Ionuţ Niculae: Talentul… nici nu-ţi dai seama că-l ai, îşi dau seama alţii
https://www.ziarulmetropolis.ro/ionut-niculae-talentul-nici-nu-ti-dai-seama-ca-il-ai-isi-dau-seama-altii/

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI Ionuţ Niculae (20 de ani) este unul dintre actorii din distribuţia filmului „Rocker” regizat de Marian Crişan, care a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la San Sebastian în septembrie 2012, film care în România va avea premiera pe 23 februarie. Tânărul actor entuziast şi dedicat meseriei, pentru care se […]

Un articol de Judy Florescu|28 ianuarie 2013

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI Ionuţ Niculae (20 de ani) este unul dintre actorii din distribuţia filmului „Rocker” regizat de Marian Crişan, care a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la San Sebastian în septembrie 2012, film care în România va avea premiera pe 23 februarie.

Tânărul actor entuziast şi dedicat meseriei, pentru care se documentează în mod constant prin prezenţa sa în sălile de spectacol, în funcţie de programul repetiţiilor sale, îşi doreşte să lucreze cât mai mult, fiindcă tot ceea ce face cu multă plăcere, din pricina iubirii necondiţionate pentru teatru.

În afară de rolul său din piesa „Hoţii de frumuseţe” de Pascal Bruckner în regia lui Chris Simion de la Teatrul Evreiesc de Stat, Ionuţ Niculae joacă şi în două producţii ale U.N.A.T.C.-ului, „Jacques sau supunerea” şi „Clasa Noastră”.

„Clasa Noastră” în regia Simonei Măicănescu este primul spectacol din cadrul U.N.A.T.C. care se va juca într-un teatru de stat şi a patra montare a piesei din lume.

Spectacolul studenţesc „Clasa Noastră” este prima şi singura piesă jucată în baraca roşie de la U.N.A.T.C., iar pentru pregătirea rolului său, Ionuţ Niculae a luat parte la două ceremonii din Sinagogă.

„Repetiţiile la „Clasa Noastră”  au durat o lună şi zece zile. A fost ca un cantonament, lucram 12-13 ore în fiecare zi. Am învăţat foarte multe de la Simona Măicănescu, care nu este profesoară la noi, a venit special din Franţa pentru a monta această piesă,,” spune Ionuţ Niculae.

Despre rolul din piesa Simonei Măicănescu îmi mărturiseşte că a lucrat la el foarte asiduu: „Unele roluri te solicită foarte mult iar altele îţi vin ca o mânuşă. Toate sunt plăcute.Sigur, rolurile care te fac să te gândeşti noaptea la ele sunt mult mai ofertante. Rolul din „Clasa noastră” m-a solicitat cel mai mult. N-am mai avut chef de glume. Am fost acolo trup şi suflet cât a fost nevoie.”

Spectacolul „Clasa Noastră” va participa la SZEM, festival internaţional al facultăţilor de teatru europene, care se va desfăşura între 5 şi 10 februarie la Miskolc, Ungaria.

„Nu ştiu ce e talentul. Până la urmă talentul e ceva…cred că nici nu-ţi dai seama că îl ai sau îşi dau seama alţii. La un actor contează şi rolul şi regizorul. Poţi să faci un rol bun neavând în spate un regizor capabil sau poţi să faci un rol prost având în spate un regizor foarte mare. Depinde de tine, tu-ţi faci rolul. Poţi să faci dintr-un rol mic un rol mare la care să se uite lumea. Şi textul contează. În orice rol trebuie să porneşti cu adevăr,” spune Ionuţ Niculae.

În opinia tânărului actor, una dintre cele mai frumoase experienţe teatrale pe care le-a avut s-a petrecut în 2012 la Festivalul de Teatru Independent “Undercloud”, unde a avut ocazia să joace într-un spectacol-lectură „Aplauze pentru Lena” alături de Puşa Darie şi Marius Manole, unul dintre reperele sale artistice în carieră.

