Prietenii TVR 2 au văzut „Floarea de cactus“ la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/prietenii-tvr-2-au-vazut-floarea-de-cactus-la-teatrul-metropolis/

Vedetele TVR 2 şi telespectatorii care au câştigat invitaţii pe pagina de Facebook TVR 2 au avut ocazia să urmărească luni seară (15 aprilie), la Teatrul Metropolis, spectacolul „Floarea de cactus“.

Un articol de Andrada Văsii|16 aprilie 2013

Vedetele TVR 2 şi telespectatorii care au câştigat invitaţii pe pagina de Facebook TVR 2 au avut ocazia să urmărească luni seară (15 aprilie), la Teatrul Metropolis, o interpretare spectaculoasă a piesei „Floarea de cactus“ după Barillet şi Gredy, a cărei regie este semnată de Alice Barb.

 

„Matinala“ Oana Dobrescu („Telejurnal“, TVR 1), Lucian Pîrvoiu („Ora de ştiri“, TVR 2), Liana Stanciu (TVR 2) şi Mihai Georgescu (solistul trupei Bere Gratis) s-au numărat printre spectatorii nerăbdători să vadă spectacolul realizat de Alice Barb după textul semnat de Pierre Barillet şi Jean-Pierre Grédy.

 

Spectacolul „Floarea de cactus“ este o comedie despre iubire, despre cum trebuie să iubeşti şi despre cum să iubeşti pe cine trebuie.

Alice Barb,
regizor

Universul acestui spectacol este adus în scenă de o distribuţie de excepţie: Adela Mărculescu, Damian Crâşmaru, Cristiana Răduţă-Bobic, Lucian Ghimişi, Mihai Niculescu şi Rudy Rosenfeld, o echipă de artişti care au reuşit să atragă simpatia şi aplauzele publicului numeros prezent în sală. O apariţie cu totul specială în spectacol este cea a lui Maurice, un personaj cel puţin adorabil, care se lasă aşteptat până în ultimul moment.

Am să spun un lucru foarte cunoscut: că teatrul înseamnă întâlnire. Întâlnirea noastră cu dumneavoastră, întâlnirea actorilor cu dumneavoastră, întâlnirea celor care în seara asta jucăm o piesă minunată – „Floarea de cactus“, cu un imens succes, întâlnirea cu o regizoare extraordinară – Alice Barb.

Adela Mărculescu,

actriță

„Floarea de cactus“, scrisă în 1961 de cei doi dramaturgi francezi Barillet şi Gredy, a fost sursă de inspiraţie şi pentru filmul cu acelaşi nume („Cactus Flower“, 1969), care îi are în rolurile principale pe Ingrid Bergman, Goldie Hawn şi Walter Matthau.

 Info:

Evenimentul de luni seară a fost organizat de TVR 2 împreună cu Teatrul Metropolis şi face parte din seria de întâlniri „Prietenii TVR 2 văd cele mai bune spectacole!“.

Fotografiile pot fi descărcate de pe pagina de Facebook a postului TVR 2 – www.facebook.com/fanTVR2.

Foto credit: TVR2

27
/02
/17

CORESPONDENȚĂ DE LA BERLIN Despre cât de greu se obţin biletele la proiecţiile din cadrul Festivalului de Film de la Berlin. Despre filmul care a deschis ediţia din acest an - "Django", povestea celebrului chitarist de jazz Django Reihardt. Şi despre o dramă japoneză plină de sensibilitate şi candoare.

26
/02
/17

Filmul „Lion/Saroo: Drumul spre acasă” care se bucură de un succes răsunător în toate colţurile lumii, se bazează pe o poveste reală, emoţionantă şi plină de candoarea şi speranţa regăsirii familiei.

25
/02
/17

În perioada 14-17 septembrie 2017, va avea loc a doua ediție a DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București. Proiecțiile, concertele, evenimentele și atelierele pentru copii și tineri se vor desfășura în mai multe cartiere ale capitalei.

