Înscrie-te la Masterclass: Silvia Macrea, Jesús Carmona și Noah Wertheim la Bursa de Spectacole 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/%c3%aenscrie-te-la-masterclass-silvia-macrea-jes%c3%bas-carmona-%c8%99i-noah-wertheim-la-bursa-de-spectacole-2019/

De astăzi, 30 mai 2019, vă puteţi înscrie pentru „Întâlniri cu mari coregrafi”. Evenimentul are loc în fiecare an, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, în cadrul Bursei de Spectacole unde sunt organizate o serie de masterclass-uri de dans la care participanţii au şansa să lucreze câteva ore cu coregrafi celebri, care s-au făcut remarcaţi prin unicitatea stilului lor. Anul acesta, masterclass-urile vor fi susţinute de Noah Wertheim (director artistic şi coregraf Vertigo Dance Company), Jesús Carmona (Ballet Flamenco Jesús Carmona) şi Silvia Macrea (CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu).

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2019

Masterclass-urile se adresează tuturor pasionaților de dans și de explorarea formelor sale. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile (aproximativ 30 persoane/atelier/zi) și se face pe baza completării formularului de înscriere, aici. Cei interesați să participe trebuie să se implice activ, nu se acceptă observatori. Organizatorii nu asigură și nu acoperă costurile de transport și cazare pentru participarea la masterclass-uri.

În scopul dezvăluirii artei, masterclass-urile sunt structurate în două părți: una teoretică – de introducere și prezentare succintă a conceptelor și principiilor de mișcare folosite în crearea unui spectacol și o parte practică – experimentarea metodelor de lucru. Evenimentele din cadrul Bursei vor avea locîn 17, 20 și 21 iunie, la CJPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.

17 iun, 14:00

Noa Wertheim, Artistic Director and Choreographer – Vertigo Dance Company, ISR

Multi-talentata artistă Noa Wertheim este o coregrafă și dansatoare foarte apreciată la nivel internațional, aceasta fiind distinsă cu numeroase premii, inclusiv premiul oferit de Ministerul Culturii din Israel tinerilor coreografi în 1998, Premiul Landau pentru Artele Spectacolului în 2003 și premiul oferit de Ministerul Culturii din Israel pentru coregrafia sa din spectacolul „Birth of the Phoenix”, în 2012. Noa lucrează și creează la studioul Vertigo Dance și la Centrul Gerard Behar din Ierusalem și la studioul său personal din cadrul Vertigo Eco-Art Village, unde trăiește alături de partenerul ei de viață și dans, Adi Sha’al, și cei trei copii ai lor, într-o comunitate care susține artele într-o manieră responsabilă din punct de vedere ecologic și social.

20 iun, 14:00

Jesús Carmona, Ballet Flamenco Jesús Carmona, ESP

În luna septembrie a prezentat spectacolul Impetu’s la Dubai Opera și la Suzhou Arts Centre, iar în octombrie a prezentat AmatØr la Irvine Barclay Theatre of  Los Angeles. Datorită creativității și impactului educațional al atelierelor și cursurilor, Jesús Carmona continuă să fie activ în Flamenco și în 2019. A participat la Rome Flamenco Festival în ianuarie și la Jerez Festival în februarie. Urmează să meargă în turnee în Madrid, Alicante, UK, New York, printre altele. Va participa cu două spectacole diferite timp de trei zile, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

21 iun, 14:00

Silvia Macrea

Silvia Macrea este coregraf şi manager al celei mai vechi formaţii de dansuri populare din România, înfiinţată în 1944: Junii Sibiului. Semnează un portofoliu impresionant de coregrafii de dansuri şi obiceiuri româneşti, regie şi coregrafie pentru spectacole tematice şi spectacole de teatru muzical coregrafic. A susținut seminarii de dans în Germania, Franţa, Portugalia, Hong Kong, Taiwan, Japonia, SUA.

Întâlnirile se desfășoară sub îndrumarea Adrianei Bârză-Cârstea, Lect. Univ. Dr. la Departamentul de Artă Teatrală din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, membru în Centrul de Studii Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului (CAVAS), coregraf şi consilier artistic pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), secţiunea spectacole de dans.

Bursa de Spectacole de la Sibiu (17-22 iunie 2019) este o structură asociată a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (14-23 iunie 2019). Alpha Bank este partener al Bursei de Spectacole.

Foto credit: Cristi Cojocariu

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.