25 de evenimente la Maratonul „25 de ore de teatru non-stop”
https://www.ziarulmetropolis.ro/25-de-evenimente-la-maratonul-25-de-ore-de-teatru-non-stop/

Maratonul „25 de ore de teatru non-stop”, evenimentul de tradiţie al companiei independente de teatru sibiene „BIS Teatru”, va aduce anul acesta 25 de spectacole de teatru, recitaluri de poezie şi proiecţii de filme, produse de scena independentă de teatru din România, cu desfăşurare în prezenţa publicului, dar şi online.

Un articol de Liliana Matei|13 septembrie 2021

Noutatea ediției a XI-a a Maratonului teatral „25 de ore de teatru non-stop” este durata de desfășurare. Anul acesta evenimentul va avea loc pe parcursul a trei weekenduri consecutive: 17–19 septembrie (prologul), 25–26 septembrie (maratonul), 1–3 octombrie (epilogul).

Evenimentul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu. Biletele și abomanetele pentru toate evenimentele din programul ediției au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate de pe site-ul partenerului de ticketing www.iabilet.ro.

„Începem anul acesta, ediția a XI-a a maratonului teatral care scrie istoria teatrului independent la Sibiu de atâția ani deja, cu o premieră. În deschiderea prologului vom surprinde publicul cu «Mutat de la noi» un performance-instalație, o călătorie a dezrădăcinării, un eveniment care va solicita senzorial publicul, într-un spațiu cu totul inedit. În deschiderea maratonului, pe 25 septembrie, am programat o comedie duioasă și emoționantă a prietenilor de la Teatrul de Artă București și vom încheia cu un spectacol îndrăzneț al companiei «Reactor de creație și experiment» Cluj-Napoca, un spectacol care vorbește despre crizele identitare și depresiile specifice izolării și însingurării. «Verde tăiat», spectacolul produs de Pro Teatru Zalău și nominalizat la Gala Premiilor UNITER în acest an, este de asemenea inclus în programul festivalului. Rămânem preocupați în continuare de arta comunitară incluzivă, programul ediției abundă în momente menite să ajute la incluziunea socială a diferitelor categorii defavorizate. Facem un liant între adolescenții aflați în situații de risc, din cartierul Ferentari, București – trupa PlayHood București, coordonată de Mădălina Dorobanțu și Ionuț Oprea și adolescenții «răsfățați» ai Sibiului, de la „Fabrica de Teatru”, coordonați de Laura Luca. Mergem către vârstnicii de la căminul de pe strada Azilului, continuăm sublima aventură Doar sunt a Biancăi Babeș, care va utiliza instrumentele teatrale în munca ei cu persoane cu dizabilități. Sperăm cu tot sufletul stors după această perioadă mai neagră, ca publicul să ne fie alături și să ne bucurăm împreună de cele 25 de evenimente programate în acest an”, a explicat Bogdan Sărățean, director festival, coordonator BIS Teatru

Maratonul teatral „25 de ore de teatru non-stop” este o acțiune co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu. Evenimentul este inclus pe Agenda Culturală a Județului Sibiu și finanțat de Consiliul Județean Sibiu. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”