„10 pentru BAC” la Arte dell’Anima
https://www.ziarulmetropolis.ro/10-pentru-bac-la-arte-dellanima/

Asociaţia Arte dell’Anima a demarat proiectul educaţional „10 pentru BAC”, realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, în scopul promovării creaţiei româneşti.

Un articol de Liliana Matei|19 ianuarie 2021

Importanți autori români vor fi aduși în dezbatere prin ateliere de lectură: Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, Marin Preda, Camil Petrescu etc.

Proiectul propune ateliere de lectură pornind de la  materia pentru examenul de bacalaureat, la care vor participa actori profesionști: Andreea Bibiri, Adrian Ciobanu, Lucian Iftime și Vlad Lință. Regizorul spectacolelor lectură este Mara Oprea. Irina Cerchia, filolog și teatrolog, va fi moderatorul dezbaterilor.  Echipa de filmare este coordonată de directorul de imagine Ștefan Coman.Managerul proiectului este Crina Lință, actriță și fondatoarea Asociației Arte dell’Anima.

În datele de 21, 22 și 25 ianuarie vor avea loc online cele trei ateliere interactive, pentru elevii claselor IX-XII din Colegiul Național „Mihai Viteazul” și Colegiul Național „Elena Cuza” din București.

Spectacolele lectură sunt gratuite, iar la finalul proiectului va fi realizat un material audio-video ce va fi transmis către alte instituții de învățământ.

Pentru mai multe detalii, contactați 0733.060.033 sau e-mail [email protected].

Prin acest proiect, Asociația Arte dell’Anima continuă procesul de dezvoltare a comunității locale, de sprijinire a artiștilor, precum și de dezvoltare personală a copiilor și tinerilor prin forme de educație non-formală (cursuri de dezvoltare personală, spectacole de teatru educative, etc.). Proiectul este implementat de Asociația Arte dell’Anima și realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, în parteneriat cu Colegiul Național „Mihai Viteazul” și Colegiul Național „Elena Cuza.

Asociația Arte dell’Anima are ca scop promovarea, susținerea și implicarea tinerilor artiști prin activități culturale, dezvoltarea comunității prin activități de educație non-formală și extrașcolară, inițierea și implementarea proiectelor culturale la nivel local, național și internațional, în domeniile sale de interes: cultură, mediu social și educație.

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.