Premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj” îi va fi acordat lui Horaţiu Mălăele
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiul-de-excelenta-al-festivalului-international-de-film-comedy-cluj-ii-va-fi-acordat-lui-horatiu-malaele/

Actorul Horaţiu Mălăele va fi distins cu premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj”, care va avea loc în perioada 12-21 octombrie la Cluj-Napoca.   Conform unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatorii Comedy Cluj, actorul Horaţiu Malaele va fi distins cu premiul de excelenţă al festivalului, ceremonia urmând să aibă […]

Un articol de |24 septembrie 2012

Actorul Horaţiu Mălăele va fi distins cu premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj”, care va avea loc în perioada 12-21 octombrie la Cluj-Napoca.

 

Conform unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatorii Comedy Cluj, actorul Horaţiu Malaele va fi distins cu premiul de excelenţă al festivalului, ceremonia urmând să aibă loc în 17 octombrie, de la ora 17.00, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.

Acordarea premiului de excelenţă în cadrul festivalului Comedy Cluj va fi prefaţată de proiecţia filmului „Divorţ din dragoste”, film regizat de Andrei Blaier, cu o poveste la fel de actuală şi acum, la mai bine de 11 ani de la lansarea pe marile ecrane, şi va fi urmată de un dialog informal susţinut de Horaţiu Mălăele cu publicul.

La ediţiile precedente ale Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj” au fost laureaţi cu premiul de excelenţă, distincţie acordată pentru contribuţia adusă la dezvoltarea cinematografiei româneşti, actorii Marin Moraru şi Tora Vasilescu (2009), regizorul Geo Saizescu şi actorul Sebastian Papaiani (2010) şi actritţa Draga Olteanu Matei (2011).

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj” se va desfăşura, în perioada 12-21 octombrie la Cluj-Napoca şi va cuprinde peste 130 de filme din 35 de ţări, având peste 100 de invitaţi din industria filmului românesc şi străin şi incluzând zeci de evenimente conexe (workshop-uri, expoziţii, piese de teatru, spectacole stradale).

Actor, regizor, caricaturist şi scriitor, Horaţiu Mălăele a realizat roluri memorabile în numeroase filme de lung metraj. Debutul său ca actor de cinema a avut loc în anul 1974 („Muntele ascuns”, regizor Andrei Cătălin Băleanu). Au urmat apoi roluri importante asupra cărora şi-a pus amprenta în producţii precum „Secretul lui Bachus” (1974, regia Geo Saizescu), „Divorţ din dragoste” (1991, regia Andrei Blaier), „Această lehamite” (1994, regia Mircea Daneliuc), „Amen” (2001, regia Costa Gavras) sau „Poker” (2010, regia Sergiu Nicolaescu).

Ca regizor de film, a obţinut numeroase distincţii naţionale şi internaţionale cu „Nunta mută” (2008).

 

Sursa: Mediafax

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.