„10 pentru BAC” la Arte dell’Anima
https://www.ziarulmetropolis.ro/10-pentru-bac-la-arte-dellanima/

Asociaţia Arte dell’Anima a demarat proiectul educaţional „10 pentru BAC”, realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, în scopul promovării creaţiei româneşti.

Un articol de Liliana Matei|19 ianuarie 2021

Importanți autori români vor fi aduși în dezbatere prin ateliere de lectură: Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, Marin Preda, Camil Petrescu etc.

Proiectul propune ateliere de lectură pornind de la  materia pentru examenul de bacalaureat, la care vor participa actori profesionști: Andreea Bibiri, Adrian Ciobanu, Lucian Iftime și Vlad Lință. Regizorul spectacolelor lectură este Mara Oprea. Irina Cerchia, filolog și teatrolog, va fi moderatorul dezbaterilor.  Echipa de filmare este coordonată de directorul de imagine Ștefan Coman.Managerul proiectului este Crina Lință, actriță și fondatoarea Asociației Arte dell’Anima.

În datele de 21, 22 și 25 ianuarie vor avea loc online cele trei ateliere interactive, pentru elevii claselor IX-XII din Colegiul Național „Mihai Viteazul” și Colegiul Național „Elena Cuza” din București.

Spectacolele lectură sunt gratuite, iar la finalul proiectului va fi realizat un material audio-video ce va fi transmis către alte instituții de învățământ.

Pentru mai multe detalii, contactați 0733.060.033 sau e-mail [email protected].

Prin acest proiect, Asociația Arte dell’Anima continuă procesul de dezvoltare a comunității locale, de sprijinire a artiștilor, precum și de dezvoltare personală a copiilor și tinerilor prin forme de educație non-formală (cursuri de dezvoltare personală, spectacole de teatru educative, etc.). Proiectul este implementat de Asociația Arte dell’Anima și realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, în parteneriat cu Colegiul Național „Mihai Viteazul” și Colegiul Național „Elena Cuza.

Asociația Arte dell’Anima are ca scop promovarea, susținerea și implicarea tinerilor artiști prin activități culturale, dezvoltarea comunității prin activități de educație non-formală și extrașcolară, inițierea și implementarea proiectelor culturale la nivel local, național și internațional, în domeniile sale de interes: cultură, mediu social și educație.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.