25
/02
/17

Duminică, 26 februarie 2017, de la ora 19.00, la Teatrul EXCELSIOR va avea loc premiera spectacolului „TimeAholics” de Bogdan Capșa, un tânăr de 17 ani, în regia Ancăi Ciuclaru. Piesa a câștigat cea de-a doua ediție a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți New Drama.

24
/02
/17

Când îl văd îmi dispare complet cheful pentru micul dejun frugal, pe care îl servesc cu religiozitate (3-4 ouă – fierte, ochiuri sau omletă- un copănel de pui sau câteva felii zdravene de șuncă, ceva mezeluri la grămadă, niște castraveciori murați sau gogoșari în oțet, un codru de brânză și ce mai pică), parcă mă văd la bătrânețe, adică peste două –trei luni, mimând mișcare cu gândul la ce o să mănânc după.

24
/02
/17

Centrul Cultural Casa Artelor și Primăria Sectorului 3 îi invită pe bucureșteni astăzi, între orele 18.00 și 21.00, la "ZIUA DRAGOBETELUI", ediția a IV-a, un eveniment dedicat iubirii și tradițiilor românești. La ora 19.00, în Cupola Casei Artelor, toți cei care doresc să închine un pahar de vin în cinstea iubirii autentic românești, vor fi invitați la o prezentare de vinuri, urmată de o degustare.

24
/02
/17

CRONICĂ DE FILM Danny Boyle ţinteşte resursele de nostalgie după tinereţe ale spectatorilor, cu „T2 Trainspotting”, reîntâlnirea a patru personaje celebre după 20 de ani. În schimb, „Copacul cu poveşti”, de spaniolul J.A. Bayona, este o melodramă care evadează din când în când în fantastic, însă fără o mare îndrăzneală.

23
/02
/17

Teatrul Evreiesc de Stat continuă familiarizarea publicului cu dramaturgia unuia dintre cei mai valoroşi dramaturgi israelieni contemporani, Hillel Mittelpunkt. După comedia Varşovia.Ghid Turistic, ”Şofer / Pictor” aduce în scenă doi protagonişti complet diferiţi, forţaţi să trăiască împreună într-un spaţiu închis. Premiera oficială a spectacolului va avea loc pe 24, 25 şi 26 februarie, de la ora 19.00, la Teatrul Evreiesc de Stat.

23
/02
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE În 1789 se năştea la Hotahova (azi în Albania) un om cu destin neobişnuit. La zece ani vine în Ţara Românească, face studii de filosofie la Viena şi de medicină în Germania, la Halle; revine la Bucureşti şi aici are o carieră spectaculoasă, cu reverberaţii până astăzi în Grecia. S-a stins din viaţă în 1874. E vorba de Apostol Arsaki.

23
/02
/17

A fost o vreme când la Bucureşti s-a construit mult, somptuos şi durabil. În istoria Europei răstimpul e cunoscut drept la belle époque; în România a fost vorba de domnia regelui Carol I. Să amintim doar câteva clădiri ridicate atunci şi cu care ne mândrim şi azi în faţa străinilor, încercând  să-i convingem că am fost „micul Paris”. Aşa dar: Ateneul român, Ministerul Agriculturii, Palatul Cantacuzino, Palatul de Justiţie, Poşta, CEC-ul, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Bursei, Palatul Asigurări Generala, Bufetul de la Şosea, Palatul Camerei Deputaţilor (azi muzeul Patriarhiei), Fundaţia universitară Carol I

23
/02
/17

„Bacalaureat” (regia Cristian Mungiu)”, „Câini” (regia Bogdan Mirică), „Două lozuri” (regia Paul Negoescu), „Inimi cicatrizate” (regia Radu Jude) și „Sieranevada” (regia Cristi Puiu) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo 2017 la categoria „Cel mai bun film”.