Pozitia copilului şi Sunt o babă comunistă vor fi proiectate la Madrid
https://www.ziarulmetropolis.ro/pozitia-copilului-si-sunt-o-baba-comunista-vor-fi-proiectate-la-madrid/

Lungmetrajele „Poziţia copilului“, de Călin Peter Netzer, ,,Când se lasă seara peste Bucureşti…”, de Corneliu Porumboiu, şi ,,Sunt o babă comunistă”, de Stere Gulea, vor fi proiectate, în perioada 10 decembrie – ianuarie 2014, la cea de-a IV-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc de la Madrid.

Un articol de Andrada Văsii|4 decembrie 2013

Lungmetrajele „Pozitia copilului“, de Călin Peter Netzer, „Când se lasă seara peste Bucureşti…“, de Corneliu Porumboiu, şi „Sunt o babă comunistă”, de Stere Gulea, vor fi proiectate, în perioada 10 decembrie – ianuarie 2014, la cea de-a IV-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc de la Madrid.

Potrivit site-ului Institutului Cultural Român (ICR), Cine Doré găzduieşte opt lungmetraje de ficţiune, iar la Cineteca va putea fi vizionat un ciclu de documentare recente, majoritatea dintre acestea în premieră în Spania.

La eveniment va participa regizorul Stere Gulea, care va prezenta două dintre filmele sale, la Cine Doré. Astfel, vor fi proiectate în Spania „Sunt o babă comunistă” şi „Moromeţii”.

Regizoarea Alexandra Gulea va veni la Madrid pentru a-şi prezenta debutul în lungmetrajul de ficţiune, „Matei copil miner”.

Filmul „Sunt o babă comunistă”, cu Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea şi Ana Ularu, va avea prima proiecţie pe 10 decembrie, de la ora 19.15, fiind urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri. A doua proiecţie va fi în luna în ianuarie.

De asemenea, pe 11 decembrie va fi proiectat lungmetrajul „Moromeţii”, iar pe 12 decembrie, „Matei, copil miner”.

Citiți și: Beta Cinema se va ocupa de distribuţia la nivel internaţional a filmului românesc „Poziţia copilului”

Zilele Filmului Românesc la Madrid includ şi proiecţii ale filmelor „Câinele japonez”, de Tudor Cristian Jurgiu, „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”, de Corneliu Porumboiu, „Rocker”, de Marian Crişan, „Despre oameni şi melci”, de Tudor Giurgiu, „Pozitia copilului”, de Călin Peter Netzer

Pozitia copilului

Vlad Zamfirescu şi Luminiţa Gheorghiu – Pozitia copilului

Vor mai fi prezentate „În numele primarului”, de Anca Hirţe, „Afacerea Tănase. Leapşa pe murite”, de Ionuţ Teianu, „Aici…adică acolo”, de Laura Căpăţâna Juller, „După tăcere ceea ce nu e rostit nu există?”, de Vanina Vignal, „Un gând, un vis, Doyle… şi-un pix”, de Bogdan Ilie-Micu, notează Mediafax.

Evenimentul este organizat de ICR Madrid şi Cinemateca Spaniolă (Filmoteca Española), cu colaborarea Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), Mediapro Entertainment România şi sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Societăţii Autorilor Români din Audiovizual.

Foto credit: Cos Aelenei, foto din filmul Pozitia copilului

21
/11
/17

CRONICĂ DE FILM Foarte puţine filme din acest an au energia pe care o degajă „120 de bătăi pe minut” („120 battements par minute”), al treilea lungmetraj al regizorului francez Robin Campillo, laureat cu Grand Prix şi Premiul Criticii (FIPRESCI) la Festivalul de la Cannes.

19
/11
/17

Cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, care are titlul de lucru „#9”, va fi produs de Sony Pictures , informează The Hollywood Reporter. Tot ce se știe pana acum este că noul film al lui Tarantino (Plasat la finalul anilor 1960 - începutul anilor 1970, în Los Angeles) va beneficia de o distribuţie remarcabilă.

17
/11
/17

Cele mai noi filme poloneze, premiate în ultima vreme în Polonia și în lume, vor putea fi văzute în cadrul festivalului CinePOLSKA, de vineri până duminică și la sfârșitul săptămânii viitoare, la Cinematograful ''Elvira Popescu'' din Capitală.

17
/11
/17

“Nu există lucru simplu. Simplu înseamnă dificil.” - Martin Scorsese. Cineast, cinefil, om de cinema, considerat alături de Steven Spielberg, liderul generației de regizori americani lansați la începutul anilor '70, Martin Scorsese împlinește, astăzi, 75 de ani!

15
/11
/17

Intră din 17 noiembrie în cinematografe „Tărâmul binecuvântat” / „God's Own Country”, un film cu 11 nominalizări la British Independent Film Awards, cele mai importante premii din industria independentă de film din Marea Britanie. Regizat de Francis Lee, filmul este considerat de publicul și de presa internațională unul dintre succesele cinematografice ale lui 2017.

14
/11
/17

CRONICĂ DE FILM La 30 de ani de la istoricul eveniment, Liviu Tofan, fost jurnalist la Radio Europa Liberă, reconstituie într-un documentar de televiziune revolta muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987, unul din cele mai importante și emoționante gesturi de demnitate colectivă din istoria recentă a României.

13
/11
/17

Vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 17-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, FAUST XX (1966), o comedie SF purtând semnătura inconfundabilă a lui Ion Popescu Gopo.

13
/11
/17

Pe scurt, despre câteva filme româneşti din a doua jumătate a anului: „Breaking News”, „Capace”, „Aniversarea”, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, „Mariţa”. Şi, bineînţeles, neuitatul, în cel mai rău sens cu putinţă, „Octav”.

13
/11
/17

Sute de persoane au mărșăluit duminică la Hollywood în sprijinul victimelor hărțuirii și agresiunilor sexuale - inspirate de campania #MeToo de pe rețelele de socializare. Marșul a avut loc pe fondul unui val de acuzații privind hărțuirile sexuale și violurile care vizează mai multe persoane publice, după dezvăluirile cu privire la producătorul hollywoodian Harvey Weinstein.