VIDEO „Pădurea spânzuraţilor“ şi „Poziţia copilului“, proiectate la Festivalul de Film de la Karlovy Vary
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-padurea-spanzuratilor-si-pozitia-copilului-proiectate-la-festivalul-de-film-de-la-karlovy-vary/

Producţiile „Pădurea spânzuraţilor“, în regia lui Liviu Ciulei, şi „Poziţia copilului“, regizat de Călin Peter Netzer, vor fi proiectate la Festivalul de Film de la Karlovy Vary.

Un articol de Andrada Văsii|17 iunie 2013

Producţiile „Pădurea spânzuraţilor“, în regia lui Liviu Ciulei, şi „Poziţia copilului“, regizat de Călin Peter Netzer, vor fi proiectate, în secţiunile Out of the Past, respectiv Horizons, la Festivalul de Film de la Karlovy Vary, care se desfăşoară între 28 iunie şi 6 iulie, informează ICR.

„Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după premiatele „Maria” (2003) și „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism  şi umor despre traumele sufocării copiilor din dragoste şi despre amprentele pe care părinţii le lasă în personalitatea acestora. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer. „Poziția copilului” a avut un număr record de spectatori în cinematografele din țară, în primul weekend de lansare de 19.729 de spectatori.

Acestea nu sunt singurele producţii româneşti ce vor rula la evenimentul din republica Cehă, notează Mediafax.

„La limita de jos a cerului“, o coproducţie România-Moldova, rulează în premieră mondială la Festivalul de la Karlovy Vary, în secţiunea East of the West. Filmul spune povestea unui adolescent, Viorel, care locuieşte alături de mama sa într-un oraş din Moldova. Nu are nici mari ambiţii, nici speranţe de la viaţă şi câştigă toţi banii pe care îi are din activităţi ilegale.

Scenariul filmului este semnat de Corneliu Porumboiu şi Igor Cobileanski.

Filmului lui Cobileanski i se alătură, în selecţia Festivalului de la Karlovy Vary, scurtmetrajul documentar „După fel şi chip“, care prezintă comunitatea bătrânilor dintr-un sat care are o singură pasiune: aceea de a-şi face fotografii pentru propriile pietre funerare.

În deschiderea Festivalului de la Karlovy Vary va rula filmul „Mood Indigo“, o adaptare a romanului lui Boris Vian „Spuma zilelor“, semnată de Michel Gondry.

Foto credit: Cos Aelenei

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.