri ale iubirilor de-o vară.

21
/07
/17

Bogdan-Alexandru Stănescu (BAS) coordonează colecția „Biblioteca Polirom”. BAS (39 de ani) este poet și, din acest an, romancier. Cartea sa „Copilăria lui Kaspar Hauser” a fost primită cu entuziasm, primind elogii peste elogii. Ne-am întâlnit să stăm un pic de vorbă despre cărți, nu neapărat ale noastre. A reieșit că situația nu e deloc roz. Iată.

21
/07
/17

Toys este o experienţă teatrală radicală, venită din Los Angeles, unde piesa autoarei Saviana Stănescu a fost pusă în scenă cu două stagiuni în urmă de Gábor Tompa. Acesta a încadrat textul într-o oră, cu o mare economie de cuvinte, un text plin de elipse şi întreruperi. Ca urmare, această sumbră poveste cu zâne nu se pierde în psihologizarea interminabilă a personajelor, cu atât mai puţin în amânarea narcotică a unui final. O concizie rar întâlnită în ziua de azi.

21
/07
/17

Chester Bennington, solistul celebrei trupe americane Linkin Park, s-a sinucis. Cântărețul, în vârstă de 41 de ani, s-a spânzurat în ziua în care prietenul lui, Chris Cornell, de la Soundgarden - care s-a sinucis la rândul lui în luna mai - ar fi împlinit 53 de ani. Solistul trupei Linkin Park i-a scris atunci lui Cornell o scrisoare prin care rememorează ce a însemnat prietenia lor.

20
/07
/17

Astăzi, 20 iulie, de la ora 18.30, în Grădina Cărturești Verona din București (Str. Pictor Arthur Verona 13-15), Veronica D. Niculescu va citi fragmente din primul său roman pentru copii, O vară cu Isidor, apărut de curînd în colecția „Junior” a Editurii Polirom, ediţie ilustrată, disponibilă și în format digital.