L-am întrebat pe Ionuţ  Niculae dacă are o replică preferată din teatru, moment în care fără să stea pe gânduri mi-a spus:”Acolo unde există talent, nu există nici boală, nici  bătrâneţe şi până şi moartea e ceva mult prea mic care să-i stea în cale.” (Horaţiu Mălăele, Măscăriciul)

17
/03
/17

Ambasadoare a campaniei „Artiștii pentru artiști”, inițiată de UNITER, Dorina Chiriac vă invită la teatru. Ea joacă rolul principal în “Micul Prinț”, la Teatrul de Comedie, în seara aceasta, de la ora 19.00. Cumpărând bilete la spectacol, contribuiți la fondul de ajutorare a artiștilor în vârstă și în dificultate.

15
/03
/17

Judith State este Sandra din filmul „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, fapt care îi aduce o nominalizare la Premiile Gopo pentru „Cea mai bună actriță într-un rol secundar”. Însă Judith State nu este actriță, ea vine din zona dansului. Cum se împacă, așadar, filmul și dansul contemporan?

15
/03
/17

Face parte din generaţia tânără de actori şi a absolvit Facultatea de Teatru de la Universitatea, Iaşi, la clasa profesorului Sergiu Tudose, în 2003. A debutat ca actor la Teatrul Național din Târgu Mureş. Colaborează permanent cu Teatrul "Tony Bulandra" din Targoviște, Teatrul “L.S. Bulandra” din București și urmează să joace la Teatrul Metropolis din București, în spectacolul “Histerical blindness”, în regia lui Cristi Juncu, spectacol care se află deja în repetiții și care va avea premiera în primăvara lui 2017.

13
/03
/17

Nominalizat la Premiile Gopo din acest an, la categoria „Cel mai bun actor într-un rol principal”, pentru rolul Hogaș din „Câini”, actorul Gheorghe Visu spune că cel mai mult în filmul lui Bogdan Mirică i-a plăcut să tragă cu pistolul, la final.

08
/03
/17

Ana a teminat recent filmările la primul ei lungmetraj american, „Induced Effect”, în care l-a avut ca partener pe Eric Roberts și a început repetițiile la „Upstart”, un show TV despre realizarea unui Start-Up YouTube Channel. Între filmări, a finalizat un pictorial care celebrează actrițe îndrăgite de publicul român.

07
/03
/17

INTERVIU. Mihai Călin (49 de ani) lucrează de peste două decenii la Naționalul bucureștean. E un actor apreciat (premiat de UNITER acum doi ani pentru rolul Caliban din „Furtuna”). L-am văzut de multe ori în ultimul timp și – comit o indiscreție – a fost singurul actor la care am avut permanent senzația că e din ce în ce mai bun.

07
/03
/17

Face parte din generația tânără de actori și este absolventă a Facultății de Teatru, secția actorie, a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, București, precum și a masteratului, unde i-a avut profesori pe Ion Cojar, Adrian Titieni, Liviu Lucaci și Gelu Colceag.

02
/03
/17

„Pitch Perfect”, filmul despre o trupă a cappella de studenți, este comedia musical pe locul 2 ca încasări din istoria înregistrată a filmului. Filmul a adus în atenția publicului mondial un fenomen muzical vechi de câteva secole bune, care atrage numeroase tipuri de public modern: muzica a cappella.

13
/02
/17

INIȚIATIVĂ Teatrul Metropolis, condus de George Ivaşcu, propune, la zece ani de la înfiinţare, un spectacol aniversar, în care vor juca zece actori de până în 30 de ani, selectaţi de maeştri ai scenei româneşti de astăzi în cadrul Galei Metropolis 10 ani, eveniment care a avut loc pe 14 decembrie 2016.

08
/02
/17

INIȚIATIVĂ Teatrul Metropolis, condus de George Ivașcu, propune, la zece ani de la înființare, un spectacol aniversar, în care vor juca zece actori de până în 30 de ani, selectați de maeștri ai scenei românești de astăzi în cadrul Galei Metropolis 10 ani, eveniment care a avut loc pe 14 decembrie 2016.