180 de ani de la construirea Palatului Suțu – spectacol nocturn multimedia
https://www.ziarulmetropolis.ro/180-de-ani-de-la-construirea-palatului-sutu-spectacol-nocturn-multimedia/

Un spectacol nocturn cu proiecţie în oglindă va avea loc vineri, de la ora 21,00, la Palatul Suţu, cu ocazia aniversării a 180 de ani de la construirea clădirii din centrul Bucureştiului. Întregul spectacolul se desfăşoară vizual printr-o proiecţie video, realizată în premieră, în oglinda din holul Palatului Suţu, aruncând imagini pe pereţii etajului superior într-un joc de forme şi culori.

Un articol de Petre Ivan|3 iunie 2015

Este pentru prima dată când se recreează, în Palat, ambianța începutului de secol XX.

Atât dansul clasic nuanțat de unele elemente contemporane, cât și valsul aduc un plus de dinamică și rafinament, oferind spectatorului o seară inedită de muzică, dans și imagine.

Spectacolul multimedia „Timpul” propune astfel publicului o călătorie în trecut, o redescoperire a atmosferei Bucureștiului interbelic cu muzica și balurile sale pline de farmec și savoare.

Conceptul spectacolului gravitează în jurul unui text de ficțiune istorică semnat de către Adrian Majuru, cu un fir narativ care poartă spectatorul într-o poveste învăluită în mister și așteptare.

Textul este inserat între piesele muzicale de factură romantică (Ceaikovski, Chopin, Schubert, Offenbach).

Foto: Spectacol nocturn multimedia , Palatului Suțu – facebook

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).