ShortsUP În Parc – filme scurte şi concert We Singing Colors
https://www.ziarulmetropolis.ro/shortsup-in-parc-filme-scurte-si-concert-we-singing-colors/

Filmele scurte care au avut cel mai mare impact la public în 2013 şi 2014 se reunesc sâmbătă, pe 30 august, la Teatrul de Vară Herăstrău. ShortsUP În Parc aduce sub cerul liber o colecţie de scurtmetraje ce a strâns un număr record de emoţii, aplauze şi hohote de râs pe parcursul ultimilor doi ani.

Un articol de Petre Ivan|20 august 2014

Seara începe cu un concert indie-pop al formației We Singing Colors, autorii single-ului Good Days, Bad Days, care a invadat radio-urile alternative din România și din străinătate.

Cunoscuți pentru prestații spontane în locuri neconvenționale precum parcuri, acoperișuri, străzi, taxi-uri, membrii We Singing Colors au pregătit pentru ShortsUP În Parc un experiment muzical ce îmbină instrumentele acustice (triola, oua, chimes) cu vibrații electronice și povești originale.

Începând de la 21:00, două ore pline de ficțiune, dramă, comedie și romance vor anima atmosfera ultimului weekend oficial de vară, într-un amfiteatru înconjurat de natură.

Din Julian (r. Matthew Moore, Australia, 2011), câștigătorul Ursului de Cristal la Berlin, aflăm că libertatea și curajul se dobândesc încă din copilărie și se păstrează o viață întreagă. Nu e ușor să fii rebel când ai nouă ani, mai ales dacă locuiești în lumea adulților plini de secrete. Un scurtmetraj amuzant și sensibil despre drumul dificil către maturitate.

Julian (r. Matthew Moore, Australia, 2011)

Julian (r. Matthew Moore, Australia, 2011)

Comedia franceză revine în programul ShortsUP cu Diagnostic (r. Fabrice Bracq, Franta, 2013), unul dintre cele mai apreciate scurtmetraje de la Weekendul Comediei Scurte, un film ce tratează aventurile cuplurilor neconvenționale.

Specialitatea doctorului Semyc este o boală foarte populară pentru care nu s-a găsit niciun leac – anunțarea diagnosticului e un exercițiu delicat pe care acesta îl stăpânește la perfecție.

În Goana (r. Victor Carrey, Spania, 2011), ficțiune nominalizată la Chicago Film Festival, echilibrul unei zile liniștite e distrus de o serie de coincidențe insolite: o gumă de mestecat, o cafea cu lapte, o țigară aprinsă pe jumătate, o geantă cu bani.

Când viața îți atârnă de un fir subțire, poate că cel mai înțelept lucru e să fugi. Să evadezi cât mai repede, să lași totul în urmă și să te oprești doar atunci când pericolul a trecut.

Toate întâmplările din scurtmetrajul lui Victor Carrey contribuie la dezlegarea misterului cel din urmă: încotro aleargă eroul filmului?

Biletele pentru ShortsUP În Parc pot fi achiziționate în avans la prețul de 30 de lei din rețelele MyTicket și Eventim.

Foto cu ShortsUP în Parc şi Julian-

21
/11
/17

CRONICĂ DE FILM Foarte puţine filme din acest an au energia pe care o degajă „120 de bătăi pe minut” („120 battements par minute”), al treilea lungmetraj al regizorului francez Robin Campillo, laureat cu Grand Prix şi Premiul Criticii (FIPRESCI) la Festivalul de la Cannes.

19
/11
/17

Cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, care are titlul de lucru „#9”, va fi produs de Sony Pictures , informează The Hollywood Reporter. Tot ce se știe pana acum este că noul film al lui Tarantino (Plasat la finalul anilor 1960 - începutul anilor 1970, în Los Angeles) va beneficia de o distribuţie remarcabilă.

17
/11
/17

Cele mai noi filme poloneze, premiate în ultima vreme în Polonia și în lume, vor putea fi văzute în cadrul festivalului CinePOLSKA, de vineri până duminică și la sfârșitul săptămânii viitoare, la Cinematograful ''Elvira Popescu'' din Capitală.

17
/11
/17

“Nu există lucru simplu. Simplu înseamnă dificil.” - Martin Scorsese. Cineast, cinefil, om de cinema, considerat alături de Steven Spielberg, liderul generației de regizori americani lansați la începutul anilor '70, Martin Scorsese împlinește, astăzi, 75 de ani!

15
/11
/17

Intră din 17 noiembrie în cinematografe „Tărâmul binecuvântat” / „God's Own Country”, un film cu 11 nominalizări la British Independent Film Awards, cele mai importante premii din industria independentă de film din Marea Britanie. Regizat de Francis Lee, filmul este considerat de publicul și de presa internațională unul dintre succesele cinematografice ale lui 2017.

14
/11
/17

CRONICĂ DE FILM La 30 de ani de la istoricul eveniment, Liviu Tofan, fost jurnalist la Radio Europa Liberă, reconstituie într-un documentar de televiziune revolta muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987, unul din cele mai importante și emoționante gesturi de demnitate colectivă din istoria recentă a României.

13
/11
/17

Vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 17-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, FAUST XX (1966), o comedie SF purtând semnătura inconfundabilă a lui Ion Popescu Gopo.

13
/11
/17

Pe scurt, despre câteva filme româneşti din a doua jumătate a anului: „Breaking News”, „Capace”, „Aniversarea”, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, „Mariţa”. Şi, bineînţeles, neuitatul, în cel mai rău sens cu putinţă, „Octav”.

13
/11
/17

Sute de persoane au mărșăluit duminică la Hollywood în sprijinul victimelor hărțuirii și agresiunilor sexuale - inspirate de campania #MeToo de pe rețelele de socializare. Marșul a avut loc pe fondul unui val de acuzații privind hărțuirile sexuale și violurile care vizează mai multe persoane publice, după dezvăluirile cu privire la producătorul hollywoodian Harvey Weinstein.