17 producţii independente, la „Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent
https://www.ziarulmetropolis.ro/17-productii-independente-la-bucharest-fringe-maratonul-teatrului-independent/

În perioada 29 septembrie – 5 octombrie se va desfăşura în Bucureşti a Patra Ediţie a Festivalului „Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent. În acest an, publicul va putea urmări 17 producţii independente, în 9 spaţii din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|29 septembrie 2014

Programul „Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent cuprinde următoarele spectacole:

Luni, 29 septembrie

18.00 – 22.00, Muzeul Ţăranului Romȃn:

„Inside”, produs de PopUP Theatrics și Doctor’s Studio, în parteneriat cu Muzeul Național al Tăranului Român. INSIDE îi reuneşte pe dramaturgii Ella Greenhill (UK), Vera Ion, Peca Ștefan şi pe regizorii Tamilla Woodard (SUA), Radu Apostol şi Ana Mărgineanu.

19.00, Muzeul Ţăranului Romȃn, Studioul „Horia Bernea”: „Pescăruşul. Ultimul act”, după Cehov, regia Carmen Lidia Vidu, produs de Asociaţia On Stage

21.15, Teatrul de Artă:

“Mălăieş în călcăieş” (Iaşi), după Ion Creangă, o producţie Frilensăr, regie colectivă, Iaşi

Marţi, 30 septembrie

19.00, Teatrul Apropo (Club La Scena) :

“Habemus Bebe”, text Elena Vlădăreanu, regia Robert Bălan, un proiect al Companiei ART NO MORE cu sprijinul WASP – Working Art Space and Production

20.00 si 22.00, Muzeul Naţional de Artă Contemporană: „Medio Monte” (Baia Mare), regie Mihaela Panainte, scenografie Helmut Stürmer, produs de Teatrul Sala Mică, Baia Mare

Miercuri, 1 Octombrie

19.00, Teatrul Mignon:

„Occupy future”, text şi regie Catinca Drăgănescu,

21.00, Unteatru: „Trădare” de Harold Pinter, regie Sȃnziana Stoican, produs de UNTEATRU

Joi, 2 Octombrie

19.00, Teatrul Mignon:

„Lamentări” de Krsystof Bizio, regie Luminița Țîcu, Chişinău

21.00, Sala ARCUB:

„Identity Check”, Regie: Florin Caracala, produs de Compania FaPT

„Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent 19.00, UNTEATRU :

„Poezia visului”, un spectacol de Miriam Raducanu, produs de UNTEATRU
21.15, Teatrul de artǎ:

„Și veni bărbatul la femeie” de Semion Zlotnikov, Regia: Bogdan Budeș, o coproducție 2014 Teatrul de Artă București și Teatrul fără frontiere.Bucharest fringe

Sȃmbătă, 4 Octombrie

18.30, GODOT CAFE TEATRU:

„Fisura”, Regia: Victor Olăhuț, produs de GODOT CAFE TEATRU
20.30, UNTEATRU:

„RETOX Romania este tara occidental xeroxată” de Eugen Jebeleanu, produs de UNTEATRU
22.00, GODOT CAFE TEATRU:

„Carpathian Garden”, Text si regie: Radu Iacoban,
produs de GODOT CAFE TEATRU

Duminică, 5 Octombrie

17.00, Teatrul Apropo (Club La Scena):

„9 din 10”, regia Leta Popescu , produs de Asociaţia Reciproca, Cluj-Napoca
18.30, GODOT CAFE TEATRU:

„Iubitafizica”, Regia: Cristina Andreea Ion, produs de Lightwave Theatre Company

20.00, Teatrul Act:

„COCKOŞI” de Mike Bartlett, Regie: Horia Suru, produs de Teatrul Act.

Ediţia din acest an a festivalului „Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent va include şi spectacolul-lectură a piesei cȃştigătoare la concursul de dramaturgie Yorick, „Industria S” de Robertino Paţilea. Spectacolul va avea loc in data de Vineri, 3 Octombrie, ora 17.00 la Teatrul Apropo, Club La Scena.

Biletele pot fi cumpărate de la spaţiile de joc sau prin Eventim de aici.

Juriul acestei ediţii este format din: Oana Borş, critic de teatru, selecţioner unic al FEST-FDR Timişoara, Adrian Găzdaru, actor şi regizor, Directorul Teatrului Excelsior, Valentin Nicolau, dramaturg, directorul Editurii Nemira, Ana-Maria Onisei, jurnalist, PR-ul Festivalului Enescu, Anda Saltelechi, actrita, castigatoarea Premiului pentru interpretare feminină la ediţia anterioară a „Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent.

În cadrul festivalului se vor acorda premii pentru categoriile Cel mai bun spectacol, Cea mai bună regie, Cea mai bună interpretare masculină, Cea mai bună interpretare feminină, Dramaturgie, Scenografie, Originalitate, Debut.

Foto: Bucharest Fringe – bfringe.ro

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.